Nie wyczytales tylko 1dnego - nie nosze sprzetu na szyi ani nigdzie indziej dla szpanu - moze Ty po kazdym zdjeciu chowasz sprzet co by ani mucha na niego nie siadla ale ja czasem wole przejsc sie z nim na szyi kilkaset nawet metrow zamiast ciagle otwierac i zamykac plecak i wkladac i wyciagac wszystko po to by strzelic kilka razy migawka. Szpanowac tez nie mam za bardzo czym - zobacz sobie moje galerie z podpisu - mam taki sprzet a zdjecia nie adekwatne do niego - moze bede lepszy, nawet chce byc, bede
A na marginesie to Tamrony i Metze chyba nie sa zbyt szpanerkie... wsrod znajomych nikt nawet nie slyszal o tych firmach dopoki nie mieli kontaktu ze mna ... wiedzialem ze do szpanu lepszy bylby bialy Canon tylko co mnie na Tamrona pokusilo
ani nie ma USMa ani ISa, ani nie jest bialy ... wiem, wiem - to glosny i szpanerski AF zadecydowal o zakupie
Skupmy sie juz na tym jak jestesmy postrzegani (podziwiani) podczas naszego hobby/pracy a nie o dowartosciowywaniu sprzetem wlasnego ego bo sa tansze i skuteczniejsze sposoby na to.