Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: Pomóżcie wybrać samochód

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ja z czystym sumieniem mogę polecić Corsę. Kupiłem ponad dwa lata temu za oszałamiającą kwotę 5700zł (co wtedy było mało jak za to auto) z 1995 roku i dzielnie służyła mi do marca tego roku. Ponad 25 tysięcy przejechanych kilometrów (w tym dwie długie trasy - raz do Linz w Austrii (1000km), drugi raz do Frankfurtu nad Menem (800km) ) i żadnej usterki. Faktem jest, że lubi rdzewieć, chociaż u mnie nie było z tym większych problemów poza okolicami wycieraczki tylnej.
    brałem ją pod uwagę
    generalnie myślałem o oplu corsa, nissan micra, może jakaś stara astra? mazda 323?
    seat ibiza to też ciekawa propozycja tym bardziej że wizualnie o wiele lepiej niż micra...
    chyba jednak na chwilę obecną najbardziej optuję za corsą
    jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie proszę

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Astry bym jednak nie polecał, bo blacharsko wychodzą jeszcze gorzej niż corsy. Ibizy też dobre auta, tym bardziej, że posiadają silnik i mechanikę VW., ale nie spodziewaj się, że w tych widełkach cenowych znajdziesz blacharsko lepszy egzemplarz niż np. Corsa.
    Jeśli natomiast zdecydowałbyś się na Corsę to pisz na priv. Postaram się pomóc, bo przez ponad dwa lata dosyć się zagłębiłem w to auto.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja z tanszych niemieckich bralbym audi albo vw - jakiegos golfa, polo. Cos w tym stylu.
    Z tanszych japonskich - jakas mazda - 323, albo jakas honda - np civic.

I osobiscie bralbym starszy model niz wystarczy funduszy, ale za to bardziej zadbany i zostawil sobie jakies finanse na ewentualne koszta - bo ZAWSZE moze cos sie stac nawet w pieknym serwisowanym samochodzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Ja z tanszych niemieckich bralbym audi albo vw - jakiegos golfa, polo. Cos w tym stylu.
    Z tanszych japonskich - jakas mazda - 323, albo jakas honda - np civic.
    vw polo nawet fajny jest ale z tego co widzę to opla corsę dostanę z mocniejszym silnikiem za podobną kasę
    golf odpada, honda civic tym bardziej

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja osobiscie do opla jako do firmy moto nie mam w ogole zaufania. Wole cos starszego, z gorszym silnikiem, ale doinwestowane. Jak juz sie zdecydujesz na jakas firme/model to najlepiej poszukaj jakiegos klubu tej marki gdzie mozna spytac sie o dany samochod - czesto jest tak ze jeden samochod przechodzi przez 2-3 a nawet wiecej osob w klubie i jest ciagle sprzedawany bo cos jest nie tak. A czasami sa sprzedawane za rozsadna cene naprawde doinwestowane przez klubowiczow samochody tylko z powodu szybkiej potrzeby zdobycia pieniedzy No i oczywiscie obowiazkowo www.bezwypadkowe.net bo mozna sie czasami dowiedziec naprawde ciekawych rzeczy na temat danego samochodu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    J No i oczywiscie obowiazkowo www.bezwypadkowe.net bo mozna sie czasami dowiedziec naprawde ciekawych rzeczy na temat danego samochodu
    Fajna strona. Nie znałem. Dzięki za namiary.

Zablokowany

Domyślnie

Polecam TDI w klastycznej pojemności 1,9. Mam vw z takim motorem już kolejny rok - maszyna może nie wyścigowa, ale bardzo zacna.

Miałem astrę z dieslem isuzu. Drogie wymiany rozrządu, silnik muł, ale wytrzymały. Bez porównania jeśli chodzi o dynamikę z TDI. Żona ma teraz astre 1,6 i kula się to w miarę. Ale bym opla nie chciał. Chyba, że coś tych nowych cacek..

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja to bym nie ryzykował i wpłaciłbym tą kaskę jako pierwszą wpłatę i kupił na raty coś zdecydowanie nowszego lub zupełnie nowego.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

jak za male pieniadze, to tylko nissan sunny - auto bardzo trwale i niezawodne - diesel 2.0 podobno spokojnie do 400tys bez remontu. u mnie w rodzinie jest benzyniak 1.4 - ma jakies 250 tys przejechane. bez szalenstw jak na rocznik 91 ;-) Jedyna wada, to rdzewiejace blotniki, ale w tym wieku mozna zrozumiec. przez ostatnie 5 lat (60tys km) poza olejem, filtrami, klockami, to sprzeglo bylo zrobione. Za 3-4tys powinienes kupic przyzwoitego, nawet ze wspomaganiem, wiec jeszcze zostanie pare zl na drobne naprawy.
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Raz miałem takiego Nissana i był to worek bez dna:-D http://cokupic.pl/opinie/Nissan-Sunn...b8bb04c00278a7
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów