10 jest świetna! Ogólnie masz bardzo wdzięcznych modeli, z których robisz dobry użytek. Tak trzymać!![]()
Znakomicie te dzieciaczki kadrujesz tak trzymac
Ale żeś mocno uderzył po półrocznej przerwie - noo, nie próżnowałeś. Piękne kadry!
To czas na małe dygresje:
A ja stałkę ...żeby trochę wagi zrzucić w plenerze(oczywiście mam na myśli wagę szkiełka
).
Nie wiem z kim mam do czynienia - czyżby z Juniorem? - sądząc po wyrazie twarzy nabiera pierwszych szlifów przed wejściem w branżę promowaną na forum przez WatsOna![]()
Dzięki
Trochę się podciągnąłem ale tak naprawde to zasługa córki.Ma 3 lata i mentalność 6-cio latka.
Junior jest bratem ciotecznym mojej córki.
Mam nadzieje że nie będzie szlifował tego sportu bo to nie normalne żeby ludzie lewitowali.A na fotkach po prostu mu było zimno- wyszedł z morza a wiaterek był mało przyjemny
He a ja przytyłem- rzuciłem faje i w trzy tygodnie przybyło mi o zgrozo15kg.
Ale przynajmniej teraz ważę tyle ile powinienem ,tylko musiałem zmienić trochę garderoby
No to może też trochę Mamy fotek wrzucę.
Z starszymi Paniami trochę gorzej sobie radzę,a w dodatku moja żona nie ma parcia na szkło:-D
13
14 Szkoda że nie trafiłem
15
16
17
Ostatnio edytowane przez robertprojekt ; 05-02-2010 o 01:35
Niechętnie piszę o zdjęciach[bo tak].Ale Tobie napiszę :-) Jest Dobrze.
Fotografuj .Pozdrawiam
11, 12 do dzieci nie pasuje mina furiata i msciciela![]()
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Mam nadzieje że chodzi ci zdjęcie nr10 -jestem wstanie przychylić się do uwagi że wygląda jak furiat i mściciel .Choć dla mnie osobiście jest mu zimno i targają nim dreszcze.
Twierdzisz że do dzieci nie pasuje mina furiata i mściciela .Może masz i racje ale ja nie lubię ograniczać się do stereotypowego patrzenia na zdjęcia dzieci (ładne ,zadbane, z słodką minką ) na pewno chwyta- ja również takie wole . 10 jest bardzo wyrazistym portrecikiem i gdybym go nie pstryknął bardzo bym żałował:-D
Z ostatniej serii najciekawsze chyba #17. Wyraźne rysy twarzy, ładnie oddane zamyślenie i dyskretny uśmiech, ujęcie w bieli. Portret kobiety a nie manekina - pięknie!
Dobrze, że nie wywaliłeś #14, "bo AF nie trafił" - mgliste spojrzenie też fajnie wyszło.
Co do pozostałych to dwa spostrzeżenia:
#13 - "sklejone" usta
#15 - nie wiem czy nie za płytka GO, trochę drażni ten "astygmatyczny" kontur policzka w płaszczyźnie nieostrości.
Witam po dość długiej przerwie.
Dzięki za sugestie, uwagi i pochwały.
Mogę dzięki waszym opiniom podejść trochę krytyczniej do swoich zdjęć.
Jeśli chodzi o fotki to raczej standardowo (córka w roli głównej+koleżanki) takie tam spacerniaki.
Zapraszam do konstruktywnej krytyki,może wy będziecie widzieli coś inaczej lub wychwycicie coś czego ja "ojciec" nie dostrzegam.
Zapraszam.
P.S. Jak te małe dorosną to pozamiatane.
18.Polka
19.Zuza
20.Jola
Bardzo ładna sesja, gratuluje świetnych kadrów - tak dalej!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tak zapytam jakim modelem aparatu fotografujesz oraz jakiego szkła używasz?
Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 21-10-2010 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger