Strona 299 z 1000 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349399799 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 981 do 2 990 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelira Zobacz posta
    Ostatnio miałem okazję być na uroczystościach komunijnych w Piwnicznej i tam pan pstrykał zdjęcia dzieciom w kościele a potem na zewnątrz. Sprzęt to 400d z kitem i wbudowana lampa błyskowa. Etatowy fotograf z tego miasteczka.Ludziska zadowoleni.
    Z tego co wiem śluby i wesela też robi i wszyscy happy.
    Panowie po co ten drogi sprzęt jeśli można tanio.
    Po co?

1.
    żeby ułatwić sobie pracę czyli żeby się nie męczyć

2.
    żeby mieć powody do zadowolenia ze swojej pracy

3.
    żeby klienci widząc jakość nie pytali czemu tak drogo, czyli żeby brać za to przyzwoite pieniądze

4.
    żeby dzięki weselom itp. spełniać swoje wcześniej nierealne zachcianki zakupowo - sprzętowe

5.
    żeby się rozwijać i nie stać w miejscu bo nic tak nie motywuje niektórych do rozwoju jak nowe zabawki : )

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Ostatnio miałem okazję być na uroczystościach komunijnych w Piwnicznej i tam pan
    (...)
    Ludziska zadowoleni.
    Z tego co wiem śluby i wesela też robi i wszyscy happy.
    Panowie po co ten drogi sprzęt jeśli można tanio.
    Nie wiem czy z deka nie prztrollowałeś ale OK...

Ano po to ta dyskusja o sprzęcie, że się przykładowo w tej Piwnicznej pojawić może ambitny amator, który do takiego samego body 400D podepnie jasny obiektyw który tutaj jest polecany i zrobi masę piękniejszych fot bijąc tego lokalnego profesjonalistę na łeb...

I ludzie będą bardziej zadowoleni (Ci, którzy porównają fotki).
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

pawelira
    Guest

Domyślnie

Wydaje mi się że zdjęcia robimy dla siebie i dla bardzo wąskiego grona znawców. Większość ludzi nie ma pojęcia o fotografii i nie wie jak wygląda ładne foto.
    Kiedyś miałem być okazję na wystawnym przyjęciu, elita biznesu i polityki wojewódzkiego miasta. Robiłem tam zdjęcia w sumie przez przypadek. Sprzęt pożyczyłem od kolegi, pamiętam że practica, obiektyw podstawowy. Zdjęcia wyszły poprawne, w sumie nic szczególnego. Na forum bym nie prezentował bo widziałem sto razy lepsze. A ludzie zachwyceni kazali sobie w ramki oprawiać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A mnie się zwyczajnie wydaje, że kotleciarnia i tak jest z założenia zbyt kiczowata, żeby brnąć dalej w takie tanie efekciarstwo. Niezmiernie rzadko widuję dobre zdjęcia z rybiego oka. A miejsce w torbie można zaoszczędzić na zdecydowanie potrzebniejsze szkła.
    fish to nic innego jak inna ogniskowa.... pewnych rzeczy nie zrobisz bez fisha..
    i pewnych rzeczy nie zrobisz bez jakiegoś jasnego tele....
    myślę że z fishem nie można przesadzać, bo to takie "efektowe" szkło, ale podobnie nie można przesadzać z tele.....
    nie rozumiem dlaczego deprecjonujesz fisha....

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    fish to nic innego jak inna ogniskowa....
    że co takiego? tzn. że nie potrzebuje 14L bo mam 15 fisha a to 1mm różnicy tylko? Proszę bez takich ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    że co takiego? tzn. że nie potrzebuje 14L bo mam 15 fisha a to 1mm różnicy tylko? Proszę bez takich ;-)
    chodziło mi o inne zastosowanie fisha, nie trolluj ;-)

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

nie robie ślubów więc może sie nie znam ale mam wrażenie oglądając wiele galerii na ten temat oraz zdjec na forach że fisz jest ostatnimi czasy mocno eksploatowany przez wielu fotografujących śluby i służy często do maskowania nieudolności...wiadomo rybka mocno wszystko powygina wiec po co sie martwic o kompozycje zdjecia...naprawdę to sie ludziom i wam podoba?
    nx100

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja na ceremoni, robie gora 3 ujecia fishem, panorama koscioła, coś jak pokazalem wcześniej i fotka przy wychodzeniu z kościola i rzucaniu ryzem/platkami kwiatow

na weselu czasami podpinam, ale ostatecznie tez gora 3 ujecia oddaje,

w plenerze roznie, dzis np w ogole nie bralem go na plener

nie uwazam zeby to bylo za duzo, fotki z fisha maja tylko uzupelniac album a nie go tworzyc
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Co do fisha... Ostatnio robilem slub w tak ciasnym pomieszczeniu USC, ze nikt z lustrzankowcow (nie bylo zadnego wynajetego fotografa, sam bylem "po znajomosci" i jako jedyny mialo wiecej niz jedno szklo) nie pokusil sie o zdjecie "z przodu". Tylko fish umozliwil mi objecie calego pomieszczenia.

Większość ludzi nie ma pojęcia o fotografii i nie wie jak wygląda ładne foto.
    Dziwne, ze jakos zdjecia reklamowe, zdjecia mody (chocby do galerii handlowych) robi sie porzadne. Dlaczego nikt teraz nie zrobi ich kitem? Bo ludzie sa przyzwyczajeni do tego, ze to maja byc ladne, "perfekcyjne" ujecia.
    No wlasnie *przyzwyczajeni*. Gdyby tak samo ich przyzwyczaic, ze dobre zdjecia moga miec ze slubu, to by takie kitowe fotopstryki nie mialyby racji bytu. No chyba, ze za spoooooooro nizsza cene, ale, jak wiemy, wcale nie biora duzo mniej niz wielu dobrych fotografow slubnych.

Kiedyś miałem być okazję na wystawnym przyjęciu, elita biznesu i polityki wojewódzkiego miasta.
    No to rzeczywiscie elYta jak w morde strzelil. Podejrzewam, ze wielu z nich, siedzac w ogrodku, zadowala sie jakoscia muzyki disco polo z komorki (nie, nie z sluchawek). Tylko czy to ma byc wyznacznik jakosci?
    Ostatnio edytowane przez tormentor ; 17-08-2009 o 19:21
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    , fotki z fisha maja tylko uzupelniac album a nie go tworzyc
    Trzeźwe spojrzenie na wykorzystanie formy ekspresji w fotografii ślubnej. Gratuluję. Widziałem już różne przegięcia, jak np cały ślub i plener w skośnych kadrach... Zgroza.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Strona 299 z 1000 PierwszyPierwszy ... 199249289297298299300301309349399799 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów