BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Dobrze że przetestowałeś zanim wróciłem do domu. No to nie instaluję.
Nie ma aż tak rewolucyjnych zmian w 3.5 by mieć parcie na tę wersję, a pod względem zarządzania kolorami zrobili krok wstecz dla użytkowników monitorów szerokogamutowych. Ciekawe czemu... pewnie jakaś standaryzacja na siłę alboco.
Bo wprowadzili nowy, podobno znacznie szybszy silnik obsługi kolorów (QCMS). I ten nowy, w przeciwieństwie do starego, podobno wolniejszego (LCMS) nie obsługuje v4. Jakaś niepojęte dla mnie parcie na szybkość przeglądarek się pojawiło wśród producentów. Liczą ile fps-ów jest w stanie przeglądarka wygenerować, jakby miało to jakieś znaczenie dla przeglądania stron. To mi przypomina wojnę na megapiksele wśród producentów kompaktów i komórek.
Ja nie bardzo rozumiem, co to oznacza, że przeglądarka jest wolna. Może ja tępak jestem ale czytam znaaaacznie wolniej niż czas potrzebny na wyświetlenie strony www w tzw. wolnej przeglądarce. To, czy trwa ono kilkadziesiąt milisekund dłużej czy krócej nie jest przeze mnie dostrzeglane.
Fajnie byłoby mieć możliwość wyboru, czy chcę korzystać z super-szybkiego qcms, czy z poprawnie działającego lcms.