Strona 71 z 138 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez y4k Zobacz posta
    Witam
    Chciałbym się dowiedzieć jakich kompów używacie do montażu bądź też obróbki filmów z marka II? Niestety na moim nie mogę pobawić się w HD gdyż bardzo mi zarywa. Teraz będę składać nowego kompa:
    win 7 64bit
    quad 9550
    no i około 8GB ramu
    Do montazu spokojnie wystarczy. Co do plynnosci odtwarzania, moj laptop z C2D 2.4 grzal sie na 80-90% do momentu az zainstalowalem sterowniki ktore wspomagaja sie karta graficzna Ati. Obciazenie spadlo do 20-30%.

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dzik czy te stery wspomagają też odtwarzanie filmów x264 na lapku? Mój sprzęt ma już 2 lata ale ciągle świetnie mi służy. Jest tam właśnie karta ATI X1400. Czy można by przeżucić na nią część pracy przy odtwarzaniu czy obróbce materiału HD?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    moj laptop z C2D 2.4 grzal sie na 80-90% do momentu az zainstalowalem sterowniki ktore wspomagaja sie karta graficzna Ati. Obciazenie spadlo do 20-30%.
    Otóż to! Składając/kupując teraz komputer do filmów należy bardziej się kierować kartą graficzną niż procesorem. Wspomniana przewaga Mac OS bierze się właśnie stąd, że Apple przytomnie zaimplementowało bibliotekę Open CL na swojej platformie GPGPU. Obecnie podobnie przyspieszają również wszystkie pecety - czy to z kartą ATI/AMD, czy NVIDII.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    dzik czy te stery wspomagają też odtwarzanie filmów x264 na lapku? Mój sprzęt ma już 2 lata ale ciągle świetnie mi służy. Jest tam właśnie karta ATI X1400. Czy można by przerzucić na nią część pracy przy odtwarzaniu czy obróbce materiału HD?
    Sprawdź na stronie ATI - X1400 to trochę już stara karta.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 12-11-2009 o 12:17 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

To bardziej kwestia kodeku jaki jest zastosowany w 5d mark II , pracując nad materiałem , który ma z ponad 1h Adobe Premiere może renderować nawet z 3 dni !!! Pracując oczywiście w full hd , także najlepiej jest przekonwertować pliki np. do avi , pliki będą ważyły 2 razy tyle , ale i praca na nich będzie łatwiejsza

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław/Bystrzyca Kłodzka

Domyślnie

kartę graficzną mam Gainwarda 9600GT 512MB 256bit, która obsługuje OpenGL 2,1.
    Dużo czytałem na forum filmowym i pisali, żeby grafiką specjalnie się nie kłopotać ... chyba, że to quadro od nVidi.
    No cóż, jezeli ktoś ma jakąś konfigurację sprzętową swojego kompa, na którym montuje, to niech śmiało pisze.
    Dziękuję za odpowiedzi

Początki nałogu

Domyślnie Kodeki głupcze

nie wiem, ale chyba nikomu nie chce się już powtarzać, poszukajcie wcześniej, podawane były kodeki, ustawienia, odtwarzacze...

nawet najnowszy komp, niezadbany i z kiepskim tandemem kodek/odtwarzacz będzie rwał...
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    dzik czy te stery wspomagają też odtwarzanie filmów x264 na lapku? Mój sprzęt ma już 2 lata ale ciągle świetnie mi służy. Jest tam właśnie karta ATI X1400. Czy można by przeżucić na nią część pracy przy odtwarzaniu czy obróbce materiału HD?
    Nie wiem czy pomoze przy obrobce, dla mnie wazne ze bardzo pomogla przy otwarzaniu
    Poczytaj o ati avivo.
    Ja mam w laptopie ATI Mobility Radeon HD 2300.

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

dzieki za linka, fajny tekst, chociaż ilość sprzetu dodatkowego raczej mnie przeraziła niż zachecila do kupna 5d2
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bardzo ciekawe.
    W fotografii problemem bywa odpowiedni balans bieli, który - mając dostęp RAW-ów - stosunkowo łatwo skorygować.
    Jak to wygląda u Canona, który w odróżnieniu od RED-ów, nie udostępnia surowego filmu?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To chyba pozostanę "nie pro"

Bev, nie poruszyłeś tematu mikrofonu, wbudowany aż tak dobrze się sprawdza? Na wietrze wiem jak, sprawdzałem na youtube, dlatego pytam - czy masz jakieś doświadczenia z mikrofonem do 5d a jeżeli tak, czy mógłbyś coś polecić? Tak do amatorki, nie aż pro.

Strona 71 z 138 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów