Strona 11 z 60 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

nie do konca rozumiem tą cała konfiguracje, ustawiamy opoznienie do kazdego czasu migawki tak?
    dal aniektorych kombinacji lampa/body trzeba wprowadzic poprawke zeby nie lapal migawki na zdeciu.

tryb HSS tez jest rozpoznawany automatycznie i odbiornik automatycznie przelacza lampe w tryb HSS kiedy jest taka potrzeba?
    no nie. nawet jak masz lampe na sankach to tez musisz wlaczac recznie przeciez..

pytalem wczesniej tez czy zmniejsza sie czas synchronizacji z body

chodzi o to ze przy niektorych zestawach radiowych, przez opoznienia (nie mam pojecia jakie i z czego to wynika) czas synchronizacji sie zwieksza, np w 5Dmk2 1/250s nie wystarczylo by do naswietlenia calej klatki, dol lub gora zdjecia bylby ciemny
    zmniejsza czyli zwieksza ( 5d2 ma 1/200 btw). nie zauwazylem tego problemu.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta

no nie. nawet jak masz lampe na sankach to tez musisz wlaczac recznie przeciez..
    no niby musze, ale tu na sankach jest nadajnik i w nim powinno sie ta opcja wlaczac

jak uzywasz IR nie trzeba w kazdej lampie zewnetrznej wlaczac przeciez
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam cały czas HSS włączony, bo on się sam wyłącza przy czasach dłuższych niż x-sync body.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

( musialem jechac na IR- czego nie lubie).
    co jest takiego ze nie lubisz?, pomijam zasieg
    mi sie podoba niezawodnosc

ps. fotki ktore pokazales dopalales jedna lampa? 430EX II? softbox? parasolka przepuszczajaca? odbijajaca?
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

co jest takiego ze nie lubisz?, pomijam zasieg
    mi sie podoba niezawodnosc
    no wlasnie zasieg i to ze odbiornik musi byc skierowany na nadajnik ( musza sie widziec) no i w otwartym terenie jest kicha nawet na nieduzych odleglosciach.

ps. fotki ktore pokazales dopalales jedna lampa? 430EX II? softbox? parasolka przepuszczajaca? odbijajaca?
    Sofbox 60x60 , jedna lampa 430 i chyba tez 580 na jednym zdeciu - nie pamietam.
    Dlatego kupilem wlasnie PW z ettlem zebym nie potrzebowal nikogo do pomocy...

Jeszcze dwa. pojednym na < od x-sync i >
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 07-08-2009 o 11:58

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

no wlasnie zasieg i to ze odbiornik musi byc skierowany na nadajnik ( musza sie widziec) no i w otwartym terenie jest kicha nawet na nieduzych odleglosciach.
    mi poki co zasieg nie przeszkadza, a i ustawienie lampy aby sie widzialy to tez nie problem
    oczywiscie radio lepsze, ale zawodnosc mnie troche odstrasza poki co

Sofbox 60x60 , jedna lampa 430 i chyba tez 580 na jednym zdeciu - nie pamietam.
    Dlatego kupilem wlasnie PW z ettlem zebym nie potrzebowal nikogo do pomocy...
    a to bez PW kogos potrzeba do pomocy?
    starczy mocy? ja do tej pory blyskalem w plenerze bardzo zachowawczo, musze to zmienic, chce za parasolka umiescic dwie lampy kolo siebie

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

mi poki co zasieg nie przeszkadza, a i ustawienie lampy aby sie widzialy to tez nie problem
    oczywiscie radio lepsze, ale zawodnosc mnie troche odstrasza poki co

to powiem ci ze niezawodnosc jest wyzsza zdecydowanie na radiu.

a to bez PW kogos potrzeba do pomocy?
    oczywisice ze nie ale bieganie tam i spowrotem do lam nie bawi mnie za bardzo ( mowie tu o radio manualnych)

starczy mocy? ja do tej pory blyskalem w plenerze bardzo zachowawczo, musze to zmienic, chce za parasolka umiescic dwie lampy kolo siebie
    starcza to jest demencja. a starczy to uwiąd.

Natomiast mocy tak w 430 jak i 580 nie brakuje nawet pod swiatlo przy 1/8000. Minus taki ze przy uderezniu bliskim pelnej mocy potrzeba troszke czasu na recycling ( nawet 15s)

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs
    na dzisiaj nie widze sensu tego urzadzenia. nie twierdze ze nie ma ale dla mine na dzisiaj wystarcza jedna lampa. mysli jescze o jednym flexie i jescze jednej lapie ale to oddzielnie

CZasem lubi emocno blysnac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mnie IR szczerze mowiac nie zawodzi...

na dzisiaj nie widze sensu tego urzadzenia. nie twierdze ze nie ma ale dla mine na dzisiaj wystarcza jedna lampa. mysli jescze o jednym flexie i jescze jednej lapie ale to oddzielnie
    no wlasnie... a czy lampa na odbiorniku nie moze byc ustawiona jako master? i skierowana na lampe z boku ktora byla by jako slave... zadziala?

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    a czy lampa na odbiorniku nie moze byc ustawiona jako master? i skierowana na lampe z boku ktora byla by jako slave... zadziala?
    Lampa na odbiorniu musi byc w trybie normalnym czyli ani slave ani master. nawet jak jest inacej PW wymusza zwykly tryb.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Lampa na odbiorniu musi byc w trybie normalnym czyli ani slave ani master. nawet jak jest inacej PW wymusza zwykly tryb.
    cfaniaki, trzeba wiec kupic drugi odbiornik...

...ale chwila, w starszych lampach z przelacznikiem OFF - MASTER - SLAVE tez zmieni tryb?

Strona 11 z 60 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów