Yumeka - nie wiem może ja już jestem staromodny ale o ile wiem to na tym forum obowiązuje język polski, a nie dialekt którym się posługujesz. Naprawdę przy najlepszej woli jeśli chcesz prowadzić jakąś dyskusję to pisz tak żeby się dało coś zrozumieć.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Kiedys majac SONY A100, to tylko do jednego sie przyczepilem... do AF i z tego co wiem do tej pory to kuleje (mam chocby jedna z nowszych kamer SONY - 500VE) i z tego powodu tez przeszedlem na Canona, ale przechodzac, dlugo nie moglem sie przestawic na kolory Canona... w SONY byly jakies takie wymagajacej malej ingerencji dla mnie... to tylko moje odczucie, ale wlasnie pasowaly mi
Aparat mam i ja
a ja w a700 to się nagrzebałem, miałem się grzebać w a850/900 ale po praktycznym porównaniu u znajomych, to teraz będe się grzebał w canunie ale jednak mniej.
Nie ma co się kopać z koniem, sony ma wielki apetyt na rynek dslr, idą dobrym kierunkiem inwestując w najniższe segmenty i tego typu akcji będzie na pewno tylko więcej, więc lepiej akceptować takie akcje.
Ostatnio jeden z chłopaków z sony foto teamu wysypał się przy okazji premiery 7d - sony nie miałoby komu sprzedać na razie takiego body, bo nie ma takiej bazy zaawansowanych amatorów czy pół/profesjonalistów jak canon czy nikon w tym segmencie i tyle. Na razie łapią amatorów i robią to całkiem sprawnie, na resztę przyjdzie czas ale nie chiało mi się czekać.
Brak średniej półki oraz praktyczne porównanie 5dII i a900 znajomych i system A sprzedałem a korpusy a900 i 5dII są porównywalne ale tylko na papierze. Z żalem ale jak patrzę co kupię i za ile, to juz lepiej i ile zaoszczędzę (nawet przy cenie 6200 za a850 ale wyposażenie tych puszek, możliwości i zachowanie AF mi nie pasi) jeżeli czekać na więcej, to tylko na uzbieranie odpowiednich kwot a nie czekanie na coś, co być może nigdy nie zostanie wyprodukowane a szkła minolty po 20 lat mnie nie interesują.
Można się śmiać z marketingu ale chłopaki są nastawieni na długi czas i będą wyrąbywać coraz to więcej dla siebie i jak już uznają, że będą mieli komu sprzedać korpusy podobne do 7d, 1DIII czy IV, Ds czy szkła ze średniej półki - zrobią to a uczą się szybko.
Mój zięć jest posiadaczem a200 i używa do niej starego, practicowskiego Pentacona 4/300, oraz ZENIT-owego Heliosa 44-2. Nie tylko działa mu na tym Av, ale jeszcze i potwierdzenie ostrości... Nie wnikałem jak to działa, ale o ile wiem, nie ma do tego jakoś specjalnie kosmicznej przejściówki
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Zwykla przejsciowka ze stykami.
A dzieki takim znawcom jak Yumeka rodza sie legendy![]()
naprawde dziala to na zwyklej przejsciowce?
z mojej pobiezna znajomosc bagnetu Minolty pamietam, ze w mocowaniu od strony obiektywu jest (byla) dziura, w ktora musi(al) wlezc srubokret do krecenia silnikiem AF. i piewszym co robil korpus Minolty po wlaczeniu i podpieciu obiektywu, bylo "zwiniecie go" na nieskonczonosc. i zastanawia mnie czy to by sie dalo ze zwykla nagwintowana przejsciowka.
jesli pisze bzdury, to prosze o sprostowanie, bez kopania po jajkach :-D