Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 167

Wątek: 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    No właśnie jak najbardziej się da, ale zawsze myślałem, że pro z agencji nie schodzą poniżej jedynek
    to sie w tej chwili bardzo zatarło kto jest pro a kto nie jest pro, kazdy praktycznie wrzuca fotki gdzies do agencji, to zaden problem, czasami nawet 5 fotografow dodaje zdjecia z jednego meczu do agencji Axel Springer, dla Przegladu Sportowego

ogolnie agencjii, podagencji powstaje strasznie duzo, ja juz sie w czasami gubie kto robi dla kogo i ciagle zastanawiam jak to moze byc oplacalne, amortyzacja sprzetu, koszty dojazdow, poswiecony czas na opisywanie zdjec a za fotki w sumie grosze
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Ja własnie wrzucam dla Axela głównie żużel, szczególnie GP
    Ale masz racje, Seba - ja tez nieraz sie gubię kto dla kogo robi. Coraz więcej nowych twarzy, coraz więcej agencji a zróżnicowanie sprzętu także bardzo widoczne. Stad moja wcześniejsza opinia.
    Ciekaw jestem jak Ci wszyscy ludzie będą zarabiac za kilka, kilkanascie lat kiedy puchy będą same zdjęcia robić i będą cenowo w zasięgu prawie każdego.
    Coraz ciężej wyżyć z tego.....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    Ha ha, własnie tak nie jest.
    Bardzo duzo widzi sie 40D i 50D, jak na razie. Często jako drugie body, obok "jedynek". Pewnie niedługo bedzie mocno widoczny 7D
    Dyscyplina, która mnie interesuje jest tak mało popularna, że z rzadka pojawia się na niej ktoś z dużej agencji. Jak już wpadają ludzie z PAP-u to oni strzelają jedynkami. Przy czym z tego co do tej pory widziałem to te zdjęcia są tak przypadkowe, aby tylko były...

Cała reszta robi na: Canon - od 20D do 50D, Nikon - D200, D300 i D700. :razz:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Coraz ciężej wyżyć z tego.....
    No ja kiedyś myślalem zeby zyc z fotografii sportowej ale dalem sobie z tym spokuj, rynek prasowy w Polsce juz prawie nie istnieje, zeby cos zarabiac trzeba zabrac chleb koledze po fachu, ktorego czesto dobrze sie zna i sie lubi.

Traktuje zdjecia sportowe jako hobby juz praktycznie, po prostu lubie sport. Niestety przez straszne nasycenie zdjec sportowych w internecie spada tez moj entuzjazm do prowadzenia strony. Niby mam jedna z najpopularniejszych tego typu stron w internecie ale ogladalnosc spada. Czasami mam wrazenie ze robie te zdjecia juz tylko dla siebie.

Dobrze, ze chociaz dziewczyny sie podobaja ;-)
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=123
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

sebcio80 świetne masz te fotki... nie tylko z dziewczynami.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    No ja kiedyś myślalem zeby zyc z fotografii sportowej ale dalem sobie z tym spokuj, rynek prasowy w Polsce juz prawie nie istnieje, zeby cos zarabiac trzeba zabrac chleb koledze po fachu, ktorego czesto dobrze sie zna i sie lubi.

Traktuje zdjecia sportowe jako hobby juz praktycznie, po prostu lubie sport. Niestety przez straszne nasycenie zdjec sportowych w internecie spada tez moj entuzjazm do prowadzenia strony. Niby mam jedna z najpopularniejszych tego typu stron w internecie ale ogladalnosc spada. Czasami mam wrazenie ze robie te zdjecia juz tylko dla siebie.

Dobrze, ze chociaz dziewczyny sie podobaja ;-)
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=123
    Sebcio w ramach dostępności do co raz tańszego sprzętu cyfrowego, oraz oczekiwań zleceniodawców (którzy, zaczynają sprawiać wrażenie, że komórką też można zrobić zdjęcie), to uważam że Twoje foty wymiatają przeciętność. Zakładam, że robiłeś je 1D i ubolewam, że dopiero mierzę do 5D II. W ramach wątku, 7D które chciałem niedawno kupić, wnioskuję że mocno nie dorasta (zdaję sobie sprawę, iż nie mając tej puchy narażam się na gromy), ale kadr i jego jakość masz z pierwszej półki. Osobiście gratuluję i przyznam, że mocno ubolewam nad rzeczywistością, która nie pozwala na godziwy zarobek przy takim warsztacie.
    Pozdrawiam
    panuna
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dziekuje za komplementy,
    niestety rzeczywistosc jest dosc pokrecona, gazet wlasciwie nie obchodzi fajny kadr i jakosc, ma byc tylko widoczna twarz i to wlasciwie wszystko, wystarczy czasami przejrzec internetowe wydanie Gazety i pogladac zdjecia sportowe, sporo z nich to nieporozumienie, nie ostre, poruszne a jakosciowo jak z komorki. Niestety gazety po czesci maja racje.
    Na mojej stronie internetowej najchetniej ogladane zdjecia to siatkarki i jakie zdjecia sa najbardziej poszukiwane? Nie z akcji, gdzie widac dynamike, wyskok, emocje, ludzie szukaja zwyklych zdjec jak dziewcztyna stoi i sie usmiecha.

Na naszym rynku brakuje ilustrowanych porzadnych czasopism sportowych, ktore cenia sobie jakosc i percepcje kadru. A skoro ich nie ma to widocznie ludzie tego nie chca.

Zreszta mozna tu za przyklad podac to forum gdzie ilosc komentarzy pod zdjeciami sportowymi jest paktycznie zadna. Duzy wplyw na to ma przesycenie internetu takimi zdjeciami. Kluby sportowe daja praktycznie kazdemu akredytacje, nie robiac zadnej weryfikacji materialu, ktory przeciez dla klubu powinien byc wazny, bo to on takze buduje wizerunek.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Bardzo duzo widzi sie 40D i 50D, jak na razie. Często jako drugie body, obok "jedynek". Pewnie niedługo bedzie mocno widoczny 7D
    Zgadza się, wczoraj na Warszawskiej Barbórce większość fotoreporterów była uzbrojona w 40D i 50D, jednego widziałem z 7D i 2-ch z 1D. Mało tego większość ze szkłami typu Sigma, Tamron, Canon F4, eLki ze światłem F2.8 można było policzyć na palcach jednej ręki. Czyżby redakcji nie było już stać na prawdziwych fotografów??? Końcowa stawka na Bemowie jechała już prawie w ciemnosciach a Ci biedacy próbowali robić zdjęcia na rampie bez lamp .
    Ostatecznie też przekonałem się, że 5DMkII nijak do sportu się nie nadaje i nie tylko dlatego, że ma za mało kl/s, AF w trybie servo nie nadąża za celem, z serii można wybrać 1-2 ostre zdjęcia. Stara 30-ka bije go na głowę, z niej mam 95% ostrych zdjęć. Nie pozostaje nic innego jak przekonać się do 7D a 5D zostawic tylko do sesji ślubnych i plenerowych.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Czyżby redakcji nie było już stać na prawdziwych fotografów???
    Nie, po prostu skończyły się czasy kiedy fotoreporterzy byli na "garnuszku" redakcji.
    Teraz prowadzą własną działalność, własne agencje współpracujące z redakcjami itp. Więc przy okrojonych funduszach polityka finansowa zgoła odmienna, stąd często wolą zainwestować w lepsze jasne szkło kosztem nieraz puchy....

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

stąd często wolą zainwestować w lepsze jasne szkło kosztem nieraz puchy....
    W tym rzecz, że szkła też były nie najjaśniesze - królowały 70-200/4L. W ok. godz. 15:30 śwatła było tyle, że na ISO1600 i F2.8 czas wychodził ok. 1/200, co przy skokach na rampie nie gwarantowało zamrożenia auta. Dziwię, się jak oni bez lampy sobie radzili, ja pod koniec miałem już ISO3200, F2.8, lampa i rewelacji nie było.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 13 z 17 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów