Strona 20 z 53 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Podoba mi się Twoje rozwiązanie. Czy możesz napisać/pokazać, w jaki sposób mocujesz linkę kewlarową do aparatu?
    w 5 mam zamocowane [przewleczone] przez mocowanie w gripie zamiast paska E1strap jest taka metalowa poprzeczka

w 350/40d mam zamocowane do jednego ucha od paska na szyję
    linka związana węzełkiem płaskim trzyma się w tym miejscu już ponad rok jak nie dłużej

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    w 5 mam zamocowane [przewleczone] przez mocowanie w gripie zamiast paska E1strap jest taka metalowa poprzeczka
    Właśnie tak podejrzewałem. Mi ta poprzeczka, przynajmniej w gripie od 20D, wygląda na niezbyt pancerny element. Ale może to tylko takie wrażenie.

Powiedz jeszcze proszę, gdzie można kupić taką linkę kewlarową, bo na Allegro nie mogę znaleźć.

Dzięki!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

jak chcesz małe kawałki
    jest kilka sklepów w Warszawie
    na metrze politechnika masz sklep żeglarz
    potem na śniadeckich
    plac grzybowski
    i większośc sklepów wspinaczkowych

linka niekoniecznie musi być kewlarowa ważne żeby miała rdzeń i oplot, grubośc max 2mm bo 3mm rdzeniowa może nie przejść

po obcięciu na żądana długość zakończ przez nadpalenie tak aby rdzeń i oplot był razem połączony

szczegół
    u mnie mocowanie do aparatu wygląda tak
    przeplot prusikiem nie powoduje przesuwania się po mocowaniu i nie powoduje przecierania się linki
    Ostatnio edytowane przez enter ; 17-09-2009 o 09:17

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

widzę, że ciąg dalszy nagonki trwa. Ludzie opanujcie się. Przecież nikt Wam tego nie każe kupować. Była wada karabinka - już zostało to usunięte. Aparat przecież nie waży 8 kg - przynajmniej set body z gripem, 70-200 2.8 IS plus lampa to max 4 kg bedzie. Poza tym noszenie w ten sposób cięższego sprzętu to chyba nie bardzo warto.
    Chyba że mówimy o dłuższych szkłach - typu 600, 800 - ale z tamtym i tak inaczej się obchodzi.
    Bakek nie dawaj się, z głową podchodź do reklamacji (oby ich nie było) a wydaje mi się, że tym co kupili 1 wersję powinienes zaproponować jakieś korzystne warunki upgrade dla świętego spokoju. i sprawa trochę się rozjaśni.
    Potwierdzam lokalizację Entera - w sklepie Lin-Sznur na pl. Grzybowskim na pewno mają takie linki (a jak jesteście już tam to i taśmy też tam dostaniecie )
    tam się zaopatrzyłem materiały do mojej konstrukcji

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez checiu Zobacz posta
    widzę, że ciąg dalszy nagonki trwa. Ludzie opanujcie się. Przecież nikt Wam tego nie każe kupować. Była wada karabinka - już zostało to usunięte. Aparat przecież nie waży 8 kg - przynajmniej set body z gripem, 70-200 2.8 IS plus lampa to max 4 kg bedzie. Poza tym noszenie w ten sposób cięższego sprzętu to chyba nie bardzo warto.
    Mylisz pomocne wskazówki z nagonką. 70-200/2.8 L IS + reszta może nie waży 8kg ale za to kosztuje całkiem sporo. Nie ma co się dziwić, że nikt nie chce nosić takiego sprzętu na pasku, którego producent odradza szarpnięcia, suwanie i co tam jeszcze. Jak się chodzi/biega ze sprzętem to szarpnięcia są nie do uniknięcia.

Naprawdę życzę Bakekowi jak najlepiej, ale na obecnym etapie jego pasek nie wzbudza we mnie wystarczającego zaufania. Za długo musiałem oszczędzać na swoje zabawki, żeby ryzykować.

Domyślnie

Dziwi mnie to trochę, bo obecny karabińczyk jest porównywalny z tym z R-Strap'a.
    No i obecna wersja może być poddana lekkim szarpnięciom- stara nie mogła, bo karabińczyki były mniej wytrzymałe niż obecne.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Dziwi mnie to trochę, bo obecny karabińczyk jest porównywalny z tym z R-Strap'a.
    No i obecna wersja może być poddana lekkim szarpnięciom- stara nie mogła, bo karabińczyki były mniej wytrzymałe niż obecne.
    Ano właśnie - ja sobie nie wyobrażam użytkowania paska do aparatu którego producent pisze / mówi że może być poddany lekkim szarpnięciom... Co to znaczy lekkim ? Jak dokładnie określisz jakim szarpnięciom nie może być poddawany ? Bo dopóki tego nie zrobisz, ktoś Cie może pozwać do sądu w przypadku uszkodzenia sprzętu gdyby pasek zawiódł, i bez najmniejszego problemu wygra...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ano właśnie - ja sobie nie wyobrażam użytkowania paska do aparatu którego producent pisze / mówi że może być poddany lekkim szarpnięciom... Co to znaczy lekkim ? Jak dokładnie określisz jakim szarpnięciom nie może być poddawany ? Bo dopóki tego nie zrobisz, ktoś Cie może pozwać do sądu w przypadku uszkodzenia sprzętu gdyby pasek zawiódł, i bez najmniejszego problemu wygra...
    Wiesz, z drugiej strony, pokaż mi producenta pasków, który takie parametry określa w jakiś mierzalny sposób. Czy znasz takie parametry np. dla oryginalnego paska? Używasz/używałeś go?

Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Krzychu a możęsz mi podać producenta który daje gwarancję na zerwanie karabińczyków czy klamer ?

ja w pasku Lowepro się nie doczytałem że dają gwarancję na zerwanie plastikowej klamry i odpowiadają za uszkodzenie sprzętu
    nie doczytałem też tego u producentów toreb foto że jak zerwie się karabinek to w razei zniszczenia sprzętu odpowiadają do wysokości 5.........$

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dokładnie - przecież chłopak się stara - chce popoprawiać. A Wy uparliście się na te karabinki... Jest druga wersja rozwojowa. Jakby Bakekowi nie zależało to by tłukł te pierwsza wersje i wciskał ludziom i mowił że jest ok...

Strona 20 z 53 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów