Strona 18 z 52 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 519

Wątek: Legitymacja fotoreporterska??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

już jest wszystko wymyślone Panowie. projekt przyjęty a dane ze zdjęciami już zgrywamy na serwer. więc narazie zajmijmy się tym, żeby każdy kto ma taką chęć zgrał swoje dane. dokładnie jest to opisane bodajże na 12 stronie +/- 1 strona. narazie z tego co wiem powinno być na płaskich kartach takich jak kredytowe tak jak zostało to ustalone, gdyż ma to być forumowe ID a nie przepustka na imprezy. (chyba że cieć na bramce niekumaty )
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Co do stowarzyszenia ... (nie czytałem całego wątku do końca - do 7 strony, więc mogę się powtórzyć... jeśli tak to sorry). Zakładaliśmy chyba trzy lata temu stowarzyszenie (inny profil - bonsai). Z tego co pamiętam, musi być 15 członków rzeczywistych do zarejestrowania, odbywa się walne zgromadzenie, ustala się przez głosowanie prezesa, skarbnika, sekretarza - jeśli ludzie chcą coś robić, a nie bawić się w rywalizację, kto ważniejszy itp., to można to załatwić w godzinę. Ustala się statut, sporządza listę członków z podstawowymi danymi i ich podpisami, z wszystkiego robi się sprawozdanie. Kwity wysyła się do Sądu z wnioskiem o rejestrację stowarzyszenia, a potem to już zależy od inwencji ludzi. Raz w roku spotkanie, podsumowanie, rozliczenia ze składek i sponsorów, itp. Dalej wystawy, plenery, szkolenia, zjazdy, gazetki, itp. Na wszystko trzeba mieć sponsorów (koledzy od marketingu znają się na tym, i mają innych kolegów chętnych do pomocy np. za reklamę na wystawie lub targach np. w Łodzi). Stowarzyszenie nie może (z tego co pamiętam) prowadzić działalności gospodarczej, ale generalnie przy wystawach są groszowe sprawy za ekspozycję (znam z praktyki - robiliśmy kilka naprawdę profesjonalnych wystaw na POLAGRZE i mamy znaczące wyróżnienia - a niby amatorzy). Inaczej organizator traktuje stowarzyszenie a inaczej firmy. Stowarzyszenie nie jest konkurencją dla firm, bo nie prowadzi działalności nastawionej na zysk (nie są konkurencją hodowcy kanarków dla producentów drobiu). Jeśli się czegoś chce, to naprawdę można, a takie stowarzyszenie ma pewną formę prawną i inaczej się rozmawia ze "stowarzyszeniem", które potrafi coś robić i jest po kilku udanych wystawach zapraszane na targi, pokazy itp., niż z pojedynczym osobnikiem, którego z góry podejrzewa się o jakieś nieczyste intencje. Uwierzcie mi, że naprawdę można coś zrobić jeśli jest grupa miłośników niekoniecznie nastawiona na zysk. Sponsorzy też lubią, jak się za nich coś zrobi, niekoniecznie za komercyjną kasę. Nie trzeba mieć od razu giga kapitału. Nie od razu Kraków zbudowano. Jeśli macie "power" i chcecie coś zrobić to przestańcie biadolić, i do roboty. Życie ucieka i nie wierzcie w reinkarnację. Pozdrawiam "nowy".

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

idea strowarzyszenia jest świetna tylko kto się zajmie założeniem? ja w papierkowych robotach niebardzo "Diabeł" chyba się miał tym zająć, i jak widze "Nowy" tez ma dużo chęci a co najważniejsze wie jak to wszystko zorganizować, więc do dzieła, mogę coś pomóc w miare swoich miżliwości
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za dobre mniemanie o mnie, ale chciałem tylko podpowiedzieć, że nie taki diabeł straszny. Co prawda należy sobie zdać sprawę z kilku szczegółów, które mogą ostudzić miłośników wspólnego działania : 1. odległość zamieszkania, czyli możliwość bezpośredniego kontaktu choćby przed zawiązaniem stowarzyszenia. 2. Trzeba wcześniej ustalić cele działalności, itp. sprawy wynikające z ustawy o stowarzyszeniach. To wszystko musi być dogadane do walnego zgromadzenia lub jak kto woli zebrania, żeby już mieć przygotowany statut i resztę uzupełniać na bieżąco (komp. + drukarka, itp. na zgromadzeniu). Pierwsze spotkanie może to być np. jakiś plener (neutralne, niekrępujące miejsce, zapoznanie, browar, who is who, konkretne propozycje i wspólne ustalenia, ktoś z ustawą, itd). 3. Na spotkaniu trzeba ustalić siedzibę stowarzyszenia i najlepiej tam przeprowadzić walne zgromadzenie celem powołania stowarzyszenia. Nie ma problemu w przypadku ludzi znających się dłużej i osobiście. Gorzej spiknąć nieznajomych. Dlatego stowarzyszenie powinni zakładać tacy, którzy znają się dobrze - np. poznali się osobiście przez Canon-board. Wystarczy 15 osób (ja nie znam nikogo). Reszta może dołączać np. z polecenia, lub po akceptacji admina Canon-board, tak żeby nie było przypadków. Co ważne, moim zdaniem, nie zakładajcie stowarzyszenia żeby MIEĆ KWITEK. Nie tędy droga, bo roku nie dotrwacie. Trzeba mieć jakieś cele nadrzędne, np. propagowanie sztuki foto, rozwijanie umiejętności, wystawy i plenery pod godłem Canona (a nuż coś pomogą). Nie myśleć o KWITKU i PRZYWILEJACH żeby wejść na koncert. Już lepiej "iść do gazety". Nie zaczynać od wymyślania wyszukanych nazw, tylko od spotkania i ustalenia co chcecie w życiu robić poza pracą, i czy macie na to czas lub czy Wasze żony Was rozumieją. W innym przypadku zostańcie "samotnymi strzelcami". Ale nie traćcie zapału, myślę że jest to możliwe, mimo pewnych odległości czy innych przeciwności. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy mam tyle siły, żeby wyciskać nie tylko ze sprzętu ale i z siebie. Najpierw należy zapytać siebie, czy naprawde "chcę".
    Pozdrawiam.
    ps. Niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni, bo ja naprawdę jestem amatorem wśród amatorów. Robię fotki dla siebie bo lubię, i nie wiem czy kogoś by to w ogóle interesowało.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

gdybyśmy nie mieli siły i zapału to wogóle nie byłoby tej dyskusji.

I mały OT - czy ktoś wie gdzie się podział Kavoo?!
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    zapytaj moderatorow
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Widze że mój wątek został odkurzony... Cieszę się bardzo że coś ruszyło... Dane jak rozumiem do KuchatKa słaćna maila... a jeszcze dokładniej jak ma wyglądać projekt legitki i co z tą papierkową robotą :/

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak najbardziej jestem za taka legitka ale wszelkim "napalencom" (bez urazy ) tylko przypomne ze nalezy ja traktowac bardziej jako gadzet niz przepustke 8) .

Projekt fajny ale tekst ktory podal PALOMBO powinien byc na odwrocie. Zmiana PRESS na PRASA niekoniecznie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    Hmm, zdaje się że ma to napisane w stopce?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A gdzie się podział Fotomuka?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 18 z 52 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów