Strona 251 z 357 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 501 do 2 510 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam problem z wyborem plecaka fotograficznego, zastanawiam się nad CompuTrekkerem AW i Tamrakiem Adventure 9.

Sprzęt jaki będę tam nosić to
    40D (w przyszłości z gripem), 400D, być może jakiś analog,
    10-20, 17-50, 28/1,8, 50/1,8, 70-200/4, dwa młotki
    jakieś śmieci do ładowania, etc,
    macbook 15".

Zastanawiam się głównie dlatego, że plecak nie będzie cały czas noszony zapchany na full, chciałbym żeby nie rzucał się w oczy zbytnio i żeby był bezpieczny dla sprzętu, jeśli włożę w niego cały ekwipunek.

Mile widziany zaczep na statyw.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Mam problem z wyborem plecaka fotograficznego, zastanawiam się nad CompuTrekkerem AW i Tamrakiem Adventure 9.
    Computrekker jest niestety dosyć płytki i 40D z gripem będzie jednak trochę wystawało (plecak się domknie, jak najbardziej, ale będzie w tym miejscu wypukły).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cholerka. Bo podoba mi się ten C-T ze względu na to, że tych komorek jest od groma, w Tamracu niestety tylko dolna część jest na sprzęt foto, poza tym mam pewne obawy, że skoro wszystkie obiektywy, etc, są na dole, to jak to nie daj boże pierdyknie o ziemię, to co? Zastanawiam się jeszcze mocno nad torbą LowePro Stealth Reporter 650AW, może się tam zmieścić od groma sprzętu, można to wziąć w wiele miejsc, ale jakoś niespecjalnie znajduję do tego zastosowanie poza tym, do takiego plecaczka można na luzie wsadzić wszystko, nie trzeba się bać o to, że moje bioderko przepołowi mi notebook'a (jak teraz). Poza tym Trekker jest o tyle fajny, że nawet jeśli nie mam futerałów na obiektyw, mogę go tam wsadzić bez problemów. Myślę o czymś rozwojowym, na razie sprzęt można wsadzić do czegokolwiek praktycznie, pod warunkiem że biorę jedno body i obiektywy, których używam najczęściej. Za niedługo przybędzie jeszcze 28/1,8, troszkę dalej będzie fiszajka, jeszcze dalej jakiś GRIP do 40D, w międzyczasie analog, parę kabelków może. Kiedyś jakaś skromna eLka i jedynka... Po prostu chciałbym, żeby ten plecak/torba była rozwojowa, i żebym nie miał problemu jadąc gdzieś dalej z całym ekwipunkiem. Poza tym, ten Trekker, ma jakieś kieszenie, gdzie by można wsadzić gazetę, książkę czy jakiś ciuch po prostu? Bo Trekker Plus już kobylasty mocno jest, poza tym tyle sprzętu to jeszcze długo mieć nie będę
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Tak jak napisałem - to nie jest tak, że Ci body z gripem nie wejdzie w ogóle.
    Wejdzie, ale będzie minimalnie wystawać i to niestety przy którejś krawędzi plecaka (górnej przy zamku albo dolnej przy łączeniu z "kieszenią zewnętrzną").
    Da się z tym żyć :-)
    Sugerowałbym abyś się wybrał do któregoś sklepu w Wawie, który ma Computrekkery i tam po prostu przymierzył sprzęt.
    Zresztą ja tak samo zamierzam przetestować gdzieś "Classified Sling" :-)
    A Computrekker wydaje się dużym plecakiem, do czasu aż nie spróbujesz w niego włożyć trochę więcej sprzętu.
    Jeszcze jedna uwaga - pisałeś o macbooku 15" - sprawdź czy Ci na pewno wejdzie do komory laptopowej - pamiętaj że góra plecaka jest owalna i komora na laptopa nie ma kształtu prostokąta (ja miałem np. problem z wciśnięciem jednego starego laptopa Acera - wystawało po 0.5cm na rogach laptopa i nie dawało się zamknąć zamka).

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Czy ktoś używa torby Domke F-5XB? Szukam małej torby co nie kojarzy się z torbą foto. Ma to mieścić 5D z max dwoma obiektywami (stałki).
    Domke f6 - mała, dyskretna, wygodna i leciutka. Polecam.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Domke f6 - mała, dyskretna, wygodna i leciutka. Polecam.
    Dzięki himi, przyjrzę się tej torbie.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Bo Trekker Plus już kobylasty mocno jest, poza tym tyle sprzętu to jeszcze długo mieć nie będę
    Ano duży. Wchodzi laptop 15,4 cala i ma trochę luzu. Wchodzą dwa 40D z gripami, podpięte do body 24-70 f/2.8 i 70-200 f/2.8, S10-22, ex430, osłony oddzielnie na półeczkach, ext 1.4. I jeszcze z jeden, dwa słoiki wejdą.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Jeszcze jedna uwaga - pisałeś o macbooku 15" - sprawdź czy Ci na pewno wejdzie do komory laptopowej - pamiętaj że góra plecaka jest owalna i komora na laptopa nie ma kształtu prostokąta (ja miałem np. problem z wciśnięciem jednego starego laptopa Acera - wystawało po 0.5cm na rogach laptopa i nie dawało się zamknąć zamka).
    Skoro do CompuDaypacka mieści się 17" HP Pavilion to czemu do większego Computrekkera miałby 15" nie wejść?
    A wiesz że w większości plecaków z komorą na lapa Lowepro wsadza taką podkładkę na dół komory by 15" lapek się nie majtał? Z tą podpórką też mi się 17" nie mieścił tak że rogi leciutko wystawały.
    Polecam przejażdżkę do Ursusa albo na giełdę poprzymierzać np u tego Pana: http://www.torbyfoto.pl/

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Skoro do CompuDaypacka mieści się 17" HP Pavilion to czemu do większego Computrekkera miałby 15" nie wejść?
    A wiesz że w większości plecaków z komorą na lapa Lowepro wsadza taką podkładkę na dół komory by 15" lapek się nie majtał? Z tą podpórką też mi się 17" nie mieścił tak że rogi leciutko wystawały.
    Polecam przejażdżkę do Ursusa albo na giełdę poprzymierzać np u tego Pana: http://www.torbyfoto.pl/
    *wzdech*
    1. Komora na laptopa w Computrekkerze jest mniejsza niż w Compudaypacku
    2. Ze zdjęć wynika że Compudaypack ma prawie prostokątną komorę na laptopa. Computrekker ma górę zaokrągloną i przez to efektywnie po bokach ma kilka cm długości mniej (pisałem o tym wyżej).
    3. W moim Computrekkerze nie ma żadnej podkładki w komorze na laptopa
    Mogę tylko zasugerować abyś następnym razem zerknął chociaż na stronę producenta.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Mogę tylko zasugerować abyś następnym razem zerknął chociaż na stronę producenta.
    Macałem Computrekkera, nawet go przez tydzień miałem. Za duży był na moje potrzeby, sprzedałem i kupiłem CompuDaypacka. Widać pamięć zawodna co do szczegółów i zapamiętałem tylko że za duży.

Strona 251 z 357 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301351 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów