Pokaż wyniki od 1 do 10 z 139

Wątek: Który windows, żeby uniknąć problemów?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Ja na kompie mam dwa systemy (obydwa 64) więc porównanie jest obu podobne bo na jednym i drugim mam to samo.
    Viste mam już dawno i od początku działa mi bez zarzutów i nie zamula się.
    Żona ma zistę 32 i widać przymulenie po jakimś czasie.
    Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    ..... często dysk pracuje niewiadomo dlaczego, bo aplikacji nie ma uruchomionych, defrag, scandisk itp. nie są odpalone, AV wyłączony,
    też tak mam i denerwuje mnie tylko to. W sieci nikt o tym nie pisze lub nie mogę znaleźć. Jak sie uporasz z tym to daj znać.
    tu masz link
    Mi to nie pomogło ale może coś nie tak zrobiłem.

Vitez - czyszczenie ze starych i zainstalowanie polecanych sterowników na Win 7 nic nie zmieniło

Domyślnie

PS.
    Teraz wszystkie lub prawie wszystkie programy są pisane tak jak by miały być jedynymi na komputerze.
    - Skróty wszędzie
    - własna wyszukiwarka
    - integracja z przeglądarką, menu kontekstowym, eksploratorem itd
    - agent pracujący w tle
    - program auto aktualizacyjny
    - własny program do plików multimedialnych
    - wiele innych dobrodziejstw
    I coraz częściej przy instalacji brak opcji własnej konfiguracji instalacji.
    Więc nic dziwnego że muli się komputer

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    PS.
    Teraz wszystkie lub prawie wszystkie programy są pisane tak jak by miały być jedynymi na komputerze.
    - Skróty wszędzie
    - własna wyszukiwarka
    - integracja z przeglądarką, menu kontekstowym, eksploratorem itd
    - agent pracujący w tle
    - program auto aktualizacyjny
    - własny program do plików multimedialnych
    - wiele innych dobrodziejstw
    I coraz częściej przy instalacji brak opcji własnej konfiguracji instalacji.
    Więc nic dziwnego że muli się komputer
    Mam dokładnie takie same spostrzeżenia. I nie raz białej gorączki dostaje, jak po instalacji nowego software i restarcie pojawia mi się nowa ikonka w taskbar, a czasami, o zgrozo, nawet kilka. Oczywiście nie chodzi jedynie o estetykę, ale i o zaśmiecanie systemu. Robi się z tego prawdziwa plaga.

Co do porównań działania Visty i 7, to wydaje mi się, że jak zwykle, to zależy. Głównie od oprogramowania, sterowników, oraz tego czy ktoś ma obecnie system.

Jeśli ktoś ma Vistę, myślę, że może się nie spieszyć z zakupem 7. Owszem 7 jest lepsza, ale na dzień dzisiejszy Vista też działa ok, a dodatkowy czas na wydanie sterowników i przyswojenie przez rynek zawsze działa na korzyść.

Największy zgryz jest, kiedy nie ma systemu i trzeba coś kupić.

Całe szczęście, że można bezstresowo przetestować 7 i samemu przekonać się czy już dziś spełnia oczekiwania i wszystko działa jak należy.

Ja mogę stwierdzić, że jestem z 7 zadowolony i będę kupował system jak tylko trafi na sklepowe półki, ale i tak wymaga na dzień dzisiejszy więcej zachodu niż instalacja Visty SP2, do której sterowników jest więcej. Większość z tych problemów pod 7 da się obejść, ale jednak, zawsze to dodatkowy czas i wysiłek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Ja na kompie mam dwa systemy (obydwa 64) więc porównanie jest obu podobne bo na jednym i drugim mam to samo.
    Viste mam już dawno i od początku działa mi bez zarzutów i nie zamula się.
    Żona ma zistę 32 i widać przymulenie po jakimś czasie.

też tak mam i denerwuje mnie tylko to. W sieci nikt o tym nie pisze lub nie mogę znaleźć. Jak sie uporasz z tym to daj znać.
    tu masz link
    Mi to nie pomogło ale może coś nie tak zrobiłem.

Vitez - czyszczenie ze starych i zainstalowanie polecanych sterowników na Win 7 nic nie zmieniło
    Na 7-demce tego problemu nie ma, czy wyłączyłem indeksowanie dla systemowego dysku czy też nie - na Viście za to u brachola co jakiś czas jak zacznie mielić to conajmniej jakby miliony plików przelatywały.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    Na 7-demce tego problemu nie ma, czy wyłączyłem indeksowanie dla systemowego dysku czy też nie - na Viście za to u brachola co jakiś czas jak zacznie mielić to conajmniej jakby miliony plików przelatywały.
    Wiem zauważyłem natomiast nie mogę wyśledzić przyczyny. Wcześniej myślałem że to jakieś złośliwe oprogramowanie ale raczej nie.

Uprawnienia umieszczania postów