Strona 18 z 52 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 524

Wątek: R-Strap - rewolucyjny pasek?

Mieszany widok

Domyślnie

:-D O! przynajmniej się nie rozpuści jak spadnie kwaśny deszcz...
    Sorry kolego, też dłużej przyglądam się sprawie i też rozważałem zakup... dobrze że na rozważaniu się skończyło... Życzę Ci aby Twoje pobożne życzenia dotyczące wytrzymałości się spełniły i nikt z klientów nie rościł sobie odszkodowania za zniszczony sprzęt... Pozdrowienia!
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Kabaretowy się wątek zrobił Pasek do przesuwania aparatu a nie spuszczania Dobrze że nie do położenia za szybą Też się zastanawiałem nad zakupem, ale to są jakieś żarty a nie pasek do powieszenia sprzętu na kkpln...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Kabaretowy się wątek zrobił Pasek do przesuwania aparatu a nie spuszczania Dobrze że nie do położenia za szybą Też się zastanawiałem nad zakupem, ale to są jakieś żarty a nie pasek do powieszenia sprzętu na kkpln...
    Nowy pasek eliminuje już ten problem. Jak już pisałem nowe karabińczyki wytrzymują 25kg i jest to obciążenie użytkowe. Dla bezpieczeństwa podaję, iż można użytkować go z zestawem ważącym do 8kg, bo przecież gwint w aparacie też ma swoją wytrzymałość. Tutaj prosty film prezentujący wytrzymałość pasków z nowym karabińczykiem: http://www.youtube.com/watch?v=ITeqooekMBA

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Tutaj prosty film prezentujący wytrzymałość pasków z nowym karabińczykiem: http://www.youtube.com/watch?v=ITeqooekMBA
    Pomajtaj tym odważnikiem non-stop przez 2 tygodnie z lekkimi szarpnięciami.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Ale mocniejszego materiału na karabińczyk nie ma niż stal nierdzewna, więc ten z R-Strapa wcale nie może być mocniejszy. Można by było oczywiście zastosować bardziej zaawansowane stopy metali, ale nie ma sensu, bo cena wyniosłaby setki złotych.
    CR-2 is made from high strength steel and coated in black nickel
    Tamten też jest wykonany ze stali, więc jego wytrzymałość musi być porównywalna. Pewnie z takiego samego jak w Quick Strap'ie, bo A4 jest jednym z najlepszych gatunków stali, więc sądze, że tam także zastosowali ten gatunek.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakek Zobacz posta
    Tamten też jest wykonany ze stali, więc jego wytrzymałość musi być porównywalna. Pewnie z takiego samego jak w Quick Strap'ie, bo A4 jest jednym z najlepszych gatunków stali, więc sądze, że tam także zastosowali ten gatunek.
    A4 to zwykła stal narzędziowa a Ty całkowicie pomijasz zjawisko zmęczenia na które próbuje naprowadzić Cie Kołaj a od którego najprawdopodobniej padł wcześniej wspomniany karabińczyk... W rzeczywistym świecie przy cyklicznie pracujących konstrukcjach to zmęczenie jest najczęstszym problemem, policzyć przekrój na pojedyńcze statyczne obciążenie potrafi przeciętny uczeń szkoły średniej...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

...policzyć przekrój na pojedyńcze statyczne obciążenie potrafi przeciętny uczeń szkoły średniej...
    Po tych wszystkich reformach oświatowych nie był bym tego taki pewien.
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

OT:
    policzyć przekrój na pojedyńcze statyczne obciążenie potrafi przeciętny uczeń szkoły średniej...
    Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Po tych wszystkich reformach oświatowych nie był bym tego taki pewien.
    Jako humanista wykształcony w szkolnictwie sprzed epoki "burzy, giertycha i naporu", też twierdzę że to nie jest takie oczywiste.. No ale może jestem po prostu nieprzeciętny

:EOT
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

to ja może przedstawię używane przez siebie rozwiązanie
    oparte jest na wspinaczkowej pętli 120cm[żółtozielona] i 60cm[szaroczerwona] plus karabinki Tendon-Kong i linka kewlarowa do aparatu przy canonie 5 a przy 40d taśma z dyneemy 10mm

na jeden aparat
    pętla 60cm [wytrzymałość na zerwanie 25kN]
    Karabinek [wytrzymałość na zerwanie 0,6kN]
    linka kewlarowa [wytrzymałość na zerwanie 0,3kN]

na dwa aparaty
    pętla 120cm [wytrzymałość na zerwanie 25kN]
    Karabinek [wytrzymałość na zerwanie 0,6kN]
    Dyneema szer10mm [wytrzymałość na zerwanie 22kN]

uprzedzając uwagi o obcieraniu w szyję
    * Pętle z dyneemy są bardzo gładkie i śliskie nawet jak obcierają o skórę to nie ma uczucia tarcia jak przy firmowych paskach canona
    * szerokość taśmy nie jest wielka ale mnie po 4 godzinnym plenerze nie przeszkadzała i nie mam boleści obojczyka od ucisku
    * pętle występują też w kolorze czarnym więc na ciemnym ubraniu ich nie widać
    * koszty? ja nie miałem żadnych bo wszystko mam w workach ze sprzętem ale przy dobrym przejrzeniu allegro w 30-40zł się zmieścimy
    * przy zastosowaniu dużej pętli i 2 aparatów gdy chciałem mieć aparat/sprzęt na róznych wysokościach na stałe to na krzyżaku na plecach spinałem plastikowym zaciąganym Pstrapem
    Ostatnio edytowane przez enter ; 16-09-2009 o 17:02

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    to ja może przedstawię używane przez siebie rozwiązanie
    Podoba mi się Twoje rozwiązanie. Czy możesz napisać/pokazać, w jaki sposób mocujesz linkę kewlarową do aparatu?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 18 z 52 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów