Strona 38 z 78 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    Ja Ci powiem że miałem kiedyś takie podejście jak Ty bo znalazłem lab który mi to robi tanio dobrze ale zawsze to lab i miałem a raczej mam z nim kilka problemów.
    Primo - żona niezbyt chce drukarkę - woli jakieś nowe szkło

Secundo - z tego co się naczytałem, musiałbym kupić spektrofotometr lub co chwilę się kogoś prosić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    Primo - żona niezbyt chce drukarkę - woli jakieś nowe szkło

Secundo - z tego co się naczytałem, musiałbym kupić spektrofotometr lub co chwilę się kogoś prosić
    Też by mi się przydało nowe szkło i wiem że z żoną ciężko się spiera

A dlaczego co chwile przecież jak sobie wybierzesz kilka papierów porobisz profile i będziesz urzywał stale tych samych tuszy to czego Ci wiecej potrzeba ??:>

jaspa
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Żaden. Dobry i tani to, jak zawsze, dwa trzeba jeden dobry drugi tani. Zamienniki będą Cię kosztowały trzy razy tyle co oryginał. Wydasz dużą kasę na próby - zepsujesz sporo papieru, potem oprofilujesz drukarkę, kupisz nowe tusze i cała zabawa zacznie się od nowa.
    Ja jednak wolę się pobawić w zamienniki, wydruki nie muszą być od razu idealne, jak z fotolabu. Papier już mam sprawdzony i tani. Co do tuszu to poszukuję dobrego, od jednego dostawcy, którego parametry się nie zmienią za każdym nowym pojemnikiem. Mój kolega znalazł taki tusz, po wielu próbach, na giełdzie elektronicznej w Wrocławiu. Parametry tuszu się nie zmieniały. Ale ostanio nie było tego stoiska na giełdzie i nie mamy kontaktu z sprzedawczynią. Zamienniki były o wiele tańsze niż orginały. Kolory z zamienników były równie dobre jak orginały i trwałe (testy na słońcu w ciągu kilku miesięcy). Więc jak ktoś ma jakieś sprawdzone tusze to niech podaje namiary.

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem czy widzieliście film Office Space, ale moje doświadczenia z atramentami niestety są zbliżone do jego bohaterów, więc na razie za radą Janusza i innych chyba sobie odpuszczę.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaspa Zobacz posta
    Ja jednak wolę się pobawić w zamienniki, wydruki nie muszą być od razu idealne, jak z fotolabu. Papier już mam sprawdzony i tani. Co do tuszu to poszukuję
    To po co w ogóle zawracać sobie tym głowę ? Jeżeli drukarka ma nie oferować lepszej jakości niż lab, to lepiej oddać do labu, szkoda czasu i pieniędzy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To po co w ogóle zawracać sobie tym głowę ? Jeżeli drukarka ma nie oferować lepszej jakości niż lab, to lepiej oddać do labu, szkoda czasu i pieniędzy...
    W zasadzie masz rację chodzi zawsze albo o koszt albo o jakość a ja wole jakość atramentówki i wliczając moje dojazdy itp do labu to z kosztem też wyjdę podobnie.

Domyślnie

Witam Mam pytanie jaki tusz do Drukarki Canon PIXMA ip3600 mam zakupić, aby jakość była dobra a cena nie za wysoka jak wy sobie z tym radzicie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Jaki byłby najlepszy wybór w kwestii [jakość/koszty eksploatacji] w drukarkach 'foto' (wiem że za tą cenę nie ma sensu oczekiwać zbyt wiele) A4 (wiem też że lab wyjdzie taniej, ale nie wszystko można wysłać do labu) do kwoty ~700 PLN. Drukarka nie musi być najszybsza...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
    chodzi zawsze albo o koszt albo o jakość
    a czasami jeszcze o szybkość - z drukarki mogę mieć każdą odbitkę tu i teraz za 5 minut - i dać komuś np. w prezencie, gdy akurat do mnie wpadł - i nie muszę o tym myśleć z tygodniowym wyprzedzeniem
    pozdro.,
    m.

Bywalec
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Moim zdaniem, jakość wydruków z drukarki na dobrym papierze i przy użyciu firmowych tuszy bije laby na głowę. Ostatnio zrobiłem sobie test: te same fotki wysłałem do 4 labów i wydrukowałem na swoim Epsonie R285. W 90% laby przegrały. Najlepiej wypadł Epson, potem Vertis (Fuji) i FJ (Kodak).

Wydruki są drogie, fakt. Stosowanie zamienników tuszy lub papieru znacznie pogarsza efekty, przetestowałem parę firm, wróciłem do oryginałów. Żeby było taniej, po prostu stosuję ostrzejszą selekcję zjęć :razz: A możliwość naniesienia poprawek "od ręki" jest nie doprzecenienia.
    Pentax |Canon | Metz | Benro | szukajka

Strona 38 z 78 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów