Strona 14 z 60 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

jescze synchro 1/1000-1/2000

PS. rozwiazalem swoj najwiekszy problem czyli zawodnosc. mianowicie kiedy wlaczalem odbiornik zalozony na statyw ten wchodzil mi odrazu w tryb ttl i nie bylo mozliwe wyzwalanie za zadne skarby. okzalo sie ze statyw przeznaczony do trzymania lampy przewodzi prad i odbiornikowi sie cos mieszalo i dezinformowal lampe ktora byla na nim zalozona. Przed zalozeniem odbiornika na cokolwiek pamietajcie ze musi byc juz wlaczony. duzo nerwowo mnie to kosztowalo...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Zachecony slowami kolegi Trampka " nie kupisz, sie nie przekonasz" postanowilem kupic.
    Wczoraj pierwszy raz flexy mialy okazje sie wykazac i powiem ze moje oczekiwania spelnily w 100%
    Znikomy prawie procent nieodpalonych lamp a na tym mi najbardziej zalezalo, bo przy IR czasami dostawalem szalu.
    I nawet sie zastanawialem czy brak wyzwolenia lamp nie byl spowodowany przestawieniem anteny, jak troche zlozona jest komunikacja siada. Wiec trzeba na to zwracac uwage, zwlaszcza w moim przypadku majac CP-E4 przestawialem kabelek i mimowolnie skladalem troche antenke.

Kilka razy na jakies powiedzmy 200 strzalow zdarzylo mi sie ze automatyka chybila i zdjecie bylo przepalone ale taka czestotliwosc jest wiecej niz znosna Przy IR tego nie zauwazylem raczej.

Tyle spostrzezen po pierwszym dniu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez totus Zobacz posta
    Polecam omijac ta firme baardzo szerokil lukiem.
    Lepiej kupic cos od dytrybutorow z poza Polski.

Nikt nic nie wie, zawsze obiecuja oddzwonic, "ktos pana sprawe juz prowadzi", tego pana dzisiaj nie ma, nie przyszedl jeszcze, bedzie jutro, dwa tygodnie urlopu. Czekam za zamowienie z lipca, zawsze slysze "za tydzien". Slysze to wtedy kiedy handlowca uda sie zlapac, na maile nie odpowiada. Jak jest na urlopie dwa tygodnie to nikt nie przejmuje jego obowiazkow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    Zachecony slowami kolegi Trampka " nie kupisz, sie nie przekonasz" postanowilem kupic.
    Wczoraj pierwszy raz flexy mialy okazje sie wykazac i powiem ze moje oczekiwania spelnily w 100%
    Znikomy prawie procent nieodpalonych lamp a na tym mi najbardziej zalezalo, bo przy IR czasami dostawalem szalu.
    I nawet sie zastanawialem czy brak wyzwolenia lamp nie byl spowodowany przestawieniem anteny, jak troche zlozona jest komunikacja siada. Wiec trzeba na to zwracac uwage, zwlaszcza w moim przypadku majac CP-E4 przestawialem kabelek i mimowolnie skladalem troche antenke.

Kilka razy na jakies powiedzmy 200 strzalow zdarzylo mi sie ze automatyka chybila i zdjecie bylo przepalone ale taka czestotliwosc jest wiecej niz znosna Przy IR tego nie zauwazylem raczej.

Tyle spostrzezen po pierwszym dniu.
    można zapytać gdzie i za ile kolega nabył Mini i Flexa? i z ciekawości: ile flexów?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ma ktoś namiary na sklep sprzedający aktualnie te ustrojstwa?

Ile maksymalnie lamp można obsłużyć tymi pocketami i w jakich konfiguracjach(tt5/mini)?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Ma ktoś namiary na sklep sprzedający aktualnie te ustrojstwa?

Ile maksymalnie lamp można obsłużyć tymi pocketami i w jakich konfiguracjach(tt5/mini)?
    Pojawiły się w cyfrowe.pl i widzę też w foto-net.pl niestety drogo.

Początki nałogu

Domyślnie

Polecam zanim zakupisz PW zajrzeć na http://radiopopper.com/ bo ostatnio sporo się zmieniło
    Mordo Ty moja !

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszard_ochódzki Zobacz posta
    Polecam zanim zakupisz PW zajrzeć na http://radiopopper.com/ bo ostatnio sporo się zmieniło
    Jak juz zachaczamy o radiopopper to można looknąć tutaj:

http://strobist.blogspot.com/2009/08...u-fat-and.html
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ja mam pytanie czy można wyłączyć TTLa i wyzwalać błysk lampy na manualu ? Może głupie pytanie, ale nie wiem może się wyłącza, albo coś jak nie ma połączenia z TTLem, czyli jaśniej czy ma też zastosowanie co stare PW ? Zastanawiam się nad tym, żeby wymienić moje 2 PW na te nowe zabawki.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 08-09-2009 o 13:06

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja bym poprosił o powiedzenie mi jak to do cholery działa, bo nadal nie ogarniam

Nadajnik wciskamy w sanki aparatu, odbiornik przyklejamy na lampę tak żeby diodka odbiornika widziała się z odbiornikiem IR naszej lampy? I co dalej? W ogóle jakaś czarna magia dla mnie te Radiopoppery!

Strona 14 z 60 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów