Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 103

Wątek: 450D vs 500D

rykowski
    Guest

Domyślnie

Szczerze powiem, ze te 700zl to bym nawet jeszcze jakos wysupłał. Moje pytanie padlo m.in. dlatego, ze balem/boje sie ze: wady i zalety 450 sa powszechnie znane( duzo recenzji, duzo galerii ze zdjeciami, wiele wpisow o powtarzajacych sie problemach ). A 500D to nowy sprzet od bodajze maja na rynku. No i wiadomo, ze "spece od recenzji" (dpreview i inne), albo chociazby tacy szanowni forumowicze jak Wy tutaj mieli mniej okazji do oceny tego modelu niz w przypadku 450D.

Chociaz spotkalem sie z opinia, i pewnie jest w tym troche prawdy, ze skoro to moj pierwszy sprzet lustrzany, to i tak tych roznic moge nawet nie rozpoznac. Ala wiadomo, lepiej zawczasu zapytac "praktykow" niz samemu w sklepie sluchac marketingowego bełkotu sprzedawcow i podjac nietrafna decyzje.

No i kolejna rzecz, ze samo body to i tak pewnie polowa klopotu bo zdjecia zaleza w duzej mierze od fotografa i obiektywu (ale to prawie juz off topic i moze nie rozwijajmy).

p.s Bylem w sklepie, no jak dla mnie to oba body wygladaja i leza w reku prawie tak samo.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja kupuję na dniach 500d

slime
    Guest

Arrow 450D czy 500D

Który EOS'ik oceniacie jako lepszy? EOS 450D czy 500D?

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Chyba oczywiste, że 500d jest lepszy? Kwestia raczej tego, czy warto dawać za niego tyle kasy, kiedy 40d jest tańszy...

Dopiero zaczyna Awatar janekmatrix
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ja kupiłem jakiś czas temu C450 i jestem zadowolony ale troszkę teraz żałuję że nie brałem 40D.Jak chcesz coś bardziej pro to bierz C40,będziesz zadowolony.

|C50D+BG-E2N||C50 f/1.4||S17-70f/2.8-4||T70-300||430EXII||Manfrotto190CXPRO3+496RC2||Nova180AW |

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slime Zobacz posta
    Który EOS'ik oceniacie jako lepszy? EOS 450D czy 500D?
    zalezy do jakich celow zamierzaz uzywac ten aparat i ile chcesz wydac na calosc sprzetu foto?? moze 450d i jakis inny obiektyw ??
    duzo pytan na ktore musisz sobie sam odp
    pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

jak chcesz kręcić filmy to 500D jeśli nie potrzebujesz tego to 40D

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

zdecydowanie 400D a najlepiej tak jak koledzy pisza, 40D. mnie w 500D martwi przepakowana matryca. Moze i minimalnie wiekszy DR ale po co takie ciezkie pliki nosic?
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Domyślnie

Miałem podobny dylemat i wybrałem 450d.
    Konia z rzędem temu kto wypatrzy różnice na fotkach zrobione 1000d/450d/500d/40d
    A różnice cenowe są dość spore.
    Brałbym 1000d gdyby nie ta jego "plastikowość" aż do przegięcia.
    Za to cena w okolicach 1600 zł jest bardzo dobra.
    Zwróć uwagę, że za korpus 500d możesz mieć dwa korpusy 1000d.
    Jeśli na fotkach zobaczysz różnice między nimi to gratuluję wzroku.
    Pomiędzy 1000d i 500d jest jeszcze do kupienia 450d - aparat o jakości wykonania 500d w cenie niewiele wyższej od 1000d.
    40d i 50d są też bardzo dobre ale ciężkie. W typowo amatorskim, rekreacyjnym zastosowaniu lżejsze 1000d/450d/500d są bardziej poręczne i nie spowodują oberwania ramienia przy dłuższym noszeniu w małym pokrowcu typu "kolt".

Początki nałogu

Domyślnie

miki450: różnica między tymi aparatami nie polega tylko na tym jaki obrazek wypluwają. Są różnice w budowie, AF, LCD, szybkością i ilością zdjęć seryjnych czy nawet posiadaniem możliwości LV czy filmów HD. Wybór aparatu nie jest tak kuriozalnie prosty, jak stwierdzenie - nie ma różnic w zdjęciach. To wobec tego po co przepłacać, można kupić używane 350D za 800zł - cena jak za lepszy kompakt (i za 2 korpusy zapłacisz tyle co za 1000d) i różnicy w zdjęciach też nie będzie...

Z drugiej strony 450D wg. optycznych ma raczej nie dopracowaną ze względu na DR, tak więc różnice ma też są spore. To czy rozpozna się zdjęcie z jednego czy drugiego aparatu w stanie surowym to jedno, ale to co się da osiągnąć z RAW'a to drugie...

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów