Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: 450D + Nikkor 18-105 sie nie da, wiec...

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a może poczekać jeszcze chwilkę na:

EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM
    albo
    18-135mm f/3.5-5.6 IS

Oczywiście lepiej jeszcze by dodać trochę czasu i poczekać na testy.

Sam na nie z niecierpliwością czekam!

Co do Nikkora, to o puchę lepiej na forum Nikona zapytać. Nie miałem w rękach d80, ale mialem d90 i jestem miło zaskoczony, a w dodatku właśnie z tym szkłem 18-105 VR.
    to jest rewelacja jeśli chodzi o rozdzielczość!!! Szkoda trochę, że dystorsja, a szczególnie aberracja już w dole, ale co do wyrazistości zdjęć byłem zszokowany pozytywnie!.

Ja kupiłem Tamrona 17-50 uchodzące szkło za naprawdę ostre i jak porównywałem zdjęcia z tego samego wyjazdu moje 450D + 17-50 Tamron z kumpla D90 + 18-105 VR to mnie zabił swoimi zdjęciami tak ostrymi, że glowa mała. Nagle mój ostry tamron zaczął robić mydlane zdjęcia

Tak więc reasumując. Jeśli chodzi o 450D bardzo polecam jak na początek, natomiast osobiście bym już kupował 40D ze względu na autofokus i ergonomię.

Co do szkła o takim zakresie jak Nikkor, to próżno szukać o takich właściwościach u Canona albo zamnienników w tym segmencie.
    Więc trzeba sobie odpowiedzieć na jedno za..... ważne pytanie :-D
    Co do czego:
    Szkło do puchy
    czy pucha do szkła

jeśli to pierwsze to brać bez zastanowienia 18-105 VR i szukać d80 do przetestowania.
    jeśli to drugie to 450D jak najbardziej, chyba że już 40d i czekać na testy nowych szkieł.
    z tych co są to zamiast 18-125 os hsm nie za bardzo bym polecał
    o dziwo jeśli już to 18-200 OS Sigmy w przedziale 18-60 rewelacja!!! póżniej do 120 całkiem, do 200 jak ktoś musi, choć to już zależy od światła. Przy bardzo dobrym mocnym świetle też bardzo ciekawe fotki wychodzą w przedziale 100-200mm.
    Pamiętając o tym, że mówimy o obiektywie na długi początek :-)

Więc na koniec zapomniałem o jeszcze jednym, tani naprawdę fajny obiektyw z niezłym światłem 17-70 Sigmy
    Ostatnio edytowane przez Desperado ; 26-09-2009 o 09:53

Uprawnienia umieszczania postów