Pokaż wyniki od 1 do 10 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luk1217 Zobacz posta
    Może matówka z klinem i mikrorastrem pomoże w ostrzeniu? Polecam Haoda lub focusingscreen
    Jak jest aparat typu 400d to żadna matówka nie pomoże, bo co tam można dojrzeć

Kombinacja z potwierdzeniem ostrości pomaga sporo, ale jak już ktoś zauważył - potwierdzenie ostrości działa (zarówno na obiektywach z AF przełączonych w trym MF) nie tylko "idealnie w punkcie", ale też miga troszkę przed i troszkę za. Trzeba sobie wyrobić nawyk pewien ostrzenia najlepiej jak się da

Przetestowałem już kilka zestawów z potwierdzeniem ostrości + Samyang 85 1.4 i jakoś sobie ten nawyk wyrobiłem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Przetestowałem już kilka zestawów z potwierdzeniem ostrości + Samyang 85 1.4 i jakoś sobie ten nawyk wyrobiłem.
    Czyli rozumiem, że zestaw przejściówka Nikon -> Canon i Samyang w wersji dla Nikona można brać w ciemno?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    Czyli rozumiem, że zestaw przejściówka Nikon -> Canon i Samyang w wersji dla Nikona można brać w ciemno?
    Działa to dokłądnie tak, jakbyś sobie wyłączył AF w obiektywie i bazował tylko na potwierdzeniu ostrości. Jest to na pewno mniej dokładne niż silniczek.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów