Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Moje pstryki (Rafał K)

Coś już napisał Awatar Rafał K

Domyślnie

Oliwka, winko, rakija Pyszności

PZDR

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

22,24 i 25 te trzy same się bronią - są ciekawe. 26 -zgadzam się że zieleń do poprawy.
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Domyślnie

#23 i #24 ładne światło, #26 rajsko
    pozdrawiam , yantar

Ostatnio edytowane przez Rafał K ; 16-09-2009 o 12:44

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Całkowicie różne tematycznie zdjęcia, więc po kolei:
    #27 zapewne dobre, ale (aktualnie u mnie) się nie wyświetla
    #28 jako pojedyncze zdjęcie: dobre kompozycyjnie, lecz bez kontekstu nic nie mówi. oczywiście wiem, że to świadectwo po wojnie.
    #29 fajny lokalny koloryt, mała GO tu pasuje, moim zdaniem
    #30 zabawa głębią ostrości, wyeksponowanie faktury kamienia, krzywy kadr przeczący prawu grawitacji,...? - wg mnie "ćwiczebny", nie pasuje do prezentacji.
    #31 detal architektoniczny mówiący o współistnieniu różnych kultur i religii w regionie. hmm, chyba temat trochę niedopracowany?
    #32 bardzo mi się podoba to ujęcie z wykorzystaniem płytkiej GO. kadr leci w prawo, jak sądzę...
    #33 ciekawe światło, portret fajny, ale "kto to?". Po wiszącym naczyniu zasugerowałbym się, że to jakiś garncarz, acz bez znajomości podmiotu zdjęcia ciężko "dorobić kontekst".
    #34 kadr dobry i b. wymowny jako zwieńczenie jakiegoś (mini-)cyklu o wojnie, sam w sobie niewiele znaczy (j/w-28 ).
    #35 ładny portrecik dziecka w dość miękkim świetle. nie podoba mi się cień jaki pada na twarz od noska, może jakaś blenda-prowizorka by pomogła?
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Domyślnie

X - mac, dzięki za przemyślane komentarze :-D.

Seria z Mostaru w moim założeniu faktycznie miała stanowić całość - na innym forum dałem ją z podtytułem "wypielęgnowana martyrologia z delikatnym powiewem orientu"

27 faktycznie amba zjadła. Zaraz podlinkuje od nowa.

27

To jeszcze wrzucę kilka "pamiątek"

36

37

38(wariant b:wink

39

Z wakacji tyle - nie będę dalej męczył widzów

PZDR
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Napiszę tylko na koniec, że nie było mi łatwo pokazać Chorwację "nie-szablonowo/nie-pocztówkowo".

Idąc w błękity, lazury tudzież spolaryzowane cumulusy mz prościej jest uzyskać "efektowną klatkę". Moje to taka próba samodzielnego spojrzenia na ten piękny kraj.

PZDR
    Ostatnio edytowane przez Rafał K ; 30-09-2009 o 13:07 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Z szuflady...

40

41

i z wczoraj...

42
    Ostatnio edytowane przez Rafał K ; 26-10-2009 o 13:16

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał K Zobacz posta
    Napiszę tylko na koniec, że nie było mi łatwo pokazać Chorwację "nie-szablonowo/nie-pocztówkowo".
    Ja myślę, że jeszcze trudniej jest wykonać i pokazać fotografię własnych dzieci, z którymi jesteś(my) związani emocjonalnie tak, by osoby postronne, które nie widzą aspektów towarzyszących Tobie przy wykonywaniu zdjęcia, mogły je zauważyć.
    Idąc w błękity, lazury tudzież spolaryzowane cumulusy mz prościej jest uzyskać "efektowną klatkę". Moje to taka próba samodzielnego spojrzenia na ten piękny kraj.
    Uważam, że całkiem ciekawa próba Fajne kadry z podróży wrzuciłeś na koniec, nostalgiczne. #37 bym wyprostował, chyba że strasznie wiało od morza i tak będzie zgodnie z fizyką?

Z ostatnich: #41 najbardziej do mnie przemawia - jak bym się postawił w pozycji ojca (co zasadniczo trudne nie jest, bo też mam córeczkę, tyle że znacznie mniejszą) - widzę dziecko, które rośnie w domu rodzinnym a później gdzieś idzie w świat, podejmując własne wyzwania dorosłego już życia. Udokumentowanie tych zwiewnych momentów za pomocą fotografii to jeden z celów, jakie sobie stawiam.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez x-mac ; 29-10-2009 o 01:19
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czym robione ostatnie fotki? Bo ani exif, ani nic nie podane.
    Wogole czym robione wszystkie, bo od poczatku tematu totalna cisza
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 29-10-2009 o 12:45

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów