Strona 72 z 138 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Coś już napisał

Domyślnie

Bev, napisz jak Ci się sprawuje HandStand z Kalisza. Nie jest za maly/lekki? A może jakiś link do Twojego filmu zrobionego z jego pomocą?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam Wszystkich,

Od wczoraj do kolekcji sprzętu z firmy na N.... dołączył brat z firmy Canon.
    Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie:
    - czy w 5D MK II można zdalnie sterować włączeniem i wyłączeniem nagrywania?

Pozdrawiam, i dziękuję za odpowiedź

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Bardzo ciekawe.
    W fotografii problemem bywa odpowiedni balans bieli, który - mając dostęp RAW-ów - stosunkowo łatwo skorygować.
    Jak to wygląda u Canona, który w odróżnieniu od RED-ów, nie udostępnia surowego filmu?
    IMHO najprostszy sposób na właściwy WB:

jeśli ustawisz WB w trybie fotografowania (np. AV) na np. custom i przejdziesz do trybu filmowania to WB zostaje zapamiętany z trybu fotgrafowania.

potem żeby korygować balans zostaje tylko raczej zaawansowany postprocessing
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Początki nałogu

Domyślnie

Fajny wpis blogowy, ale temat ujęty pobieżnie (brak nawet info o Nikonach czy 1D4!), liczne nieścisłości (nie można porównywać obiektywów video i foto, profesjonalizm DOF adapterów?, rolling shutter to co i gdzie jello?) albo błędy (autofocus jest!)...

Linki fajne, ale zabrakło podstawowego - Laforeta. Opisał te akcesoria już jakiś czas temu dosyć dokładniej.

Generalnie na akcesoria żeby zrobić coś więcej niż statyczne ujęcia z statywu trzeba wydać 3x piątki. Na początek

Filmik z Chin spoko, wygląda, że jesteś częściej na wakacjach niż ja, stąd ta zazdrość
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bev Zobacz posta
    bmfcker - o nikonach nie pisałem, bo testowałem je pod kątem wideo i nie polecam. 1D mark iv - jak najbardziej dodam do zestawienia.
    Testowałeś i nie tylko nie opisałeś, ale też nie dodałeś nawet do listy

Co do nieścisłości to będę podkręcał tekst. Odnośnie błędów i autofocusa - gdzie ów autofocus jest? No bo chyba nie mówisz o tym co jest w Canonie 5D? Taki autofocus to do niczego się nie przyda.
    Spoko, nikt od bloga nie oczekuje chyba dziennikarskiej wnikliwości, po prostu jak już liczysz na oglądalność i wrzucasz to na, jak by nie było duże forum, to oczekiwana jest odrobina obiektywności i staranności w opracowaniu.
    AF jest, to jak funkcjonalny to inna sprawa. Więc nie można powiedź - NIE MA...

Jestem otwarty na wszelkie sugestie - wideo zajmuję się dopiero od tego roku i większość moich doświadczeń wiąże się z prostymi kamerkami oraz DSLRami właśnie. Byłem też podczas kilku sesji filmowch na planie (REd One, betacamy,...), ale nie uważam, że pozjadałem wszelkie rozumy
    Na planie tych sesji rozmawialiście sobie o fps? Wiesz, że spodziewany jest update softu do 5D2 w tym temacie?
    Ani ja nie zjadłem. To temat rzeka i mocno rozwojowy...

pzdr
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Bardzo mi się podoba cały artykuł, jednak dla mnie jako ucznia-amatora kwestia dodatkowych 'dupereli' ze względów cenowych jest nie do przeskoczenia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze Opinogóra ta od Krasińskich - zapraszam

Domyślnie

Jak tak patrzę na szyny i ich rozmiary a zwłaszcza cenę zastanawiam się gdzie leży moja stara maszyna do cięcia glazury. Tylko przymocować kawałek statywu i jedziemy .
    CANON EOS 5D MK II, 24-70 F2.8L, Speedlite 580 EX II.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

da sie, zdalnie z komputera do ktorego kablem jest podpiety canon

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MoVeR Zobacz posta
    da sie, zdalnie z komputera do ktorego kablem jest podpiety canon
    Kurcze nie żartuj...
    To ten gość nakłamał tutaj: ???
    D703|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|
    5D Mark II|24-70/2.8L|85/1.2L II|24/1.4L II|15/2.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie przeadzajmy, wszystko zalezy od tego co chcemy uzystac w naszym filmie. nie potrzebujemy od razu wszystkich dodatkowych akcesoriow.
    z samym aparatem ze statywem i dobra glowica mamy baaardzo duze pole do popisu - a przeciez te rzeczy ma wiekszosc z nas z racji fotografowania (no moze procz dobrej glowicy olejowej).
    wiekszosc z tych rzeczy ma na celu poprawienie wygody, np: uchwyty do trzymania aparatu na ramieniu, viewfinder, follow focus, monitor - przeciez nie sa to rzeczy niezbedne i mozna bez nich spokojnie zyc na poczatku.
    poza tym nie trzeba od razu kupowac oryginalnych czesci znanych firm, ktore sa drogie ze wzgledu na logo. mozna kupic podobne podzespoly kilkanascie razy taniej, a przy tym dobrej jakosci.

profesjonalnie wygladajacy sprzet nie zrobi z nas profesjonalistow

Strona 72 z 138 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów