Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 181

Wątek: fotografia koncertowa

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie i Panie, teraz ja pozwolę sobie odświeżyć watek z moim problemem: parę dni temu fotografowałam koncert Jacka Kleyffa z warszawskim basenie artystycznym. Z ujęć jestem nawet zadowolona, gorzej z kolorami-światłem. Generalnie układ był taki, że z przodu zespół był oświetlony żółto-pomarańczowymi reflektorami, z tyłu zmienne, zielone i niebieskie. Zdjęcia robione 5d mkII, w puszce ustawienia własne: podciągnięte wyostrzenie, kontrast na O, nasycenie na -2. W kolorach w ogóle nie mieszałam, lekko wyostrzone i odszumione w Lightroomie, szkło EF 70-200 L.

czy można jeszcze coś poprawić w tych kolorach?

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Można, można. Rób w raw`ach .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 11-12-2009 o 11:49 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Można, można. Rób w raw`ach .
    Robię w rawach. Tylko co dalej - jak obrabiałeś swoje zdjęcia? zdejmowałeś nasycenie? grzebałeś w saturacji poszczególnych kolorów?

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

katharsis
    Przede wszystkim pogrzeb w WB.
    Ponadto - czemu miałaś takie długie czasy? Jacek Kleyff nie należy do wykonawców, którym trzeba "podbijać" dynamikę i ekspresję :wink:

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    katharsis
    Przede wszystkim pogrzeb w WB.
    Ponadto - czemu miałaś takie długie czasy? Jacek Kleyff nie należy do wykonawców, którym trzeba "podbijać" dynamikę i ekspresję :wink:
    Czasy? Bawiłam się z różnymi. Generalnie robiłam na 1/60 do 1/100, chwilami schodziłam do 1/30, żeby mieć "duszki" - ot, dla zabawy. Wypstrykałam tam całe mnóstwo klatek, miałam czas, żeby się bawić. Z drugiej strony zależało mi na tym, żeby zdjęcia były poprawnie naświetlone, bo Lightroom strasznie zaszumia przy wyciąganiu niedoświetlonych zdjęć. A już poza wszystkim - po prostu brakuje mi jeszcze doświadczenia w fotografii koncertowej i to chyba jest najlesze wyjaśnienie.

W WB spróbuję pogrzebać.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Zamiast duszkow otrzymalas wszystkie twarze poruszone - zero ostrosci - oglada sie to fatalnie.
    Z rawow jestes w stanie zjechac zarowno z nasyceniem jak i z zabarwieniem bez najmniejszych problemow. Nie ma co Ci podawac, ktorymi suwakami co, bo i tak dostosowuje sie je do kazdego zdjecia inaczej. Po prostu sie pobaw - to nie jest wogole trudne.

ps
    wiem, ze to nie o kolorach ale popracuj troszke nad kadrami - zacznij od unikania centralnych Wg mnie kolory w Twoich zdjeciach sa i tak najlepsze.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 11-12-2009 o 12:59

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    W sumie juz sie nie bawie w taką fotografie ale podrzuce kilka moich prac - w raczej nie uzywam lampy chyba ze desperacja mi kaze ale na koncertach raczeh nie.

A foty robione róznymi szkłami, ale zawsze 2.8 i mniej, ciezkie warukni nie jest łatwo na koncertach

http://www.mnowicki.e12.pl/index.php?kat=KONCERTY&pic=1
    Dawno nie widziałem tak dobrych prac
    aż dziwne że większość ludzi podnieca się porozmazywanymi glutami-uważając że są bardziej artystyczne

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    Dawno nie widziałem tak dobrych prac
    To musisz chyba bardziej sie postarac

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Zamiast duszkow otrzymalas wszystkie twarze poruszone - zero ostrosci - oglada sie to fatalnie.
    Z rawow jestes w stanie zjechac zarowno z nasyceniem jak i z zabarwieniem bez najmniejszych problemow. Nie ma co Ci podawac, ktorymi suwakami co, bo i tak dostosowuje sie je do kazdego zdjecia inaczej. Po prostu sie pobaw - to nie jest wogole trudne.

ps
    wiem, ze to nie o kolorach ale popracuj troszke nad kadrami - zacznij od unikania centralnych Wg mnie kolory w Twoich zdjeciach sa i tak najlepsze.
    auć... cóż, zabolało, ale przynajmniej wiem, czego nie umiem.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katharsis Zobacz posta
    auć... cóż, zabolało, ale przynajmniej wiem, czego nie umiem.
    Mysle, ze powinnas zaczac od podstaw - zloty podzial etc.
    Tu masz przyklad tylko i wylacznie przekadrowania Twojego zdjecia:

a tu przyklad rownie trudnych kolorow i nie przekolorowania/przesycenia/przepalenia calosci po obrobce rawa:

kolory to naprawde swietna rzecz na koncertach ;-)

Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów