Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 98

Wątek: To jak: Sony czy...CANON?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie To jak: Sony czy...CANON?

Leżę i walczę z chorobą - i telewizję oglądam.
    Reklamy, reklamy - bez przerwy reklamy.
    Jedna nawet przykuła moją uwagę: znana podrózniczka Martyna Wojciechowska prawie mnie namówiła na świetną lustrzankę Sony!
    Prawie...bo albo się mylę albo: w pierwszym kadrze Martyna ma "w łapie" charakterystczną białą rurkę - na mój gust 70-200 bynajmniej nie firmy Sony.
    Mylę się?
    aaa...choroba to wie :-)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To zdecydowanie nie jest Canon:
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jak juz poruszyles ta reklame Moim zdaniem troche na sile proboja wciskac wszystko za wszelka cene. Kto jak kto, ale jesli Martyna mowi ze sony posiada kilka przydatnych funkcji i zaraz podaje: "wygodne graficzne menu" to ja wymiekam ;| No nie wiem w czym to ma pomoc w fotografii Zalatuje tamagochii jak dla mnie A poruszony przez Ciebie problem bede musial obadac bo nie zauwazylem tego

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    To zdecydowanie nie jest Canon[...]
    I to też nie:

:-D

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Poza kolorem pewnie nie wiele ma podobieństw. Z resztą Sony dla mnie to kupa plastiku (jeśli chodzi o obiektywy i body). W ogole Sony wyglada dla mnie nieciekawie, strasznie sztucznie. A co do białego obiektywu. To wygląda bardziej profesjonalnie, więc ludzie - amatorzy myślą, że to super świetny sprzęt (może i jest, ale wole jednak Canona).

No i do tego jak wczoraj usłyszałem od starszej Pani na zajęciach foto:
    "A widział Pan te reklame z Martyną co lustrzanke reklamuje?"
    "Nie, a co to za lustrzanka?"
    "No lustrzanka jakaś. Mówią coś że "gegagigseli" dużo"

I wystarczy, bo czegoś jest DUŻO ;-)

Domyślnie

Tezet, sprzet ktory reklamuje Martyna to chyba jakas niska Alfa skierowana do dopiero zaczynajacych lub planujacych zaczac fotografowac dla ktorych polskie, wygodne menu, widoczny na klipie odchylany wyswietlacz i ilosc megapixeli na matrycy to kluczowe paranetry aparatu, taki target... Co do samego Sony, nie palam miloscia do tej firmy ale trzeba przyznac ze na tegorocznych Targach foto w Łodzi jedynie w Sony dzialo sie naprawde duzo i ciekawie, o Canonie przemilcze... Pozdrowka!

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ale podswiadomie czlowiek mysli: Martyna - wyprawy - sprzet na ciezki teren No i tu wkracza obrazkowe menu Na dodatek - w reku mialem alfe 200. Taka dla poczatkujacego. I wrazenie zrobila na mnie strasznie niemile, plastik o wiele bardziej tandetny niz w canonie najnizszych serii (a tak ludzie narzekaja) a kit'a to projektowal chyba ktos od aerodynamiki - jakis taki prosty, dziwny, bez wyrazu, kawalek rurki

Domyślnie

Co do targów łódzkich, to faktycznie Sony się odróżniało za sprawą jeepa i fajnych modelek. Samsung też niczego sobie, no i Sigma...Powiem szczerze, że stoisko Nikona, Canona i Olka jakoś mnie nie zachęciło tam...
    Co do optyki Sony'ego...nie zapomnijcie o tym, że ma też szkiełka z wyższej półki, które optyką niekiedy przewyższają te z Canona. Chodzi tu o Carl-Zeissy. Choć i cena ich jest równie na wysokim poziomie. No i chyba nie mają takiej bogatej oferty. Dla amatora - Sony to dobry wybór. Sam nawet ich polecam, jeśli ktoś się mnie pyta - jaki aparat dla początkującego fotografa, który będzie cykał okazyjne foty - u cioci na imieninach, dzieciaczkom itp.. Wtedy wymieniam również aparaciki z tej stajni.
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 01-11-2009 o 14:29

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    Co do targów łódzkich, to faktycznie Sony się odróżniało za sprawą jeepa i fajnych modelek. Samsung też niczego sobie, no i Sigma...Powiem szczerze, że stoisko Nikona, Canona i Olka jakoś mnie nie zachęciło tam...
    No tak... Poza furami i laskami przydałoby się jeszcze piwsko, żeby człowieka zainteresować sprzętem foto.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

z daleka podobne są ale trudno ich nie rozróżnić nawet z daleka
    dziwi mnie podpinanie 2,8 70-200 do puszki Entry level - ale w sumie nie powinno, reklama mówi w Sonym też mamy białe szkła / tez możesz mieć białe szkła jak w canonie ......

poniżej 2 porównania fotek z netu

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów