Mam Avensis od 2,5 roku. Auto jest naprawdę świetne, silnik żwawy, świetnie przyspiesza. (2l) Wyposażenie jest ok, bardzo dobry system audio. Samochód totalnie bezawaryjny, jedyny minus to taka sobie jakość wykonania wnętrza samochodu. Trochę trzeszczy. Jestem z tego samochodu bardzo zadowolony. Porównując do moich poprzednich wozidełek , to chyba najbardziej jestem z Avensiski zadowolony. jest to moje pierwsze auto japońskie, pozytywnie mnie zaskoczyło. Do tej pory jeździłem autami niemieckimi ( też polecam ) oraz francuskimi ( po moich doświadczeniach - nigdy-przenigdy tego cuda nie kupię oraz nie polecam![]()
![]()
) Z mojego doświadczenia przy kupowaniu - wsiądź do każdego, przejedź się każdym , oceń a wtedy na pewno wybierzesz coś dla siebie. Każdy samochód ma w sobie to coś co może urzeknie cię lub zafascynuje albo od razu znienawidzisz. Pozdrawiam, życzę udanych i przepięknych podróży nowo kupionym samochodem !!!
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
Powiem tylko , że jak wybierzesz Mondziaka to broń Cie Panie Boże przed dielsem. Fordy począwszy od Focusa I bardzo poprawily sie jesli chodzi o jakość i wykonanie. Tylko właśnie silniki diesla mają fatalną opinie.
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
ja posiadam mondeo rocznik 01 przejechane 150 tys km i jestem zadowolony.Silnik 2,0 tddi 115km moze nie zachwyca osiągami ale mogło byc gorzej. świetnie sie prowadzi , tani w utrzymaniu i bardzo obszerny w środku. Moim zdaniem o wiele lepszy niz opel czy toyota. A volvo to klasa premium .........inne koszty utrzymania, inny standard wykończenia ale moim zdaniem nie warto doplacac.Ja bym wzial mondeo rocznik 04 z silnikiem 130km diesel albo 145km benzyna.
zapomniałem jedno dodać ...........prawie wszystkie model przed liftingiem maja problemy z korozja.Mój juz byl w serwisie , dlatego radze uwazac.
A tak poza tym to przeciez jak sie nie myle mondeo wygrywało prawie wszystkie porównania w gazetach np Aś
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
Hazan. Potwierdzam Toyote (niestety z Avensisem trochę im nie wyszło), lepsze są roczniki 2005 i 2006, szczególnie te na dieslu 180 km, znakomity silnik!!!!! W pprzednich wersjach były kłopoty z zawieszeniem (przód) oraz lakierem (sic!).
Polecam natomiast FORDA !!!! Taaaa" Ford g... wort a Fiat jego brat" tak się kiedyś mówiło - moim zdaniem zmiana o 180 st, na przejechanych 180 kkm brak kłopotów, ZNAKOMITE silniki diesla !!!! Przestronność itp... (o plusach było już więcej wyżej), cena ok, ubezpieczenie - ok, nie kradną (często), oszczędny, polecam szczególnie diesle powyżej 130 km - po załadowaniu auta ciągną ok.
Volvo no comments, dozbieraj i kup w ciemno. Oczywiście najlepiej sciągnąć samemu, oczywiśce silniki też są ważne, choć nie należą do mistrzów w jeździe na kropelkę.
A by mieć przyjemnośc z jazdy kup Subaru, niestety nie są ekonomiczne...
Popatrz na www.mobile.de - miliony aut, przegląd cen itp...
foka diesel kombi 4 lata 180.000 bez awarii silnika ani zadnej innej
no było ładowanie akumulatora padło ale w dieslu to i tak lepiej niz w benzynie
mam okazje jezdzic jako pasażer volvo s coś tam no i jakość wykonania gorsza od forda, czuje to w uszach: trzeszczą plastiki tudzież drewno czy tam inne rzeczy - nieco za bardzo jak na taką marke,
znów znam mondziaka tez 4 lata, podobny przebieg i jest niestety awaryjny
a jak trafisz na dziada w serwisie to bumbaru impreze też spieprzy
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
vectra 1999 jakies 200 tys i tak naprawde nic powaznego
nie oszczedzana (polowania, narty)
silnik 2.0 benzyna klima itp
trasa do wloch 200km/h z klima 10 litrow na 100
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Bez jaj! Zdarzały się problemy (głównie w rocznikach 01-02) z EGR,rurą turba,wtryskiwaczami,pompą wtryskową - szczególnie roczniki 01-02, ale pękające głowice?
Właśnie to "coś tam" konkretnie zmienia postać rzeczy. Starsze S40 a najnowsze S80 to jednak pewna przepaść... Ale foczka - faktycznie - przyjemny sprzęcik, mój stary ma diesla 1,8TDCi, jeździ toto nie gorzej od mondeo (albo i lepiej)...
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 31-12-2006 o 01:34
Ostatnio edytowane przez b'Art ; 31-12-2006 o 02:59