I co? Mam sobie na plecach trybala wywalić z logotypem DS2? Bo nim fotografowałem? Nie widzę emotek w twoim poście więc odpowiadam serio i z przekąsem. Ja ci powiem więcej, kiedyś się cieszyłem z ...350d...ale jaja. Powinienem dziś nim focić?
I co? Mam sobie na plecach trybala wywalić z logotypem DS2? Bo nim fotografowałem? Nie widzę emotek w twoim poście więc odpowiadam serio i z przekąsem. Ja ci powiem więcej, kiedyś się cieszyłem z ...350d...ale jaja. Powinienem dziś nim focić?
himi przesadzasz z tą przewagą d700 na wysokich iso. Ja mam 5d2 i mój kumpel ma d700 i wiesz co? Byliśmy na ślubie w październiku i stwierdził, że 5d2 wygląda lepiej na iso 3200 od jego d700. Po wywołaniu rawów i zeskalowaniu 5d2 do rozmiarów d700 faktycznie 5d2 daje ciut więcej szczegółów. Zrobiłem też ponad 150 fot d700+50af-s f1.4 (na bocznych) i wcale odsetek trafionych fot w porównaniu do 5d2 i 50L nie był dużo lepszy. Shutterlag w Nikonie dużo lepszy, robi fotki tam gdzie 5d2 jeszcze się zastanawia, ale wcale to nie musi oznaczać ostrych fot. Szczerze mówiąc trochę się nawet zawiodłem Af Nikona. Nie żeby był zły, ale pamiętam krótką zabawę na bocznych w 1dmkIII i tam było dużo pewniej niż w d700. Pewnie do końca nie umiem się obsługiwać Afem d700, ale oczekiwałem cudów i prawie 100% celności, a tu okazało się, że na zwykłych zdjęciach z tańca (tempo średnie) jest nieznacznie skuteczniejszy. Przy bardzo szybkiej akcji pewnie 5d2 by poległ bardziej. Z drugiej strony fotki z 5d2 (te trafione w 100%) zawsze były ostrzejsze od tych z d700. Podsumowując, trawka zawsze jest bardziej zielona tam, gdzie nas nie ma.
no oki zapomniałem dodaćw moim ostatnim poście
aczkolwiek z drugiej strony całkiem niedawno wypowiadałeś sie w superlatywach o 1ds mk II. Nawet całkiem niedawno chyba chciałeś kupić znowu 1ds mk II tylko ze z body było coś nie tak... No cóż czyżby ta sytuacja tak Ciebie zraziła do 1ds ?? Fakt faktem tak naprawdę wybór pomiędzy canon a nikon to według mnie kwestia gustu... a o gustach sie nie dyskutuje
))
Pkt 8 regulaminu forum
plutophoto.blogspot.com