Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 167

Wątek: 7D czy 1D MK II/1D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brosna Zobacz posta
    Interesuje mnie 1 rzecz jeszcze, dlaczego tak malo lustrzanek cyfrowych jest na rynku wtornym, w zasadzie ten rynek nie istnieje.
    Aktualnie na Allegro są 463 aukcje na używane lustrzanki cyfrowe:

http://allegro.pl/28187_lustrzanki.h...ttr=Poka%C5%BC

Łącznie wszystkich lustrzanek cyfrowych jest 1988. Zatem ok. 25% to rynek wtórny, więc chyba jednak on istnieje, ba, nie jest wcale pomijalny.

EDIT: Ale to chyba kompletnie nie ten wątek.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-12-2009 o 12:32
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Aktualnie na Allegro są 463 aukcje na używane lustrzanki cyfrowe:
    [ciach]
    Łącznie wszystkich lustrzanek cyfrowych jest 1988. Zatem ok. 25% to rynek wtórny
    Mocno naciągana ta kalkulacja, bo nie uwzględnia sprzedaży w sklepach "stacjonarnych", gdzie z natury rzeczy raczej używanego sprzętu nie ma.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    ale shutterlag? dla mnie roznica miedzy 40, a 59ms jest ogromna (z tego co wygooglalem 7d ma taki jak xxD)
    Wow, 7D ma 55ms a 1D2n 55 (40 przy włączonej P.Fn-26). Do tego dochodzi jeszcze mirror blackout gdzie w 1D2n ma już 87.
    Tak czy siak 1D2n ma super fajny krótki lag a ogólnie to przyjąłbym, że 55ms to ma D3 (sl plus mb) a 7D troszeczkę (ale zauważalnie dłuższe) opóźnienie.
    Tragedii tak nak naprawdę nie ma ani z 20D-xxD do 7D, nawet 350D było calkiem żwawe.
    Tragedia jest - imho oczywiście - przy 5D/II - to już jest taki stary żóóóółw.

Powracając do pytania: puszki dzieli przepaść technologiczna. Ja bym wybrał 7D.
    I jedną i drugą puszkę trzeba mocno skonfigurować pod siebie.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    nawet 350D było calkiem żwawe.
    wiele dobrego moge powiedziec o 350D ale na pewno nie to ze bylo zwawe, opoznienie bylo bardzo duze i denerwujace, przez brak szybkostrzelnosci trzeba bylo nauczyc sie wciskac spust odpowiednio wczesniej - przed zaistniala sytulacja

1D to zupelnie inna bajka,

w 5D jesli chodzi o shutter lag to w porownaniu do 350D jest minimalnie lepiej

jesli chodzi o porownanie 7D do 1d3 to przy servo:
    7D - 119 ms
    1D3 - 74ms

przykladowo
    350D - 220ms
    40D - 153ms

wynikow w servo na 1D2 na imaging-resource nie ma, ale pewnie jest podobnie jak w 1D3

wyniki na manual focus, czy przy prefocusie mnie zupelnie nie interesuja i chyba zreszta nikogo nie powinny interesowac
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 03-12-2009 o 13:03
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wiele dobrego moge powiedziec o 350D ale na pewno nie to ze bylo zwawe, opoznienie bylo bardzo duze i denerwujace, trzeba bylo nauczyc sie wciskac spust odpowiednio wczesniej - przed zaistniala sytulacja
    Też tak sobie radziłem i nawet miałem ten ułamek sekundy opanowany w miarę skutecznie, jednak żaden inny aparat mnie tak nie irytował jak wspomniane 5D jeśli chodzi o ten lag, nawet 350D.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Też tak sobie radziłem i nawet miałem ten ułamek sekundy opanowany w miarę skutecznie, jednak żaden inny aparat mnie tak nie irytował jak wspomniane 5D jeśli chodzi o ten lag, nawet 350D.
    ja powiem tak: 5D nie uzywam praktycznie w servo, poza bardzo malutkimi wyjatkami w plenerze wiec moje odczucia moga byc nie do konca prawidziwe,szczegolnie ze 5D II ma lag w servo 265ms!!
    Natomiast przy One Shot 5D ma na pewno mniejszy lag od 350D

moje odczucia potwierdza imaging-resource

Shutter lag, full autofocus
    5D - 149ms
    350D - 200ms
    5D II - 206ms !!

Shutter lag, prefocus
    5D - 78ms
    350D - 95ms
    5D II - 82ms

wyniki te pokazuja ze AF w 5D II jest nawet gorszy niz w 5D :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Co prawda sportu raczej nie robię ale szybko przemieszczające się dzieciaki owszem. Nigdy nie przeszkadzał mi shutter lag. Nawet w 350D.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Co prawda sportu raczej nie robię ale szybko przemieszczające się dzieciaki owszem. Nigdy nie przeszkadzał mi shutter lag. Nawet w 350D.
    Dzieci są obdarzone tak wysoką entropią(*), że nie da się ich fotografować żadnym sprzętem

*) Entropia - niepewność wystąpienia danego zdarzenia elementarnego w następnej chwili
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-12-2009 o 14:13
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dzieci są obdarzone tak wysoką entropią(*), że nie da się ich fotografować żadnym sprzętem
    I tu Panasonic pomyślał
    W LX3 jak nie może złapać ostrości ustawia tak by wszystko w kadrze było ostre
    Aż dziw mnie bierze, że nie zrobią tego w lustrach, szczególnie tych entry level, oczywiście z podpiętym firmowym szkłem.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

I tu Panasonic pomyślał
    W LX3 jak nie może złapać ostrości ustawia tak by wszystko w kadrze było ostre
    jeszcze do tego soft korygujacy totalne mydło spowodowane dlugimi czasami na domknietej przyslonie i wyjdzie kompakt za kilka tys

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów