Strona 302 z 1000 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352402802 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 011 do 3 020 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Używam tego szkła (wersja IS) nie tylko w plenerach ale czasami w kościele jak jest w miarę jasny.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    Takie pytanie mam: jak oceniacie przydatność do ślubów (głównie plener) 70-200/2.8L ? Ostatnio dręczą mnie słowa VanMuldera o tym aby posiadać maksymalnie długi i jasny obiektyw. Oczywiście innymi opcjami są 85L, 135L no i rzeczone 70-200/2.8L. Oczywiste jest również że istotną jest kwestia ceny, szczególnie dotyczy to 85L Spotykam ostatnio również ogłoszenia profesjonalistów ślubnych sprzedających 70-200/2.8L. Co sądzicie o tym? Czy przypadkiem najdłuższym i najjaśniejszym szkłem nie jest właśnie 135L?
    Tak, ale to sie tyczylo raczej sesji. Natomiast w plenerze uwazam ze i 135L da pieknie rade.
    W kosciele i na weselu 135 to chyba tylko baaardzo okazyjnie. 85mm to wspaniala ogniskowa na ff. Ostatnio 35 i 85 uzywalem na zmiane. 135 lezalo w torbie. Rozgladam sie za 200mm stalka lub okazyjnie 70-200 2.8 - wlasnie na sesje.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Takie pytanie mam: jak oceniacie przydatność do ślubów (głównie plener) 70-200/2.8L ? Ostatnio dręczą mnie słowa VanMuldera o tym aby posiadać maksymalnie długi i jasny obiektyw. Oczywiście innymi opcjami są 85L, 135L no i rzeczone 70-200/2.8L. Oczywiste jest również że istotną jest kwestia ceny, szczególnie dotyczy to 85L Spotykam ostatnio również ogłoszenia profesjonalistów ślubnych sprzedających 70-200/2.8L. Co sądzicie o tym? Czy przypadkiem najdłuższym i najjaśniejszym szkłem nie jest właśnie 135L?
    Cześć, 135L i 70-200IS to zupełnie inne szkła i do innych zastosowań. Jak mi nie zależy na jakości a zależy na szybkości i wygodzie kadrowania to zapinam zoom. Jak tylko jakość (kościół/plener 20x30 i wyżej), to 135L na stałe. Zoom ze względu na IS jest też wygodną zabawką do dłuższego portretowania w ciemnych kościołach, mimo gorszego światła ma większy potencjał.
    W rezultacie targam zawsze oba i jestem spokojny o efekt.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Ja bym poruszył tutaj inną kwestię. Gdybyś na moim ślubie robił takie ujęcie to najpierw dostało by Ci się od księdza a potem ode mnie, jeżeli znasz zasady zachowania w kościele to będziesz wiedział za co.

Co do samego zdjęcia, wystarczyło troszeczkę bardziej się odsunąć, jesteś niewidoczny a ujęcie wg. mnie lepsze.

Tylko proszę nie oceniajcie jakości bo zdjęcie mooocno skompresowane

I mówicie co chcecie, ale takiego efektu za żadne skarby nie osiągnie się standardowym szerokim kątem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez THG Zobacz posta
    Ja bym poruszył tutaj inną kwestię. Gdybyś na moim ślubie robił takie ujęcie to najpierw dostało by Ci się od księdza a potem ode mnie, jeżeli znasz zasady zachowania w kościele to będziesz wiedział za co.
    tak od razu Ksiądz powinien kijem po plecach zdzielić ... ale to temat rzeka i nie na ten wątek
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuczek Zobacz posta
    tak od razu Ksiądz powinien kijem po plecach zdzielić ... ale to temat rzeka i nie na ten wątek
    A pokazać Wam takie klatki zza księdza?
    Rzecz nie w tym, co myślicie, tylko na co Wam pozwolą. Zwykła kwestia rzeczowej argumentacji przed mszą.
    Jarek

Domyślnie

Do plenerow zarowno jeden jak i drugi sie nada chociaz jesli 70-200 to chyba z IS bo w łowieniu w statycznych(stolikowo/koscielnych) pozwala zejsc do 1/30s. Poza tym IS ulatwia celowanie i lepiej dla AF. Do reporterki niestety dlugie szkla maja jedna wade, sa amobilne. Dlugie i ciezkie. Odpada noszenie w torbie biodrowej bo spodnie z d.. zrywa, no chyba ze masz pas z szelkami ale troche zaczyna sie szopka robic. Noszenie w torbie i zmiana szkla tez chwilke trwa (10-15s jak sie dobrze zorganizujesz z torba). Jedyne sensowne rozwiazanie jakie mi przychodzi to body bez gripa i lampy przywieszone na r/quick - strapie z zapietym 70-200 a na glownym(na szyi) cos szerokiego (24L/35L) + lampa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A pokazać Wam takie klatki zza księdza?
    Bardzo chetnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Rzecz nie w tym, co myślicie, tylko na co Wam pozwolą. Zwykła kwestia rzeczowej argumentacji przed mszą.
    Zastanawiam sie czy nie bardziej nascie lat na silowni bardziej pomoglo niz argumentacja
    Ostatnio edytowane przez wain ; 26-08-2009 o 21:39 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez THG Zobacz posta
    spokojnie, takie ujęcia robię kiedy jest luźniej, a ksiądz zajety czymś innym, np podczas komunii, podczas tego ujęcia księdza nie było już pod ołtarzem, był już w zachrystii
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Jest taki moment na końcu mszy, kiedy ksiądz już pogratuluje i pójdzie. Wtedy bez oglądania się na kogokolwiek można zrobić zdjęcia ,,z frontu,, . Tylko że najczęściej mało ciekawie to wygląda.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Jest taki moment na końcu mszy, kiedy ksiądz już pogratuluje i pójdzie. Wtedy bez oglądania się na kogokolwiek można zrobić zdjęcia ,,z frontu,, . Tylko że najczęściej mało ciekawie to wygląda.
    To prawda. Duzo lepszy jest czas zaraz po komunii. Kiedy ksiadz "sprzata" na oltarzu. Mlodzi po komunii siedza wyluzowani, nic sie nie dzieje. Jest wystarczajaco duzo czasu na zrobienie paru ujec.

Strona 302 z 1000 PierwszyPierwszy ... 202252292300301302303304312352402802 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów