Strona 273 z 312 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 721 do 2 730 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

micles - ad.9. "Ten cross to prawie niezauważalny. Za słabo go robisz!"
    - Tłumacz się stary o co Ci chodzi, chyba, że znów drwisz.
    - Jaki karpik i rozchylone usta ? O czym TY do mnie rozmawiasz? Osoba fotografowana jest naturalna. Nie ma żadnych zasad, że nie wolno jej pokazywać zębów. Może o czymś nie wiem, oświeć mnie. Fotki robię dopiero od niecałego roku. Widać wiesz coś czego ja nie wiem. Podziel się proszę wiedzą. Fotografujemy najczęściej na wysokości oczu..co nie znaczy, że tak trzeba zawsze. Liczy się odbiór zdjęcia. Modelka nie czuła się przytłoczona
    10. Rozumiem. Mogłem, ale zrobiłem inaczej, bo taki był mój świadomy wybór. Może i konstruktywnie, ale jednak bardzo subiektywnie. Przemyślę to co napisałeś i pewnie popróbuję też takich ujęć. Jedna z Twoich propozycji jest jak najbardziej ok, druga zupełnie do mnie nie przemawia. Donośnie kolorystyki - niektórzy lubią ciepłe kolory inni nie. Mi akurat tutaj pasuje.
    Podsumowując - uważam, że nie należy kierować się ślepo tym co inni myślą, bo mają inny punkt widzenia. Szczególnie, że jest to opinia tylko jednej osoby. Jeśli kilka osób będzie miało podobne zdanie, to widocznie coś w tym jest. Mam własne spojrzenie na pewne rzeczy.

Vitez. j/w Czytaj proszę co piszę. Nie lubię się powtarzać.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie drwię, jak dla mnie cross, to co najmniej takie pojechanie z kolorami :
    http://micles.neostrada.pl/cb/poznan/1.jpg
    http://micles.neostrada.pl/cb/poznan/3b.jpg
    Co najmniej!
    Jest naturalna, ale z takimi zasadami ja się spotkałem i osobiście wcześniej o nich nie wiedząc - również je podświadomie wyznawałem. Modelka mogła nie czuć się przytłoczona, ale na zdjęciu już tak wygląda. Nie dyskutujemy o jej uczuciach lub naturalności podczas sesji, tylko o finalnym wyglądzie i odbiorze zdjęcia.

Mają inny punkt widzenia, czasami słuszny. Zobaczymy czy ktoś mnie poprze.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Super fotki!, Twoje ? Jeśli tak to gratuluję
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

no tak, zdjęcia miclesa bardziej przypominają cross
    5dm2

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Micles mogl bys mi zdradzic jak w PSie uzyskac taki efekt?
    Dla mnie bomba!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Vitez. j/w Czytaj proszę co piszę. Nie lubię się powtarzać.
    Ja też nie lubię się powtarzać. Pokory nadal Ci brakuje. Póki tego nie zrozumiesz to tylko tracić na tym będziesz.

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja też nie lubię się powtarzać. Pokory nadal Ci brakuje. Póki tego nie zrozumiesz to tylko tracić na tym będziesz.
    zgadzam sie w 100% pokora jest cenna cecha ale nie tylko u ucznia. Nauczyciel tez POWINIEN o niej pamiętać. Super i chwała wam za to ze dzielicie się swoimi spostrzeżeniami. Tylko pytanie dlaczego czasami w tak ironiczny sposób ?? Czasami lepiej podrostu napisać coś konstruktywnego jasno i wyraźnie bez zbędnych emocji...

Tak pozatym :
    lysy1980
    My music, set me free..- bardzo fajny kadr + oświetlenie - ogólnie bardzo fajny portret

pozdrawiam
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Bywalec

Domyślnie

Wracając do tematu

Pozdr.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    Super fotki!, Twoje ? Jeśli tak to gratuluję
    Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon Zobacz posta
    no tak, zdjęcia miclesa bardziej przypominają cross
    Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Micles mogl bys mi zdradzic jak w PSie uzyskac taki efekt? Dla mnie bomba!
    Żebym to ja pamiętał jak ja je obrabiałem... Dawno to było... Próbowałem powtórzyć obróbkę :

Przed :

Obróbka :

Po :

do tego winieta (już mi się nie chciało jej tworzyć, ale w skrócie Curves + maska zrobiona wstępnie zaznaczeniem elipsowatym + kilka blurów + kilka levelsów na tejże masce tak żeby mieć odpowiedni kształt i gradację)

P.S. Założyłem, że wtedy nie korzystałem z żadnych korekt lokalnych, co może być błędem (widać to na przykład na twarzy tej pani - jest dość ciemna)

P.S.2. Obrabiałem teraz na miniaturce, więc jeżeli będziecie obrabiać na swoich zdjęciach w większej rozdzielczości, to radiusy przy shadows&highlights oraz highpassie muszą ulec inkrementacji

P.S.3. A tu oryginalne, tamtejsza, dawna obróbka, którą w miarę odtworzyłem :
    Ostatnio edytowane przez micles ; 04-07-2009 o 18:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg S Zobacz posta
    Wracając do tematu

Pozdr.
    Zdjęcie nie powinno znaleźć się w tym temacie bo do niego nie pasuje

Jest za dobre technicznie i bardzo dobre w odbiorze :] Bynajmniej dla mnie...

Strona 273 z 312 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów