Strona 151 z 339 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    32,5x22,5 dokładnie.
    Tak więc mogę polecić torbę firmy Fomei, model Winner 966. Seria Winner 96x jest bardzo podobna do serii Reporter firmy Lowepro. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to jest ona praktycznie taka sama jak w przypadku produktów Lowepro, różnice są naprawdę minimalne. Jeżeli chodzi o użyte materiały to także są one bardzo podobne : Polyester 600D Waterproof w przypadku Fomei-a oraz Nylon 600D TXP w przypadku toreb Lowepro. Sam posiadam dwie torby Winner 962 i osobiście jestem z nich bardzo zadowolony. Są wygodne, funkcjonalne i co najważniejsze mają przemyślaną konstrukcję. Jeżeli chodzi o cenę to porównując analogiczne modele serii Winner 96x z serią Reporter różnica w cenie dochodzi do 40-45% na korzyść produktów Fomei-a. Szczerze polecam.

Kilka moich spostrzeżeń z użytkowania modelu Winner 962 (966 różni się tylko rozmiarem):

http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1370
    Ostatnio edytowane przez axk ; 10-08-2008 o 10:11
    EOS + Speedlite

Domyślnie

Dzięki. Mniej więcej to właśnie to, czego szukałem.

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Mekko ma lepiej rozwiązany uchwyt statywu ponieważ nie ma rzemyka a jest zwykły pasek. puszki z gripami będą lekko wystawały ale o ile się orientuje z minitrackera tez wystaje.

W torbie wszystko zależy od ustawienia przegródek. Jak miałem 70-200 4L nie było większego problemu, jednak 70-200 2,8l ma większa średnice przez co jest większy problem z druga puszką z Gripem ale można to poukładać.

W miesce nad lampą + wolne miejsce obok wchodzi 30D z podpięta tokiną 12-24.

Gdyby moderator mógł dokleić to ingfo do mojego ostatniego postu.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Mekko ma lepiej rozwiązany uchwyt statywu ponieważ nie ma rzemyka a jest zwykły pasek. puszki z gripami będą lekko wystawały ale o ile się orientuje z minitrackera tez wystaje.
    Dokladnie to ok 2cm wystaje 400D z gripem ale to w zadnym wypadku nie przeszkadza w zamknieciu torby.

W torbie wszystko zależy od ustawienia przegródek. Jak miałem 70-200 4L nie było większego problemu, jednak 70-200 2,8l ma większa średnice przez co jest większy problem z druga puszką z Gripem ale można to poukładać.
    Dosyc pojemna torba i konfigurowalna pod praktycznie kazdy zestaw (mam w niej to co w stopce i zapas na jeszcze 1-4 obiektywy (jak wszystko poukladam na max pojemnosc). Obecnie jednak mam w niej ulozone na lezaco T70-300 z tulipanem, C28-105 z tulipanem, c50 z tulipanem, kita na stojaco oraz lapme na lezaco i pomiescilbym w tym ulozeniu jeszcze 1dna lampe i 1dno body.

Co do trwalosci/jakosci zweryfikuje to czas ale mysle ze amatorowi takiemu jak ja torba posluzy przez wiele wiele lat.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Uzależniony

Domyślnie Naneu Pro Urban Gear U-120 / Lowepro CompuTrekker AW

Pytanie głównie do osób, które miały w rękach dwa plecaki lub prznajmniej pierwszy:

- Naneu Pro Urban Gear U120
    - Lowepro CompuTrekker AW

Ew. jeśli ktoś miał styczność z pochodnymi obu (Naneu U220, Lowepro MiniTrekker), także proszony jest do tablicy ;-)

Jak oceniacie zastosowany materiał i jakość wykonania (szwy, klamry itd itp.) obu plecaków? Czy można uznać, że są porównywalne? Czy właściwy metriał jest zbliżony gatunkowo, czy Lowepro sprawia jednak wyraźnie solidniejsze i przyjemnijsze wrażenie (jak ma to miejsce np. przy porównaniu Lowepro i większości "zwykłych" Tamrac'ów)?

Jestem też ciekaw tej bocznej kieszonki na statyw w U120 - ona się chowa tam do wnęki z zamkiem? Nigdzie nie znalazłem dostatecznie dobrych zdjęć. No i jak z jej solidnością (statyw 3kg)? Czy użytkownicy nie narzekają na brak "balansu" (?) - lepiej dla praworęcznych byłoby chyba umieścić statyw po drugiej stronie, bo wtedy przy przenoszeniu plecaka na jednym ramieniu ciężki statyw ustawiałby plecak bardziej do pionu, ale może niepotrzebnie kombinuję? Pytanie dodatkowe: czy klapa "osobnego" przedziału sprzętowego w U120 jest jakoś mocowana do głównej, czy za każdym razem trzeba podnosić obie?

Może jakieś dodatkowe uwagi?

Z Lowepro mam same dobre doświadczenia i w sumie brałbym w ciemno, ale skłaniam się do U120 z racji zastosowanych tam kilku rozwiązań. W rękach miałem Naneu Alpha - jakość materiału i wykonania IMO b.dobra, ale to inny materiał niż U120 (ten w Alpha zbliżony jest do nylonu balistycznego niektórych kabur Tamrac'a, które akurat oceniam bardzo wysoko w dziedzinie zadanego pytania).

Dzięki za wszelkie podpowiedzi!

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Po miotaniu się od plecaka do plecaka i od torby do torby zdecydowałem sie na ... zestaw futerałów. 1 futerał na 1 obiektyw. Chciałem polecic takie rozwiązanie wszystkim (a przynajmniej weźcie je pod uwagę). Jest ono bardzo elastyczne:
    1. Każdy plecak jest teraz dobry W Bieszczady pakujesz sprzęt do 60l, na krótki wypad za miasto do małego "miejskiego" plecaczka lub podpinasz do paska
    2. Do kościoła / na imprezy interesujące obiektywy przypiąć można do paska (odpada konieczność zakupu torby).

Oczywiście jak ktoś ma 8 szkieł i chce je wszędzie ze obą nosić to sens takiego rozwiązania jest mniejszy

Uzależniony

Domyślnie

Dziękuję
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Uzależniony

Domyślnie

jesli ktos ma i uzywa Lowepro NOVA 4 AW - prosilbym o opinie i ewentualne zdjecia z detalami, niestety torba niedostepna od reki w edynburgu wiec tylko zamowienie przez neta mi pozostaje, chcialbym do niej zmiescic to co w stopce + ewentualnie a niedalekiej przyszlosci jakies 70-200

jak sie wam (o ile sa uzytkownicy tej torby) jej uzywa ? jakies wady i zalety z codziennego uzytkowania ? teraz uzywam Lowepro Toploader 70AW ale jest za maly juz na cokolwiek, wiec rozgladam sie za czyms wiekszym

ewentualnie jesli sa jakies odpowiedniki NOVA 4 wsrod produktow lowepro albo konkurencji to prosze o wskazanie na co warto zwrocic uwage
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    jesli ktos ma i uzywa Lowepro NOVA 4 AW - prosilbym o opinie i ewentualne zdjecia z detalami, niestety torba niedostepna od reki w edynburgu wiec tylko zamowienie przez neta mi pozostaje, chcialbym do niej zmiescic to co w stopce + ewentualnie a niedalekiej przyszlosci jakies 70-200

jak sie wam (o ile sa uzytkownicy tej torby) jej uzywa ? jakies wady i zalety z codziennego uzytkowania ? teraz uzywam Lowepro Toploader 70AW ale jest za maly juz na cokolwiek, wiec rozgladam sie za czyms wiekszym

ewentualnie jesli sa jakies odpowiedniki NOVA 4 wsrod produktow lowepro albo konkurencji to prosze o wskazanie na co warto zwrocic uwage
    Do Nova 4AV na wyskość 70-200 nie wejdzie ,mam 5AW i tam jest ok.
    Mieszczę w niej dwie L ,trzy stalki male oraz jedną większą ,lampę oraz parę innych drobiazgów.Torba ta jest sztywna,stabilan ścianki dość grube ale za to nie obawiam się o sprzęt.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serbio Zobacz posta
    Do Nova 4AV na wyskość 70-200 nie wejdzie ,mam 5AW i tam jest ok.
    .
    70-200 zmiescisz ale tylko wersje 4 lub 4 IS.. o 2.8 zapomnij. Mialem 4 AW i 70-200 4 wchodzila na sztorc , tyle ze zapomnij o oslonie . bo tego co potrzebujesz to 4AW bedzie chyba za mala. 40D z gripem, 70-200 i lampa.. i juz niewiele co zostaje chyba ze upychac na sile... nie wiem czy warto! A jak ci sie znajdzie nastepne szklo to bedziesz na nastepna torbe wymienial. Faktycznie jak pisza koledzy, od razu wez sobie 5 AW i nie bedziesz mial na jakis czas klopotow a wszystko pomiescisz.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 151 z 339 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów