Strona 172 z 484 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    jak sie nie zgadza ? na foto canon f-1 , w opisie tez , exakta na foto w opisie tez wiec ?

poza tym chyba jest taka opcja zadaj pytanie sprzedajacemu , widac ze facet nie zna sie na tym , nie kazdy musi i mozna dopytac sie jesli ktos jest czyms zainteresowany... niestety widze ze czasem wiekszosc o tym zapomina , bo mi tez takie przypadki sporadycznie sie zdarzaja i pozniej lament , czemu to paska nie ma zestawie :/ ...
    Naprawdę dla Ciebie takie ogłoszenie jest normalne? Czy nie przeczytałeś dokładnie?

Zdjęcia i tytuł się zgadzają. Natomiast w opisie jest, że przedmiotem jest tylko yashica, a pozostałe może wystawić na życzenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Już usunięte przez allegro, więc nie da się sprawdzić, ale sam fakt usunięcia też coś mówi.
    Ostatnio edytowane przez michalab ; 02-01-2010 o 09:39 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Naprawdę dla Ciebie takie ogłoszenie jest normalne? Czy nie przeczytałeś dokładnie?

Zdjęcia i tytuł się zgadzają. Natomiast w opisie jest, że przedmiotem jest tylko yashica, a pozostałe może wystawić na życzenie.
    Już usunięte przez allegro, więc nie da się sprawdzić, ale sam fakt usunięcia też coś mówi.
    usunięte po zgłoszeniu sprzedaży poza allegro

Ludzie zgłaszać ! to mniej będzie takich kwiatków

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta

czepiasz sie kogos kto pewnie slabo sie na na sprzecie foto , i z tego powodu tragedia a aukcja podejrzana odrazu...
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Aukcja może nie podejrzana, ale ja bym nie zaufal sprzedawcy- pomimo 100% pozytywów- wpisującemu malymi literkami takie teksty:
    Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt, czy oferta jest nadal aktualna, oraz w celu uzgodnienia sposobu wysyłki - odbioru. W PRZECIWNYM RAZIE OFERTY BĘDĄ ANULOWANE

Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantuj, że publikowane dane techniczne oraz opis produktu nie zawierają uchybień lub błędów, które nie mogą jednak być podstawą do roszczeń. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, proszę przed podjęciem decyzji o kontakt.
    http://allegro.pl/item862907613_cano...usm_24_70.html
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

E tam, tommygun wydaje mi się sprzedawcą godnym zaufania. Te teksty są raczej zapobiegawczo, w razie takich mega czepialskich licytujących

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Aukcja może nie podejrzana, ale ja bym nie zaufal sprzedawcy- pomimo 100% pozytywów- wpisującemu malymi literkami takie teksty:
    Tomek ma tym forum dobra opinię, ale oczywiście możesz mieć swoje zdanie. Strasznie nieufni ludziska się porobili, ot takie czasy;-)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Strasznie nieufni ludziska się porobili, ot takie czasy;-)
    Nie staram się podważac uczciwości tomigun'a, ale...
    1. Ja, w przeciwieństwie do Was, go nie znam. Aukcja jest adresowana chyba do nieznajomych, raczej.
    2. Zaufanie to rzecz, która leży po obu stronach.
    3. Domyślam się, dlaczego są wpisywane takie zastrzeżenia, ale na mnie działają odpychająco. Dlatego też nie korzystam ze sklepów, które w swoich gazetkach promocyjnych, równiez to wpisują.

Generalnie, mój wpis jest protestem przed coraz powszechniejszym uchylaniem się przed odpowiedzialnościa za swoje slowo. A tak odbieram tego typu wpisy.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cos mi tu nie pasuje, jeszcze nie wiem co ale...
    http://allegro.pl/item877059917_cano...grip_nowy.html
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Cos mi tu nie pasuje, jeszcze nie wiem co ale...
    http://allegro.pl/item877059917_cano...grip_nowy.html
    Jak dla mnie negatywne komentarze sprzedawcy i jego komentarze zwrotne stawiają go w niezbyt dobrym świetle.

Poza tym wg. opisu body jest nowe, ale powystawowe. Natomiast o gwarancji nie ma ani słowa. W jednym komentarzu też jest podobny problem.
    Lepiej dopłacić i kupić now-nowy z fakturą.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    To jest najzwyklejszy w świecie "dupochron" kolego. Życzyłbym sobie aby wszyscy na allegro byli tak skrupulatni w opisach i robieniu zdjęć do nich.
    Czasami opis sprzętu kopiuje się z jakiejś storny w internecie, i tam np występuje błąd że obiektwy posiada konstukcję optyczna np. (elementy/grupy) 18/15 a okazuje się że ma 19/15, ja nawet czasami nie jestem w stanie wychwycić takiego błędu, i później może być nadgorliwy klient który będzie próbował "dochodzić" jednej zaginionej niby to soczewki...

Zresztą najczęściej daje gwarancje rozruchową, i jeśli coś komuś nie pasuje, można zwrócić...
    GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
    Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI

Strona 172 z 484 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów