Ja na kompie mam dwa systemy (obydwa 64) więc porównanie jest obu podobne bo na jednym i drugim mam to samo.
Viste mam już dawno i od początku działa mi bez zarzutów i nie zamula się.
Żona ma zistę 32 i widać przymulenie po jakimś czasie.
też tak mam i denerwuje mnie tylko to. W sieci nikt o tym nie pisze lub nie mogę znaleźć. Jak sie uporasz z tym to daj znać.
tu masz link
Mi to nie pomogło ale może coś nie tak zrobiłem.
Vitez - czyszczenie ze starych i zainstalowanie polecanych sterowników na Win 7 nic nie zmieniło
PS.
Teraz wszystkie lub prawie wszystkie programy są pisane tak jak by miały być jedynymi na komputerze.
- Skróty wszędzie
- własna wyszukiwarka
- integracja z przeglądarką, menu kontekstowym, eksploratorem itd
- agent pracujący w tle
- program auto aktualizacyjny
- własny program do plików multimedialnych
- wiele innych dobrodziejstw
I coraz częściej przy instalacji brak opcji własnej konfiguracji instalacji.
Więc nic dziwnego że muli się komputer
Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. I nie raz białej gorączki dostaje, jak po instalacji nowego software i restarcie pojawia mi się nowa ikonka w taskbar, a czasami, o zgrozo, nawet kilka. Oczywiście nie chodzi jedynie o estetykę, ale i o zaśmiecanie systemu. Robi się z tego prawdziwa plaga.
Co do porównań działania Visty i 7, to wydaje mi się, że jak zwykle, to zależy. Głównie od oprogramowania, sterowników, oraz tego czy ktoś ma obecnie system.
Jeśli ktoś ma Vistę, myślę, że może się nie spieszyć z zakupem 7. Owszem 7 jest lepsza, ale na dzień dzisiejszy Vista też działa ok, a dodatkowy czas na wydanie sterowników i przyswojenie przez rynek zawsze działa na korzyść.
Największy zgryz jest, kiedy nie ma systemu i trzeba coś kupić.
Całe szczęście, że można bezstresowo przetestować 7 i samemu przekonać się czy już dziś spełnia oczekiwania i wszystko działa jak należy.
Ja mogę stwierdzić, że jestem z 7 zadowolony i będę kupował system jak tylko trafi na sklepowe półki, ale i tak wymaga na dzień dzisiejszy więcej zachodu niż instalacja Visty SP2, do której sterowników jest więcej. Większość z tych problemów pod 7 da się obejść, ale jednak, zawsze to dodatkowy czas i wysiłek.