Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 67

Wątek: Lampa Canon SPEEDLITE 430 EX II

FURIANIN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Żaden Eos Digital nie obsługuje TTL (OTF), tylko ETTL/ETTL2
    zdRAWki
    w lampach 580 można to przestawić w funkcji C.Fn i działa TTL w Eos 50 natomiast nie znalazłem tego ustawienia TTL w 430.

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Domyślnie

Witam, ja mam troszkę inny problem z moją lampą. Jak zostawię baterie w lampie to po dwóch dniach baterie są puste.
    Jest to normalne? Powinienem zawsze wyciągać baterie jak nie używam lampy czy może jest to jakiś błąd fabryczny?
    Dodam, że używam tych samych baterii w różnych urządzeniach i ten problem występuje tylko w lampie.
    Canon 500D + EFS 18-55mm IS + osłona przeciwsłoneczna +EF 50mm F/1.8 II + 430EX II + dodatki
    flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Raczej masz walniete albo aku, albo ladowarka. Ja takze tak mialem i juz za leb sie lapalem co sie dzieje... 3 czteropak AKU, varta, energizer, philips i ciagle po 2 dniach puste. Wadliwa sie okazala ladowarka - paliła aku, kupilem taka fajna polskiej firmy BATIMEX, aku polecialy na gwarancje, od teraz po wymianie mialem chyba 2 tygodnie akumulatorki w 430ex i bylo ok (psytykajac co jakis czas do zdjec).

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FURIANIN Zobacz posta
    ...otóż nie wiem jak przełączyć 430 EX II w tryb TTL...
    Nie ma takiej możliwości, albo E-TTL/E-TTL II albo manual.
    EOS + Speedlite

Domyślnie

siudym, sprawa jet tego typu, że używam tych samych baterii, ładowanych tą samą ładowarką, w różnych urządzeniach i baterie trzymają. Jak włoże je do lampy, to po dwóch dniach są rozładowane. Nawet jak lampa jest cały ten czas wyłączona.
    Dzięki twojej wypowiedzi wnioskuje, że to nie jest normalne.
    Canon 500D + EFS 18-55mm IS + osłona przeciwsłoneczna +EF 50mm F/1.8 II + 430EX II + dodatki
    flickr

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ja mam 430EX mk1 i też miałem problemy z akumulatorkami, po paru dniach w lampie padały na amen. Teraz kupiłem sobie ładowarkę BC900 i aku technoline albo coś podobnego. Naładowałem je 3 tygodnie temu i do dziś działają. Co jakiś czas strzelę parę fotek z lampą, w sumie już chyba ze 150 się mogło nawet uzbierać i wszystko jest ok.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Domyślnie

Jakich ogniw używacie NiCd czy NiMH?
    flickr

FURIANIN
    Guest

Domyślnie

Kolego wojtku_j dziękuje za link ale ta instrukcja jest od zwykłej 430 EX a ja kupilem 430 EX II.
    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FURIANIN Zobacz posta
    Kolego wojtku_j dziękuje za link ale ta instrukcja jest od zwykłej 430 EX a ja kupilem 430 EX II.
    Dziekuje wszystkim za odpowiedzi.Pozdrawiam
    To może napisz, co chcesz osiągnąć przełączająć E-TTL na (to, co nazywasz) TTL?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów