Strona 174 z 484 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomygun Zobacz posta
    Przed zalicytowaniem bardzo proszę o kontakt, czy oferta jest nadal aktualna, oraz w celu uzgodnienia sposobu wysyłki - odbioru. W PRZECIWNYM RAZIE OFERTY BĘDĄ ANULOWANE
    Takie teksty zamieniają Allegro w nieprzewidywalny, czeczeński bazar. Na każdym kroku brak odpowiedzialności, robienie z gęby cholewy za 10 zł, rozpaczliwe próby ominięcia prowizji, łowienie na trzy wędki jedną przynętą... Przygnębiające. Jak oferta nieaktualna, to ją usuń, a nie ściemniaj. Piszę to z ciężkim sercem, bo właśnie znalazłem w aukcjach u Ciebie coś fajnego...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jest to bez wątpienia obejście wycofania przez Allegro aukcji prywatnych[...]
    Nie rozumiem tej części wypowiedzi. Mógłbyś MacGyverze trochę jaśniej, tak dla mniej kumatych? :-D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basala Zobacz posta
    Nie rozumiem tej części wypowiedzi. Mógłbyś MacGyverze trochę jaśniej, tak dla mniej kumatych? :-D
    To proste, w aukcjach prywatnych sprzedający musiał dopuścić kupującego do licytacji, na wniosek tego pierwszego oczywiście. Skutkowało to tym że w odpowiedzi na prośbę o dopuszczenie sprzedający składali ofertę sprzedaży poza Allegro i w efekcie QXL Poland Sp. z o.o. zamiast procentowej prowizji od ceny towaru dostawał figę z makiem :-) Ponadto sprzedający mógł sobie w tym samym czasie próbować opchnąć grata gdzie indziej, nie ryzykując że ktoś zalicytuje w momencie gdy przedmiot będzie miał już nowego właściciela a aukcja będzie wciąż wisieć.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Nie żeby zaraz podejrzane, ale dziwne trochę...;-)
    http://allegro.pl/item879728570_likw...i_cps_usm.html
    może ktoś hurtem weźmie;-)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Zlikwidowali salon i mają do puszczenia taką ilość akurat tych słoików?

Wg. komentarzy sprzedali dotychczas jakieś bluzeczki, buciki, ale nie da sie sprawdzić więcej, bo już za późno.
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Można tez przyjąć że ktoś się im włamał na konto i wystawia aukcje w celu naciągnięcia łatwowiarków.
    Pucha i słoki

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Można tez przyjąć że ktoś się im włamał na konto i wystawia aukcje w celu naciągnięcia łatwowiarków.
    inside job?

dla mnie ci są niezbyt wiarygodni, mimo wielu komentarzy http://allegro.pl/my_page.php?uid=7566461
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

nie pogadasz

"1DsMarkII to pełna klatka z matrycą ok.17miljonów pikseli"
    no comment...

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Racje każdej ze stron to jedno, ale dla mnie nie mniej ważna jest forma, np. taka sobie odpowiedź sprzedającego:
    Mówiłem Ci głąbie że aparatem wykonałem kilka zdjęć w celu jego sprawdzenia,ale dla Ciebie to już podemonstracyjny.
    Na allegro sprawdzam przede wszystkim sprzedawcę nie pod kątem ilosci negatywów, lecz pod kątem odpowiadania na reklamacje klientów. I nie ważne czy kupujący gada do rzeczy, sprzedający ma być grzeczny!
    Gdy zauważę taką odpowiedź, to omijam takie aukcje i sprzedawcę na kilometrobity, bo a nuż tym głąbem zostanę ja, co nie było by jednak przyjemne.
    A kupowanie z definicji musi! być przyjemne, inaczej nie ma sensu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Witam wszystkich bo to pierwszy mój post na tym forum.Mam rzut beretem do Tarnowa i znam prawie wszystkie sklepy w tym mieście i nie kojarzę żadnego który by miał na stanie choć 2 sztuki tego szkiełka. A już kilkanaście w tak słabej ofercie tamtejszych sklepów to chyba cud świąteczno-noworoczny.Zadam pytanie o możliwość wyselekcjonowania sobie najlepszej sztuki i dam znać.

Strona 174 z 484 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów