Strona 249 z 339 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 481 do 2 490 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Zdaje sobie sprawe, że nie spakuje się na wycieczke z ubraniami itp w ten plecak i tak zawsze biore torbe na ciuchy. Bardziej chodziło mi o właśnie jakąś kanapke coś do picia itp jak ide w góry. Musze go zobaczyć w realu i sie przekonać jak to z nim jest. Zna ktoś jakiś sklep w krakowie gdzie jest duży wybór plecaków w tym Alphy i flipsaida?
    Flipside'y zdarzają się w Media Marktach/Saturnach. Analizowałem sytuację wyjścia w góry z Flipsideem 400 AW. Można do niego włożyć 1L wody po obu stronach do kieszonek, jakieś jedzenie do przedniej kieszenie (do której wchodzi np. netbook EEE PC). Oczywiście można też przytroczyć po bokach jakieś dodatki oraz doczepić np. kurtkę na górze. Jednakże tak jak było już powiedziane o innym plecaku, tak i omawiany Flipside ma tę wadę, że jest stworzony dla niższych osób. Przy moim wzroście 183cm niestety trzeba wydłużyć szelki, aby ciężar spoczywał na pasie biodrowym. Niestety nie testowałem plecaka z obciążeniem. W sklepie wydawało się, że da radę pomimo braku regulacji odległości pomiędzy mocowaniem szelek a pasem biodrowym. Mam tylko nadzieję, że plecak nie będzie zbytnio odstawać od pleców i może kiwać się od i do ciała.

Tu pytanie do userów Flipside'a 400: jak sprawuje się ten plecak, gdy obciążenie jest przeniesione głównie na pas biodrowy?

Niestety nie ma ideałów. A jeśli chce się przynajmniej czuć bezpiecznie i mieć wygodę podobną do torby, to lepszego rozwiązania chyba nie ma. Choć widziałem jakiegoś Crumplera otwieranego od tyłu z komorą na laptopa. Jednakże nie miał on pasa biodrowego, tak więc nie można było zrobić z niego "stolika" ze sprzętem poprzez obrót plecaka przed siebie.
    Ostatnio edytowane przez radradish ; 23-12-2009 o 23:33

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sprawa z plecakiem zostanie rozwiązana po świętach jak zrobie sobie spacer po sklepach foto Oczywiście zdam relacje czy udało mi się coś dopasować

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

UWAGA WSZYSCY ZAINTERESOWANI TORBĄ LOWEPRO TOPLOADER PRO 65 AW.
    Kilka suchych faktów po krótkim teście organoleptycznym.
    1. Torba uszyta z naprawdę porządnych materiałów.
    2. Ścianki boczne i "podłoga" są bardzo sztywne (czytaj: bezpieczne).
    3 W jednej ze ścian bocznych jest schowek na AW cover. Niewygodnie się go wyjmuje i "instaluje". Poza tym zrolowana peleryna zaczyna mocno uwypuklać jedną ze ścianek do środka, ograniczając miejsce na sprzęt.
    4. Dostęp do komory głównej i schowków - wzorowy. Wszystko można obsłużyć jedną ręką.
    5. Wymiary "na żywo": do środka nie wejdzie nic większego ponad zestaw 40D+BG-E2N+17-40L (czyli zestaw, do którego zamówiłem tą torbę).
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    3 W jednej ze ścian bocznych jest schowek na AW cover. Niewygodnie się go wyjmuje i "instaluje". Poza tym zrolowana peleryna zaczyna mocno uwypuklać jedną ze ścianek do środka, ograniczając miejsce na sprzęt.
    To trzeba nauczyć się ją składać odpowiednio

5. Wymiary "na żywo": do środka nie wejdzie nic większego ponad zestaw 40D+BG-E2N+17-40L (czyli zestaw, do którego zamówiłem tą torbę).
    To strasznie słabo za taką cenę :/

wiktor2323 Na wycieczkę potencjalnie da się spakować do Flipside'a 400 - w plecaku trekkingowym ciuchy i drobniejsze rzeczy, a we Flipsidzie netbook + sprzęt foto i drobniejsza elektronika w stylu gps. Czekam na Twoje porównanie tego plecaka do Naneu Alpha L, bo być może nie jest konieczna taka ilość przegródek do sprzętu - ładowarki itp. da się wrzucić do górnej komory, a możliwość umieszczenia tam pełnowymiarowego laptopa jest bardzo kusząca. Tylko czy wygoda jest podobna jak we Flipside? Wprawdzie przy cięższym sprzęcie chyba lepiej kucać z Flipside, to jednak jesteśmy zabezpieczeni tym pasem biodrowym.
    Ostatnio edytowane przez radradish ; 25-12-2009 o 16:08

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Fakt - patrząc na relację pakowność/cena toploader pro 65 jest mało atrakcyjnym zakupem. Patrząc tymi kryteriami reklamówka z "biedronki" wychodzi znacznie lepiej .

Co do "odpowiedniego składania" (pelerynki) - życzę powodzenia. Można złożyć gładko, w kancik, udeptać, a i tak przy upychaniu zrobi się poducha .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

Fakt - patrząc na relację pakowność/cena toploader pro 65 jest mało atrakcyjnym zakupem. Patrząc tymi kryteriami reklamówka z "biedronki" wychodzi znacznie lepiej
    No ale ciekaw jestem za ile takie cudo uszyłaby na zamówienie jakaś polska firma typu JPA.

Co do "odpowiedniego składania" (pelerynki) - życzę powodzenia. Można złożyć gładko, w kancik, udeptać, a i tak przy upychaniu zrobi się poducha .
    To może Lowepro zapomniało o dołączeniu jakiegoś narzędzia do upychania, jakiejś łyżki czy coś?

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Łyżki łobuzy nie dołożyli, choć za te pieniądze powinna być co najmniej posrebrzana

Domyślnie

Bo rozumiem, że kieszonka na pokrowiec jest dość ciasna i trudno wlożyć tam rękę, żeby rozprostowac pokrowiec tak, aby rozlozyc go na najwiekszej możliwej powierzchni, czy tak?

Wpadł mi do głowy pomysł użycia prostokątnego kawałka tektury, elastycznego plastiku. Pokrowiec składałoby się podobnie jak mapę i przed ostatnim złożeniem na pół wkładałoby się ten kawałek tektury pomiędzy te dwa płaty pokrowca. Następnie tekturę razem z pokrowcem umieszczałoby się w kieszonce i tekturę usuwało.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Kieszonka, a raczej szpara między dwiema warstwami materiału jest POTWORNIE ciasna. Co do Twoich pomysłów - OK, ALE - te typ pokrowca jest przeznaczony do szybkiej fotografii. Sposób jego zamocowania na ciele, specjalny kształt klapy ułatwiający szybkie wyciąganie i chowanie sprzętu, mnogość możliwości troczenia, dostęp do kieszonek akcesoryjnych to wszystko się zgadza z jego przeznaczeniem. A tu nagle wtopa z chowaniem pokrowca. To też powinno "łatwe, szybkie i przyjemne", a nie związane z cudowaniem, składaniem wg zasad feng shui, upychaniem itp. Wiadomo - Polak potrafi, Polak wymyśli, ale moim zdaniem jest tu mała wpadka projektantów.

Domyślnie

Wiadomo - Polak potrafi, Polak wymyśli, ale moim zdaniem jest tu mała wpadka projektantów.
    Dlatego też warto byłoby wysłać odpowiednią sugestię do Lowepro - dla potomnych. Choć na moje maile jeszcze nie odpowiedzieli....

Strona 249 z 339 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów