Interesujące.
Interesujące.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Całkiem fajny. Ciekawe czy złodziei by bardziej przyciągał czy odrzucał? Wygląda jakoś tak zabawkowo albo podwodnie. Chciałbym go mieć:-D
Wyglada jak skarpetki w kolorowe paski![]()
He he. Ekstrawagancki i tyle:-D Profesjonaliści wymiękają:-P
Ale cena 2199 za ten aparat to IMO bomba. C500d i Nd5000 cenowo się chowają, a IMO mniej potrafią. No Nikon ma lepszy uchylny wyświetlacz, a canon lepiej filmy kręci.Acha i ostatnia nowość userzy k-x już mają dostęp do menu serwisowego i do korekcji np af w nim
, niby nie ma ich tak wielua jacy zorganizowani. Aparat parę tygodni na rynku i już takie kwiatki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
akustyk akurat tej wersji k-x nie masz szans kupić jest limitowana i ma być 100 szt. pewnie rozeszły się już one wsród córek i kochanek prezesów z Hoya.
Ostatnio edytowane przez seweryn1 ; 28-10-2009 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost
Magia zdjęć
i oto chyba chodziło, wypuścili raptem 100 sztuk a gadania o tym było mnóstwo na wielu forach...i nie tylko![]()
No w jednym z większych sklepów K-x za 1749, a i od 2.11 ma być zwrot części gotówki od pentaxa.
Magia zdjęć
witam szanowne grono Canonierów
nie wiem jak to jest z "lepszością" filmów w Canonie, bo te 30 fps to ponoć wcale zaleta nie jest. w K-x jest 24 fps i ponoć ma to znaczenie takie, że film ma bardziej "filmowy" wygląd, i nie trzeba przerabiać go z 30 na 24 fps. (być może coś pokręciłem, proszę mnie poprawić).
Ogólnie wynika z wielu opublikowanych testów (poza "opaczne.pl"gdzie napisali sporo bzdur i półprawd) że w swojej klasie entry level K-x wymiata konkurencję, a w zakresie tonalnym i wysokim użytecznym ISO przebija np. N d300s i nie tylko. Dla zainteresowanych link do jednego z testów http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/
Tak już jest w 7D i 1D4. W przyszłym miesiącu także i w 5D2.
Tak, przerabiane (30->24) to proteza. Poza tym niektórzy potrzebują i 24 i 30. W takim przypadku Canon rządzi. Pomijam już kontener i - ponieważ to wątek Pentaksowy - autofokus...
the silence is deafening