Pokaż wyniki od 1 do 10 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

co jest takiego ze nie lubisz?, pomijam zasieg
    mi sie podoba niezawodnosc
    no wlasnie zasieg i to ze odbiornik musi byc skierowany na nadajnik ( musza sie widziec) no i w otwartym terenie jest kicha nawet na nieduzych odleglosciach.

ps. fotki ktore pokazales dopalales jedna lampa? 430EX II? softbox? parasolka przepuszczajaca? odbijajaca?
    Sofbox 60x60 , jedna lampa 430 i chyba tez 580 na jednym zdeciu - nie pamietam.
    Dlatego kupilem wlasnie PW z ettlem zebym nie potrzebowal nikogo do pomocy...

Jeszcze dwa. pojednym na < od x-sync i >
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 07-08-2009 o 11:58
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    no wlasnie zasieg i to ze odbiornik musi byc skierowany na nadajnik ( musza sie widziec) no i w otwartym terenie jest kicha nawet na nieduzych odleglosciach.
    mi poki co zasieg nie przeszkadza, a i ustawienie lampy aby sie widzialy to tez nie problem
    oczywiscie radio lepsze, ale zawodnosc mnie troche odstrasza poki co

Sofbox 60x60 , jedna lampa 430 i chyba tez 580 na jednym zdeciu - nie pamietam.
    Dlatego kupilem wlasnie PW z ettlem zebym nie potrzebowal nikogo do pomocy...
    a to bez PW kogos potrzeba do pomocy?
    starczy mocy? ja do tej pory blyskalem w plenerze bardzo zachowawczo, musze to zmienic, chce za parasolka umiescic dwie lampy kolo siebie

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

mi poki co zasieg nie przeszkadza, a i ustawienie lampy aby sie widzialy to tez nie problem
    oczywiscie radio lepsze, ale zawodnosc mnie troche odstrasza poki co

to powiem ci ze niezawodnosc jest wyzsza zdecydowanie na radiu.

a to bez PW kogos potrzeba do pomocy?
    oczywisice ze nie ale bieganie tam i spowrotem do lam nie bawi mnie za bardzo ( mowie tu o radio manualnych)

starczy mocy? ja do tej pory blyskalem w plenerze bardzo zachowawczo, musze to zmienic, chce za parasolka umiescic dwie lampy kolo siebie
    starcza to jest demencja. a starczy to uwiąd.

Natomiast mocy tak w 430 jak i 580 nie brakuje nawet pod swiatlo przy 1/8000. Minus taki ze przy uderezniu bliskim pelnej mocy potrzeba troszke czasu na recycling ( nawet 15s)

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs
    na dzisiaj nie widze sensu tego urzadzenia. nie twierdze ze nie ma ale dla mine na dzisiaj wystarcza jedna lampa. mysli jescze o jednym flexie i jescze jednej lapie ale to oddzielnie

CZasem lubi emocno blysnac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mnie IR szczerze mowiac nie zawodzi...

na dzisiaj nie widze sensu tego urzadzenia. nie twierdze ze nie ma ale dla mine na dzisiaj wystarcza jedna lampa. mysli jescze o jednym flexie i jescze jednej lapie ale to oddzielnie
    no wlasnie... a czy lampa na odbiorniku nie moze byc ustawiona jako master? i skierowana na lampe z boku ktora byla by jako slave... zadziala?
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    a czy lampa na odbiorniku nie moze byc ustawiona jako master? i skierowana na lampe z boku ktora byla by jako slave... zadziala?
    Lampa na odbiorniu musi byc w trybie normalnym czyli ani slave ani master. nawet jak jest inacej PW wymusza zwykly tryb.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Lampa na odbiorniu musi byc w trybie normalnym czyli ani slave ani master. nawet jak jest inacej PW wymusza zwykly tryb.
    cfaniaki, trzeba wiec kupic drugi odbiornik...

...ale chwila, w starszych lampach z przelacznikiem OFF - MASTER - SLAVE tez zmieni tryb?

Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    cfaniaki, trzeba wiec kupic drugi odbiornik...

...ale chwila, w starszych lampach z przelacznikiem OFF - MASTER - SLAVE tez zmieni tryb?
    oj nie wiem. mozliwe ze cos pomieszalem. juz sprawdzam w manualu

The remote Speedlites should be set to normal
    mode, not <MASTER> or <SLAVE>.
    i
    IMPORTANT: Canon flashes set to <SLAVE> and connected to FlexTT5 radios will have
    slave mode automatically turned off, but will still function as slaves correctly. Set the
    Canon slave group via the FlexTT5 Zone Switch
    Jeszcze raz zainteresowanych zapraszam do instrukcji. przestaniecie pisac ze "powinno dzialac" latwo.
    Ostatnim czasem dzieki PW naprawde duzo o blysku sie nauczylem. i na dazisiaj podejrzewam ze blysk spidlajtow jest jedna z trudniekszych technologii do opanowania poza systemem.

Dobra wiadomosc:

http://www.pocketwizard.com/news_eve...-433_miniflex/

znaczy sie beda niedlugo...
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 07-08-2009 o 14:28

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://www.lastolite.com/triflash.php - szkoda ze takich zabawek nie mozna w PL kupic, moj uchwyt bede musial jakimis domowymi sposobami przystosowac na dwie lampy, w ostatcznosci polacze jedna z druga gumą jakąs [/QUOTE]

I tu się mylisz bo można.
    TriFlash 2412 -- 168.00 PLN netto w firmie DICAM Sp. z o.o.
    ul. Karolkowa 28, 01-207 Warszawa ,tel. 022/ 631 48 78
    fax.022/ 631 48 77, kom. 696 44 00 11, e-mail: dicam@dicam.pl
    http://www.dicam.pl

Właśnie skaładają zamówienie do Lastolite i można się podczepić. Wystarczy wpłacić do nich 30% zaliczkę.

MTBTREK

Uprawnienia umieszczania postów