Pisze się równierz dane juz wysłane.
Mnie jedna rzecz zastanawia... typowo na imprezach typu np. koncerty czy airshow to przecież chyba nie legitymacja prasowa upoważnia do włażenia tu i tam - ale badge wydawany przez organizatorów. Wydawany oczywiście na jakiejś podstawie itp. - ale na spokojnie, z weryfikacją, a nie na zasadzie "zamachać koksowi z ochrony przed nosem". Czy w takiej sytuacji legitymacje "Canon Board Photo Association" w ogóle się na coś przydadzą?
mam nadzieje, ze tak - sam bylem w sytuacji, gdzie w trakcie koncertu poprsoilem organmizatora o umozliwienie mi robienia zdjec (artyscie). on mnie sie spytal, czy cos reprezentuje, a ja na to - ze hobbysta amator. i trzba bylo sporo gadac, aby przekonac... na szczescie sie udalo. ale - zrozumialem, ze w tym przypadku jakakolwiek legitymacja byla by przepustka, bez wzbednego gadania. IMO - warto cos zorganizowac (choc zdaje sobie sprawe, ze nie zawsze bedzie przepustka)Zamieszczone przez muflon
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
W takiej sytuacji raczej nie, ale jak to określiłeś "do machania koksowi przed nosem" jak najbardziej. W takich momentach zwykle rzucałem jakims nazwiskiem (uprzednio sprawdzonym zeby nie było wpadki ze aki tutaj nie pracuje najlepiej jakis prezes, dyrektor) i ze jest wszystko uzgodnione, teraz będzie dodatkowo legitka.
Masz na myśli coś więcej niż zabawę w piaskownicy? Względnie świadomość, że z takim "białkiem" w kieszeni jest się od razu lepszym fotografem? ;-) Moje doświadczenie w tej kwestii podpowiada mi, że szanse są znikome.Zamieszczone przez muflon
Haha nie no tak powaznie czy to może gratisy od Canon Board?Zamieszczone przez mmsza
![]()
na powaznie: 500zl - ilosc napisanych postowZamieszczone przez Khazad
ale i tak przypomina mi to dzielenie skory na niedzwiedziu.....
Napewno to dobry pomysl? Bo mi tu doplata wychodziZamieszczone przez gawryl
![]()
![]()
Lelki za to nie bedzie, ale ze dwa CF'y... Czemu nie![]()
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 31-08-2005 o 22:34
...
nasze watpliwosci o skutecznosci takowej legitymacji moga rozwiac osoby majace juz takie cos (lub podobne). mowie tu np. o ludziach z BGF-u, ktorzy maja (chyba) jakies legitymacje. czy im sie kiedykolwiek przydaly? to oczywiscie zalezy od rodzaju fotografii, jaki sie uprawia, ale moze ktos sie wypowie? Czacha?