Bev, napisz jak Ci się sprawuje HandStand z Kalisza. Nie jest za maly/lekki? A może jakiś link do Twojego filmu zrobionego z jego pomocą?
Bev, napisz jak Ci się sprawuje HandStand z Kalisza. Nie jest za maly/lekki? A może jakiś link do Twojego filmu zrobionego z jego pomocą?
Witam Wszystkich,
Od wczoraj do kolekcji sprzętu z firmy na N.... dołączył brat z firmy Canon.
Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie:
- czy w 5D MK II można zdalnie sterować włączeniem i wyłączeniem nagrywania?
Pozdrawiam, i dziękuję za odpowiedź![]()
C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1
Fajny wpis blogowy, ale temat ujęty pobieżnie (brak nawet info o Nikonach czy 1D4!), liczne nieścisłości (nie można porównywać obiektywów video i foto, profesjonalizm DOF adapterów?, rolling shutter to co i gdzie jello?) albo błędy (autofocus jest!)...
Linki fajne, ale zabrakło podstawowego - Laforeta. Opisał te akcesoria już jakiś czas temu dosyć dokładniej.
Generalnie na akcesoria żeby zrobić coś więcej niż statyczne ujęcia z statywu trzeba wydać 3x piątki. Na początek
Filmik z Chin spoko, wygląda, że jesteś częściej na wakacjach niż ja, stąd ta zazdrość![]()
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Testowałeś i nie tylko nie opisałeś, ale też nie dodałeś nawet do listy
Spoko, nikt od bloga nie oczekuje chyba dziennikarskiej wnikliwości, po prostu jak już liczysz na oglądalność i wrzucasz to na, jak by nie było duże forum, to oczekiwana jest odrobina obiektywności i staranności w opracowaniu.
AF jest, to jak funkcjonalny to inna sprawa. Więc nie można powiedź - NIE MA...
Na planie tych sesji rozmawialiście sobie o fps? Wiesz, że spodziewany jest update softu do 5D2 w tym temacie?
Ani ja nie zjadłem. To temat rzeka i mocno rozwojowy...
pzdr
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Bardzo mi się podoba cały artykuł, jednak dla mnie jako ucznia-amatora kwestia dodatkowych 'dupereli' ze względów cenowych jest nie do przeskoczenia.
Jak tak patrzę na szyny i ich rozmiary a zwłaszcza cenę zastanawiam się gdzie leży moja stara maszyna do cięcia glazury. Tylko przymocować kawałek statywu i jedziemy.
CANON EOS 5D MK II, 24-70 F2.8L, Speedlite 580 EX II.
da sie, zdalnie z komputera do ktorego kablem jest podpiety canon![]()
nie przeadzajmy, wszystko zalezy od tego co chcemy uzystac w naszym filmie. nie potrzebujemy od razu wszystkich dodatkowych akcesoriow.
z samym aparatem ze statywem i dobra glowica mamy baaardzo duze pole do popisu - a przeciez te rzeczy ma wiekszosc z nas z racji fotografowania (no moze procz dobrej glowicy olejowej).
wiekszosc z tych rzeczy ma na celu poprawienie wygody, np: uchwyty do trzymania aparatu na ramieniu, viewfinder, follow focus, monitor - przeciez nie sa to rzeczy niezbedne i mozna bez nich spokojnie zyc na poczatku.
poza tym nie trzeba od razu kupowac oryginalnych czesci znanych firm, ktore sa drogie ze wzgledu na logo. mozna kupic podobne podzespoly kilkanascie razy taniej, a przy tym dobrej jakosci.
profesjonalnie wygladajacy sprzet nie zrobi z nas profesjonalistow![]()