A, to przepraszam...
co nie zmienia faktu że z nowym rokiem 28/1.8 mówię papa i witam z otwartymi ramionami 24L MkII, niemniej 28/1.8 to bardzo fajne szkło, zwłaszcza na FF i do tego niedrogie a na początek IMO zupełnie wystarczające.
A, to przepraszam...
co nie zmienia faktu że z nowym rokiem 28/1.8 mówię papa i witam z otwartymi ramionami 24L MkII, niemniej 28/1.8 to bardzo fajne szkło, zwłaszcza na FF i do tego niedrogie a na początek IMO zupełnie wystarczające.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
ok, ok, akurat to zdjecie i kitem bys zrobil
28 1.8 jak na swoja cene to oczywiscie szklo fajne, tyle ze jakosc na pelnej dziurze w rogach na pelnej klatce jest juz przecietna i daleko mu do 35L
a 85 1.8 wlasciwie na pelnej dziurze jest identyczne jak 85L (pomijam swiatlo)
zreszta mowilismy o parze szkiel w zastepstwie 24-70L i cenowo 35L + 85 1.8 jest najblizej i gwarantuje ciekawe efekty
oczywiscie cos szerszego tez by sie przydalo do panoramy kosciola i paru zdjec na weselu
Samo 35L jest droższe od 24-70
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
hmm jakkolwiek 35 L to fajny reporterski obiektyw tak 24 L nada się do tego typu fotografii ale co w przypadku portretów ?? czy 24 L oby sie nadaje do tego typu ujęć ? tak jak 35 L
Canon FF
portret 24 czy 35 ? ;] zapomnij , chyba ze w ramach eksperymentu...
no comment...
[QUOTE=Hiv;747937]Zauważ, ze 5DII samo body mydli sporo bardziej niż mkI. QUOTE]
A to ciekawe, body mydli
To ja mam chyba dobra sztuke
Co do 85 1.8 to nie moge wyjsc z podziwu. Ostatnio zrobilem pare portretow pelnej postaci przy f2 i jak zrobilem w domu cropa na 100% z 21mpixow tak ze twarz byla na prawie na caly ekran to fotka wyglada jak by wogole przyblizana nie byla. Poprostu mega zyleta!
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK