Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1137

Wątek: Jaki komputer?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Na 13 calach , to se można pocztę przeczytać a nie zdjęcia obrabiać
    Ale jesteście ironiczni, będę miał do tego zewnętrzny monitor - od 22 do 24 cali, sam jeszcze nie wiem na co padnie wybór. Chodziło mi o jak najlepszą konfigurację w teren, no ale chyba muszę z tym pytaniem przenieść się na jakieś forum geeków komputerowych.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Ale jesteście ironiczni, będę miał do tego zewnętrzny monitor - od 22 do 24 cali, sam jeszcze nie wiem na co padnie wybór.
    Nie mogłeś tak od razu? A nie "chciałbym jak najlepszą matryce w tym laptopie" .
    Ja sobie laptopa dobierałem na podstawie recenzji i opinii m.in. na http://www.notebookcheck.pl/ - zajrzyj.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widziałem, że niektórzy forumowicze posiadają już komputery na bazie iCore 7. Sam zastanawiam się nad przesiadką na nowy sprzęt i tu mam jedną zagwozdkę, na jaką płytę główna się zdecydować?

Jakie płyty wybraliście i dlaczego właśnie te?

Ja wstępnie zastanawiam się nad Asus P6T Delux V2 oraz Asus P6T WS Professional

Jakieś wskazówki co do platformy iCore 7?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Widziałem, że niektórzy forumowicze posiadają już komputery na bazie iCore 7. Sam zastanawiam się nad przesiadką na nowy sprzęt i tu mam jedną zagwozdkę, na jaką płytę główna się zdecydować?

Ja wstępnie zastanawiam się nad Asus P6T Delux V2 oraz Asus P6T WS Professional

Ostatnio edytowane przez sid ; 18-08-2009 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Gigabyte EX58-UD5. Zależało mi na: 10 portach SATA (w tej chwili mam chyba tylko jeden wolny ;-)), 3x Firewire (choć teraz już mniej używam), układzie płyty takim, żeby można włożyć 6 kostek pamięci i nie przeszkadzać dużemu coolerowi (Noctua NH-U12P). Gdy ją kupowałem, zależało mi też na złączu IDE.

Wersja "średnia" z linii Gigabyte, niższa nie miała paru w/w rzeczy, a wyższa (Extreme) to praktycznie tylko bajery.

Cytat Zamieszczone przez sid
    Nie pakować bez potrzeby $$$ w superszybki RAM. Nowa architektura, w połączeniu z 3-kanałową pamięcią powoduje, że wystarczy jakieś porządne DDR3 1333 CL8. I kupić najtańszy procek (i920).

Uprawnienia umieszczania postów