A propos firefox 3,5. Na pewnym forum znalazłem ciekawy myk na kompatybilność wtyczek. Chyba nie będzie nadużyciem, jeśli wrzucę cytat:
"Cytat:
Napisał velaskez
No i jedyne czego mi brakuje na razie to wtyczek kompatybilnych z tą wersją Ale się pojawią na pewno.
Odp. motzel:
Mi wszystkie wtyczki działają, a mam ich ok. 30. Tylko manifest musiałem dla niektórych ręcznie przerobić. W skrócie robi się to tak:
1. Wchodzicie do katalogu Document&Settings\NAZWA_TWOJEGO_PROFILU_WINDOWS\Da ne Aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\NAZWA_PROFILU_F F\extensions
2. Każdy z podkatalogów zawiera dane jednej wtyczki. Wchodzicie do każdego z nich i edytujecie notatnikiem plik install.rdf.
3. Szukacie wpisu em:maxVersion="x.x.x" dla Firefoxa i zmieniacie na "3.5.*"
4. Po zmianach we wszystkich "niekompatybilnych" wtyczkach wychodzicie do katalogu wyżej i kasujecie plik extensions.cache
5. Teraz tylko wystarczy uruchomić FF. Program sprawdzi kompatybilność wtyczek i o dziwo wszystkie będą teraz kompatybilne
PS. Aha, katalog Dane aplikacji jest ukryty, żeby go pokazać trzeba zaznaczyć "Pokaż ukryte pliki i foldery" w Mój komputer/Narzędzia/Opcje folderów/Widok."
Koniec cytatu.
Może się komuś przydaJa nie sprawdzałem jeszcze.