Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Bo wprowadzili nowy, podobno znacznie szybszy silnik obsługi kolorów (QCMS). I ten nowy, w przeciwieństwie do starego, podobno wolniejszego (LCMS) nie obsługuje v4. Jakaś niepojęte dla mnie parcie na szybkość przeglądarek się pojawiło wśród producentów. Liczą ile fps-ów jest w stanie przeglądarka wygenerować, jakby miało to jakieś znaczenie dla przeglądania stron. To mi przypomina wojnę na megapiksele wśród producentów kompaktów i komórek.
    Z CMSem w FF w ogóle była kiszka - nawet jakiś czas temu zgłosiłem buga że się regularnie wykłada z profilem zrobionym przez Spectraview puchnąc wcześniej w pamięci do kilku GB.
    Natomiast poprawie szybkości się nie dziwie bo FF 3.0 jest masakrycznie wolny....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Natomiast poprawie szybkości się nie dziwie bo FF 3.0 jest masakrycznie wolny....
    Przykro że Twój, dobrze że nie mój .
    Za to teraz w pracy siedzę na Firefox 2.0.0.6 ... auć .

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja nie bardzo rozumiem, co to oznacza, że przeglądarka jest wolna. Może ja tępak jestem ale czytam znaaaacznie wolniej niż czas potrzebny na wyświetlenie strony www w tzw. wolnej przeglądarce. To, czy trwa ono kilkadziesiąt milisekund dłużej czy krócej nie jest przeze mnie dostrzeglane.

Fajnie byłoby mieć możliwość wyboru, czy chcę korzystać z super-szybkiego qcms, czy z poprawnie działającego lcms.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Ja nie bardzo rozumiem, co to oznacza, że przeglądarka jest wolna.
    Dla mnie to oznaczało półtora-minutowy (mniej więcej bo zegarkiem nie mierzyłem - w każdym razie zbyt długi) start na dość szybkim komputerze i przy ograniczonej ilości zainstalowanych add-onów... Jak już ruszył to jakoś chodził...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie to oznaczało półtora-minutowy (mniej więcej bo zegarkiem nie mierzyłem - w każdym razie zbyt długi) start na dość szybkim komputerze i przy ograniczonej ilości zainstalowanych add-onów... Jak już ruszył to jakoś chodził...
    A dla mnie szybkośc przeglądarki to szybkość korzystania z niej a nie startowania jej. No cóż... inne kryteria...
    A poza tym u mnie startuje w kilka sekund (C2Q 9650 @ 4GHz, 8GB RAM 1066MHz, Win7 RC 64bit).

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

W 3.0 był problem z dużą ilością live marksów (rss). Poprawili to w 3.5.

Uprawnienia umieszczania postów