Strona 400 z 1000 PierwszyPierwszy ... 300350390398399400401402410450500900 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 991 do 4 000 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta

ogolnie jestem zdania ze na sluby lepiej miec FF + crop, fajnie sie uzupelniaja
    ...bo np z 85L robi się 135L. Ale 1.2
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    te zdjecia sa sporo kadrowane, robione z 2 metrow okolo, 50mm to trzeba by bylo na glowe Młodym wchodzic aby cos zrobic na FF

sposob na udana sesje z obraczkami jest dosc prosty

mowisz Parze Młodej aby na obrączkowaniu od poczatku regulki, trzymali obraczke na palcu a dodatkowo aby dlugo ja zakladali po skonczeniu przysiegi (oczywiscie nie kazda para pamieta)

oczywiscie dwa body konieczne
    osobiscie nie jestem za tym by tak ingerować poza tym trama jaką wówczas mają w 90% nie pozwoli im zapamietać, chyba żebym po 10x powtarzał że podczas nakładania mają przez chwile stac nieruchomo bo ja wezmę 135L i mają sie nie ruszać bo ja będę im z bardzo małą głębią ostrosci robił... Przypomina mi to kameruna "Wajdę"

Ktoś pytał wyżej czym sie rózni dopalenie lampą od nie dopalenia, nie wiem czy to była ironia, czy niewiedza..??
    Głównie chodziło mi o to że sebcio nie jestes za robieniem portretów na długich czasach z IS (gdzie mozesz sobie dac większą GO i obu nowozenców zrobic ostrych) bo moze ktos mrugnąć okiem, a nie boisz sie robic zdjęcia w ruchu z 2,5cm GO gdzie trza precyzji. Poza tym jesli mówisz młodym by sie przy zakładaniu obrączek nie ruszali ro mozesz sie równie dobrze na portret umówić by nie mrygali, np po twoim dwukrotnym pociągnięciu się za ucho..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    ...bo np z 85L robi się 135L. Ale 1.2
    a ze 135L robi się 216L/2.0, chyba sobie cropa kupię..
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 29-12-2009 o 00:11 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    osobiscie nie jestem za tym by tak ingerować poza tym trama jaką wówczas mają w 90% nie pozwoli im zapamietać, chyba żebym po 10x powtarzał że podczas nakładania mają przez chwile stac nieruchomo bo ja wezmę 135L i mają sie nie ruszać bo ja będę im z bardzo małą głębią ostrosci robił... Przypomina mi to kameruna "Wajdę"
    fote jak sobie obrączki zakładaja na takiej GO-to mozna w kiblu po ceremoni zrobić...przepraszam ...można wszystko-tylko czy jest sens blokować FF dla takiego ujęcia?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Poza tym jesli mówisz młodym by sie przy zakładaniu obrączek nie ruszali ro mozesz sie równie dobrze na portret umówić by nie mrygali, np po twoim dwukrotnym pociągnięciu się za ucho..
    chyba źle czytasz to co pisałem, nigdzie nie wspomniałem, ze mówie Parze Młodej aby się nie ruszala, wspominam im tylko aby dłuzej celebrowali moment zakladania obrączki, czy to jest jakaś ingerencja w ceremonie? wedlug mnie żadna

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    fote jak sobie obrączki zakładaja na takiej GO-to mozna w kiblu po ceremoni zrobić...przepraszam ...można wszystko-tylko czy jest sens blokować FF dla takiego ujęcia?
    jasne, można cała przysiege powtorzyc innego dnia po slubie, wystaczy tylko ksiadza jeszcze raz zaprosic,

po co podczas wlasciwiej ceremoni przeszkadzac i lazic wszedzie z aparatem?
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 29-12-2009 o 00:19 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    po co w ogóle ff kupowac

Domyślnie

może dla dwóch zakresów z jednej stałki FF i crop
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a jak będziesz robił ślub dwoma puszkami i jedną stałką..?? Acha no w sumie tak jak dwoma stałkami i jedną puszką.. Nie wiem czemu ale trochę wczorajszy jestem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

a jak będziesz robił ślub dwoma puszkami i jedną stałką..?? Acha no w sumie tak jak dwoma stałkami i jedną puszką.. Nie wiem czemu ale trochę wczorajszy jestem...
    no najlepiej to dwie stalki i dwa body

najtansza opcja

28 1.8
    85 1.8

5D
    40D

mamy wtedy 28mm, 45mm, 85mm, 136mm
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

co myślicie na wesela / studniówki sprzęcie ;
    Canon 30D
    Falcon 8/3,5
    Carl Zeiss Jena 20/2,8
    Sigma 30/1,4
    Canon 50/1,8
    Canon 85/1,8
    550EX , 580EXII , Nissin Di622 ??

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Myślę że manualne obiektywy niezbyt się do tego nadają, i jeszcze stara puszka, zero backupu ale za to 3 lampy?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 400 z 1000 PierwszyPierwszy ... 300350390398399400401402410450500900 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów