w "nowej" 1 troszkę mniejszy kontrast pomiędzy paluszkami a tłem a powiedział bym że cudo, tak powiem świetne
chyba 5 najlepsza, po prostu jak patrzę na to zdjęcie to przypomina mi się swoje dzieciństwo, to już chyba nie portret.. to historia![]()
w "nowej" 1 troszkę mniejszy kontrast pomiędzy paluszkami a tłem a powiedział bym że cudo, tak powiem świetne
chyba 5 najlepsza, po prostu jak patrzę na to zdjęcie to przypomina mi się swoje dzieciństwo, to już chyba nie portret.. to historia![]()
wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:
1 i 5 dla mnie bomba, szkoda tylko, ze na 5 jedno oko jest po za GO. Ale ogolnie bardzo mile dla oka.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
2, 6, 7 - to moje typy. Najlepsza 6. Na 7 troche doroslosci widac. 5 byla swietna gdyby drugie oko wyfocusowac, ale o tym juz wiesz![]()
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Ale fajne fotki - gratulacje dla całej rodzinki!
Pierwsza seria piękna, zwłaszcza #3 i 4.
Z nowej serii #1 świetne - takie dojrzałe spojrzenie, jakby mała miała z 12 latek.
#2 córka tak chętnie pozuje, czy strzeliłeś z zaskoczenia? podoba mi się ta obróbka.
#5 no właśnie, gdyby coś zrobić z tym (jej) lewym oczkiem - byłoby genialne.
Również szarpnąłem się "dla córki" - to jednak jest! nadzieja, że "choroba" się rozniesie w rodzinie... - jeszcze negocjuję![]()
IMHO przesadzasz z blurem (na przyklad fota 6 z porzdniej puszki i 1 z nowej). na dziecku to chyba wystarczylby healing brush, przeciez skore na bank ma gladziutka. na 6 za to gladzisz skore (jak dla mnie za mocno) a zostawiasz cienie pod okiem i zmarszczki (mimiczne) - mocno to ze soba kontrastuje i przyciaga uwage. taki retusz powinien byc przede wszystkim subtelny - czesciowe (tak by zostalo troche faktury skory) rozjasnienie cieni pod oczmi i zmarszczek i mniej blura (jesli w ogole przy coreczce).
przynajmniej takie jest moje zdanie.
samych fot nie mam zamiaru sie czepiac, bo sa i dobre, i ciekawe (swiatlo).
Ostatnio edytowane przez spoon ; 24-06-2009 o 13:45
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
No to nasze dzieciaki będą miały pamiątkę :-D
Co do "choroby" to trudno powiedzieć , moja żona raczej nie chętnie bierze aparat do ręki. Chyba miała jakiś słaby dzień kupując mi słoik (na moje szczęście):-D
Córka jeszcze nie skończyła 3 lat , więc wszystkie zdjęcia są robione z zaskoczenia "bo to diabeł wcielony" i nie usiedzi ni sekundy-no chyba że się zmęczy. I tak sobie zbieram kadry z jej życia.
Postaram się coś dorzucić bo trochę tego uzbierałem
Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki za sugestie postaram się bardziej panować nad zapędami do wygładzania.
Masz racje na 1 z nowej puszki chyba przesadziłem, ale ona była tak umorusana że musiałem coś z tym zrobić i wyszło jak wyszło:-D
Reszta zdjęć nie była wygładzana.
A 6 wyszła tak bo po prostu nie trafiłem:-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No to jeszcze parę fotek
8
9
10
11
12
13
Ostatnio edytowane przez robertprojekt ; 24-06-2009 o 19:05 Powód: Automerged Doublepost
Zdrowe dziecko!Nasza jeszcze nie skończyła 6 ...m-cy, ale jak zacznie biegać to trzeba będzie zasugerować delikatnie rodzince jakiś niezbędny prezent na mikusia, np. w postaci 300/2.8L
- coby nadążyć za maluchem;-)
No widzisz jak ten pędzel "postarza"?...na 1 z nowej puszki chyba przesadziłem, ale ona była tak umorusana że musiałem coś z tym zrobić i wyszło jak wyszło:-D
Całkiem fajną kolekcję nazbierałeś, choć podejrzewam, że to zaledwie zajawka z kilku tysięcy kadrówNo to jeszcze parę fotek
#8 fajnie pokazałeś długą perspektywę przed rozmarzonymi oczyma dziecka, choć kadr niestandardowy (jak na odbitki)
#9 ładunek emocjonalny zdjęcia przyćmiewa jego braki techniczne!- 1_przepalone tło i część włosów, 2_poruszenie (choć to może nawet służy fotce), 3_wyciąganie z cienia pozostawiło trochę artefaktów na skórze
#10 nie wiem, czy nie przeostrzone albo przesadzone z kompresją (oczy/rzęsy)
#11 śliczne! mała dama przy porannej kawusi
#12 widać takie zaaferowanie zabawą, iż córka zapomina, że coś ją suszy - notabene, ładne kolorki
#13 takie trochę "retro" przez lekką desaturację, chyba też wolałbym więcej góry kosztem dołu. Wcale nie przeszkadza mi to, że dzieci są odwrócone plecami - buduje się bowiem jakaś opowieść w kadrze! bardzo ładne foto
Ciekawe wskazówki foto na co zwracać uwagę "w przyszłości", jak nasze podrośnie. Dzięki i czekam na kolejne.