Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: 40d vs. d90 czyli jaka puszka do 3000 pln ?

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Gdyby jeszcze ta para była porównywalna cenowo! Za cenę body Nikona D300 kupię Canona 40d z dobrą L-ką, a może i jeszcze jakąś stałką na dodatek! Chyba by się i jakaś lampa błyskowa zmieściła... Różnica w cenie D90 i 40d też jest bardzo duża! Starczy na dobry obiektyw! Tak więc, 40d oferuje najlepszą jakość za swoją cenę. Słyszałem takie powiedzenie (które się sprawdza!): Nikon robi najlepsze korpusy, a Canon - zdjęcia!

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

a prawda jest gdzieś po środku i zależy w znacznym stopniu od preferencji osoby używającej sprzęt... Jeden zbiera znaczki inny hoduje rybki inny jeździ mercedesem, a kolejny woli sportowe auto bez wygód z klatką

Sprzęty obecnie są bardzo podobne, każdy ma jakieś wady i zalety. A wybór to kwestia osobistych upodobań...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Gdyby jeszcze ta para była porównywalna cenowo! Za cenę body Nikona D300 kupię Canona 40d z dobrą L-ką, a może i jeszcze jakąś stałką na dodatek! Chyba by się i jakaś lampa błyskowa zmieściła... Różnica w cenie D90 i 40d też jest bardzo duża! Starczy na dobry obiektyw! Tak więc, 40d oferuje najlepszą jakość za swoją cenę. Słyszałem takie powiedzenie (które się sprawdza!): Nikon robi najlepsze korpusy, a Canon - zdjęcia!

Ależ w 100% się zgadzam, że porównanie jest bezsensowne. 40d kosztuje połowę tego co d300. Zaznaczam jednak, że nie ja zacząłem te klimaty Inną sprawą jest, że Nikon krzyczy ponad 5k za puszkę która na pewno nie jest tyle lepsza od 40d(mz) na ile wskazywała by różnica cenowa.

Wszyscy wiemy, że tak Canon jak i Nikon tak pozycjonują swoje body, żeby przypadkiem sobie krzywdy nie zrobić

Uprawnienia umieszczania postów