Strona 80 z 114 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    .......
    Tak jak pisałem - kwota to maks. 5 tys zł, czyli cena nowego MacBook'a Pro 13,3 cala. Widziałem na Allegro oferty z MacBookami Pro 15 cali z UK za podobną kwotę, ale prawdopodobnie sprzęcik będzie brany na raty, dlatego odpadają takie oferty.
    Na 13 calach , to se można pocztę przeczytać a nie zdjęcia obrabiać

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Na 13 calach , to se można pocztę przeczytać a nie zdjęcia obrabiać
    Ale jesteście ironiczni, będę miał do tego zewnętrzny monitor - od 22 do 24 cali, sam jeszcze nie wiem na co padnie wybór. Chodziło mi o jak najlepszą konfigurację w teren, no ale chyba muszę z tym pytaniem przenieść się na jakieś forum geeków komputerowych.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Bierz vaio i nie pożałujesz ;] (no chyba że za bardzo będziesz mobilny)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Ale jesteście ironiczni, będę miał do tego zewnętrzny monitor - od 22 do 24 cali, sam jeszcze nie wiem na co padnie wybór.
    Nie mogłeś tak od razu? A nie "chciałbym jak najlepszą matryce w tym laptopie" .
    Ja sobie laptopa dobierałem na podstawie recenzji i opinii m.in. na http://www.notebookcheck.pl/ - zajrzyj.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widziałem, że niektórzy forumowicze posiadają już komputery na bazie iCore 7. Sam zastanawiam się nad przesiadką na nowy sprzęt i tu mam jedną zagwozdkę, na jaką płytę główna się zdecydować?

Jakie płyty wybraliście i dlaczego właśnie te?

Ja wstępnie zastanawiam się nad Asus P6T Delux V2 oraz Asus P6T WS Professional

Jakieś wskazówki co do platformy iCore 7?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Widziałem, że niektórzy forumowicze posiadają już komputery na bazie iCore 7. Sam zastanawiam się nad przesiadką na nowy sprzęt i tu mam jedną zagwozdkę, na jaką płytę główna się zdecydować?

Ja wstępnie zastanawiam się nad Asus P6T Delux V2 oraz Asus P6T WS Professional

Ostatnio edytowane przez sid ; 18-08-2009 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Gigabyte EX58-UD5. Zależało mi na: 10 portach SATA (w tej chwili mam chyba tylko jeden wolny ;-)), 3x Firewire (choć teraz już mniej używam), układzie płyty takim, żeby można włożyć 6 kostek pamięci i nie przeszkadzać dużemu coolerowi (Noctua NH-U12P). Gdy ją kupowałem, zależało mi też na złączu IDE.

Wersja "średnia" z linii Gigabyte, niższa nie miała paru w/w rzeczy, a wyższa (Extreme) to praktycznie tylko bajery.

Cytat Zamieszczone przez sid
    Nie pakować bez potrzeby $$$ w superszybki RAM. Nowa architektura, w połączeniu z 3-kanałową pamięcią powoduje, że wystarczy jakieś porządne DDR3 1333 CL8. I kupić najtańszy procek (i920).

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Może niektórych zainteresuje:
    http://aphotogeek.wordpress.com/2008...troom-on-quad/

I teraz może jakas porada - procesor za ok 400zł. Amd, czy Intel? I dlaczego?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

krotka pilka odnosnie dysku twardego - dysk wolniejszy pod wzgledem transferu ( sata 1.5gb a nie 3gb ) ale z krotkim czasem dostepu 7-8ms ( a nie 16ms ) lepiej spisze sie jakos dysk systemowy i puplit do pracy ?

( tzn na jednym system+soft na drugim takim samym podreczna "deska" na ktorej obrabiane zdjecia itp materialy )
    no comment...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    krotka pilka odnosnie dysku twardego - dysk wolniejszy pod wzgledem transferu ( sata 1.5gb a nie 3gb ) ale z krotkim czasem dostepu 7-8ms ( a nie 16ms ) lepiej spisze sie jakos dysk systemowy i puplit do pracy ?

( tzn na jednym system+soft na drugim takim samym podreczna "deska" na ktorej obrabiane zdjecia itp materialy )
    Krótka piłka - tak.
    A najlepiej coś z raptorów 10000rpm jak nie jesteś maniakiem cichych dysków .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No wlasnie zakupilem troche przez ciekawosci raptory ale tarsze te 36.6gb wiec Sata150 , transfer ok 150mb , czas dostepu 7-8ms , porownywalem do Samsunga 640GB ( 260mb transfer i czas 15-16ms ). Wiec zastanawiam jaka by byla najlepsza opcja do tego co wspomnialem , a skoro tak bedzie lepiej to raptory zostaja ;]

Odrazu mowi ze okazyjnie kosztowaly ( 109 zl szt ) wiec dlatego na ten model padlo a nie na te szybsze ;].
    no comment...

Strona 80 z 114 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów