Zamieszczone przez
Tommygun
a ja w a700 to się nagrzebałem, miałem się grzebać w a850/900 ale po praktycznym porównaniu u znajomych, to teraz będe się grzebał w canunie ale jednak mniej.
Nie ma co się kopać z koniem, sony ma wielki apetyt na rynek dslr, idą dobrym kierunkiem inwestując w najniższe segmenty i tego typu akcji będzie na pewno tylko więcej, więc lepiej akceptować takie akcje.
Ostatnio jeden z chłopaków z sony foto teamu wysypał się przy okazji premiery 7d - sony nie miałoby komu sprzedać na razie takiego body, bo nie ma takiej bazy zaawansowanych amatorów czy pół/profesjonalistów jak canon czy nikon w tym segmencie i tyle. Na razie łapią amatorów i robią to całkiem sprawnie, na resztę przyjdzie czas ale nie chiało mi się czekać.
Brak średniej półki oraz praktyczne porównanie 5dII i a900 znajomych i system A sprzedałem a korpusy a900 i 5dII są porównywalne ale tylko na papierze. Z żalem ale jak patrzę co kupię i za ile, to juz lepiej i ile zaoszczędzę (nawet przy cenie 6200 za a850 ale wyposażenie tych puszek, możliwości i zachowanie AF mi nie pasi) jeżeli czekać na więcej, to tylko na uzbieranie odpowiednich kwot a nie czekanie na coś, co być może nigdy nie zostanie wyprodukowane a szkła minolty po 20 lat mnie nie interesują.
Można się śmiać z marketingu ale chłopaki są nastawieni na długi czas i będą wyrąbywać coraz to więcej dla siebie i jak już uznają, że będą mieli komu sprzedać korpusy podobne do 7d, 1DIII czy IV, Ds czy szkła ze średniej półki - zrobią to a uczą się szybko.