Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Firefox 3.5 i zarządzanie kolorem

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Równie dobrze ja mogę narzekać że mi się Norton Internet Security 2009 wysypuje na Windows 7 RC 32bit (a na 64bit śmiga) ... .
    Używasz Nortona? :-|
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A propos firefox 3,5. Na pewnym forum znalazłem ciekawy myk na kompatybilność wtyczek. Chyba nie będzie nadużyciem, jeśli wrzucę cytat:

"Cytat:
    Napisał velaskez
    No i jedyne czego mi brakuje na razie to wtyczek kompatybilnych z tą wersją Ale się pojawią na pewno.
    Odp. motzel:
    Mi wszystkie wtyczki działają, a mam ich ok. 30. Tylko manifest musiałem dla niektórych ręcznie przerobić. W skrócie robi się to tak:

1. Wchodzicie do katalogu Document&Settings\NAZWA_TWOJEGO_PROFILU_WINDOWS\Da ne Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\NAZWA_PROFILU_F F\extensions
    2. Każdy z podkatalogów zawiera dane jednej wtyczki. Wchodzicie do każdego z nich i edytujecie notatnikiem plik install.rdf.
    3. Szukacie wpisu em:maxVersion="x.x.x" dla Firefoxa i zmieniacie na "3.5.*"
    4. Po zmianach we wszystkich "niekompatybilnych" wtyczkach wychodzicie do katalogu wyżej i kasujecie plik extensions.cache
    5. Teraz tylko wystarczy uruchomić FF. Program sprawdzi kompatybilność wtyczek i o dziwo wszystkie będą teraz kompatybilne

PS. Aha, katalog Dane aplikacji jest ukryty, żeby go pokazać trzeba zaznaczyć "Pokaż ukryte pliki i foldery" w Mój komputer/Narzędzia/Opcje folderów/Widok."

Koniec cytatu.
    Może się komuś przyda Ja nie sprawdzałem jeszcze.
    C-F-K - forever

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Używasz Nortona? :-|
    OT
    Tylko krótko odpowiem - tak, od wielu lat i nie miałem żadnego wirusa. Każdy używa tego co mu pasuje a flejm na temat wyższości jednego antywirusa/firewalla nad drugim był już i tu na forum ( http://canon-board.info/showthread.php?t=9005 , http://canon-board.info/showthread.php?t=6867 ) i setki razy na forach komputerowych. Bez odbioru. EOOT.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    A propos firefox 3,5. Na pewnym forum znalazłem ciekawy myk na kompatybilność wtyczek. Chyba nie będzie nadużyciem, jeśli wrzucę cytat:
    Łatwiej:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6543
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurcze, coś mi to w nowej wersji nie działa. Na FF3 wszystko było ok, a po upgrade mam kolory znacznie przesycone w stosunku do tego, co jest w PS

BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Ja znowu mam jakieś buro-żółte
    http://www.canon-board.info/showpost...postcount=1318
    Na Safari wyglądają lepiej, muszę porównać FF 3.5 z 3.
    Normalnie fjoła można dostać

Acha:
    "The new QCMS color management system introduced in Firefox 3.5 currently only supports ICC version 2 color profiles, not version 4. This may result in images being too dark. See bug 488800 and the ICC version 4 profile test."
    W FF 3 http://www.color.org/version4html.xalter chodziło OK, na 3.5 tylko ICC v2.
    .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Acha:
    "The new QCMS color management system introduced in Firefox 3.5 currently only supports ICC version 2 color profiles, not version 4.
    O, to może być to. Tylko jak sprawdzić, którą wersję generuje mi ColorNavigator i czy da się ją ewentualnie zmienić. Bo póki co kolory w FF 3.5 wyglądają identycznie, jak w IE, a to oznacza tyle, że CM nie działa w ogóle.

Czy jest na sali ktoś, kto używa nowego FF, ColorNavigatora do kalibracji i mu to wszystko ze sobą gra?
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 09-07-2009 o 16:38

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Mi i1 generuje 4.1. Ale to nie jest tak, że FF zasysa profil dołączony do obrazka (i ten w przypadku FF 3.5 musi być v2, żeby CM zadziałał) ?
    .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Mi i1 generuje 4.1. Ale to nie jest tak, że FF zasysa profil dołączony do obrazka (i ten w przypadku FF 3.5 musi być v2, żeby CM zadziałał) ?
    Nie. Obrazek jest tylko "otagowany", że kolory są zapisane w przestrzeni np. sRGB. Tu raczej nie ma żadnych wersji. Na tej podstawie oraz na podstawie profilu monitora dokonuje odpowiednich obliczeń. Ale nie ciągnijmy tego, bo to temat o FF.

Póki co wygląda na to, że CMS w FF się uwsteczniło

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Nie. Obrazek jest tylko "otagowany", że kolory są zapisane w przestrzeni np. sRGB. Tu raczej nie ma żadnych wersji. Na tej podstawie oraz na podstawie profilu monitora dokonuje odpowiednich obliczeń. Ale nie ciągnijmy tego, bo to temat o FF.
    Dzięki za wyjaśnienie.
    Póki co wygląda na to, że CMS w FF się uwsteczniło
    Dokładnie. Masz zainstalowane obie wersje? Ja chyba dziś spróbuje wrócić do 3, i zostać na niej do czasu nowej 3.5.x, 3.6 ? (podobno ma być jeszcze w tym miesiącu, bo sporo bugów jest w 3.5).
    .

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów