Strona 69 z 138 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Domyślnie

Hmmm , powiem tak , wady kamery tak naprawdę są jej zaletami ,dużo łatwiej utrzymąc kamerę , aby obraz był w miarę dynamiczny i statyczny , mamy firmę , która zajmuje się produkcją wideo i ostatnio wszystko robimy na 5d mark II , jest to świetna "kamera" , ale modułowa , trzeba inwestować w pozostałe komponenty np. steadycam, follow focus , lcd , rejestratory dźwięku , strasznie uciążliwa praca podczas postprodukcji , ale naprawdę warto ... umieszczam przykładowy teledysk , który właśnie ukończyliśmy , robiony na
    2 x 5d mark , obraz został przycięty do 20:9 http://www.youtube.com/watch?v=ayr0qXppofo&fmt=18
    Ostatnio edytowane przez remiremix ; 11-11-2009 o 12:57

Zablokowany

Domyślnie

arrow - nie ma. Nie taki, który dasz klientom. Ja powiem szczerze, od wczoraj eksperymentuję z różnymi szkłami bawiąc się głównie ustawieniami GO, na tyle bezpiecznymi, by zachować modela w GO i jednocześnie separować od tła. To się udaje Poważnie więc myślę o wywaleniu większej kasy na solidny statyw i głowicę olejową i....sprawdzeniu na wiosnę w sezonie swoich możliwości. Jak się uda to kilku klientów dostanie prezent

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiremix Zobacz posta
    Hmmm , powiem tak , wady kamery tak naprawdę są jej zaletami ,dużo łatwiej utrzymąc kamerę , aby obraz był w miarę dynamiczny i statyczny , mamy firmę , która zajmuje się produkcją wideo i ostatnio wszystko robimy na 5d mark II , jest to świetna "kamera" , ale modułowa , trzeba inwestować w pozostałe komponenty np. steadycam, follow focus , lcd , rejestratory dźwięku , strasznie uciążliwa praca podczas postprodukcji , ale naprawdę warto ... umieszczam przykładowy teledysk , który właśnie ukończyliśmy , robiony na
    2 x 5d mark , obraz został przycięty do 20:9 http://www.youtube.com/watch?v=ayr0qXppofo&fmt=18
    Zgadzas się, inwestycje są nieuniknione. Spokojny ten teledysk, nie wiem, czy akurat mocną stroną 5D2 są tak kontrastowe kadry, przez te okna wpadało tyle światła, że jest mocno popalone...
    foloow focus macie manual? który steady wybraliście?
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

aktualnie mam statyw Manfrotto 055XPROB wraz z glowicą Manfrotto 322RC2. Zastanawiam sie nad tym zestawem jak sie sprawdzi w boju, w ostatecznosci mozna dokupic ta preferowana przez was głowice olejową.
    Canon FF

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

co to jest follow focus?
    jak działa?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

tu masz opisane

http://en.wikipedia.org/wiki/Follow_focus

wystarczy w google wrzucic
    Canon FF

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jakiego programu używacie do przerobienia filmów aby dało się ja zapisać na DVD lub wrzucić do YT?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

kiedyś na początku wątku chyba była o tym mowa ... każdy używa innego ... ja używam pinnacle
    Canon FF

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiv Zobacz posta
    Jakiego programu używacie do przerobienia filmów aby dało się ja zapisać na DVD lub wrzucić do YT?
    właśnie "kręcę" :grin: i nagrywam pierwsze filmy,
    Ulead DVD Movie fac.5 radzi sobie z tym w miarę dobrze, innych nie sprawdzałem,
    Heniek

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    "W maskę jeża..."

Ech tak to bywa jak fotograf bierze się za kręcenie filmów. Nudne, bez sensu, do d***, brzydkie. I jeszcze na co mu taki sprzęt jak nie potrafi dobrze ustawić parametrów do filmowania. Pomijając fakt, że sprzętu ma niby dużo, ale nie do końca taki jaki trzeba

Tak więć panowie fotopstrykowie z 5D2 - cieszę się waszym szczęściem i jestem z wami, ale filmowanie tym sprzętem to inwestycja nie tylko finansowa ale i intelektualno-imaginacyjna.

Tak jak ślubny rynek jest coraz bardziej psuty przez fotopstryków bez pomysłu którzy robią coś za pół darmo, tak i ten rynek pewnie zostanie zepsuty przez takich co będą kręcić nie dlatego, że potrafią, ale dlatego tylko, że mogą.

A przecież w Selgrosie za 400 zł jest kamerka full HD Toshiby na karty microSD. Nie lepiej to kupić?

Strona 69 z 138 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów