Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Zakuli go w kajdanki, bo zrobił zdjęcie policyjnego radiowozu

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

arrow
    nie wiemy nic o tym jaki był prawdziwy przebieg zdarzenia więc ciężko się dokładnie wypowiadać.
    Co do sporadyczności nazwijmy to "niestosowania się do przepisów ruchu drogowego" przez kierujących radiowozami to jestem odmiennego zdania.
    Innych spraw w stylu poważne wykroczenia, przestępstwa, ewentualnie o przyjmowaniu korzyści majątkowych, komentować nie myślę ale moim zdaniem jest ich co najmniej o 100% za dużo.
    Natomiast to, że policjanci "odgrywają" się drobiazgowymi kontrolami lub innym utrudnianiem życia na tych którzy zwrócili uwagę na ich niestosowne/nieprzepisowe zachowanie to niestety się zdarza. Oczywiście zdarza się też że ktoś przez złośliwość idzie złożyć skargę na policjanta za wypisany mandat.
    Nie wiemy jak było ale jedno jest pewne - gdyby kierujący radiowozem i jego dysponet dostosowali się do przepisów ruchu drogowego - sprawy by nie było.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

tak zgadzam sie ale w szerszym aspekcie w tym kraju glosniej piardniesz i juz problem, zrobisz grilla juz komus dym przeszkadza, idziesz do knapy robia zdjecia i w necie publikuja, wogole temat woda

generalnie "psa" uwalic jest duzo chetnych osob, kazda interwencja konczy sie skarga, doniesieniem przez osobe ktorej ta interwencja dotyczyla,

w jakims tam miescie policja zaczela na interwencje nosic kamere i na 30 skarg o naduzycie tylko 1 sie potwierdzila

generalnie wiekszosc ludzi jest sfrustrowana i glinarzowi po prostu pewnie nerwy poscily
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    generalnie wiekszosc ludzi jest sfrustrowana i glinarzowi po prostu pewnie nerwy poscily
    nie mają prawa mu puścić nerwy. Jeżeli mu puszczają nerwy to powinien się jak najszybciej zwolnić - zapominasz że on nosi broń.
    No i jeżeli puściły nerwy to dlaczego? Bo ktoś mu zrobił zdjęcie?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

nie bede sie zaglebial w psychologiczne aspekty tego zagadnienia gdyz zaraz dyskusja wskoczy na inny tor, co mialem do powiedzenia juz napisalem
    Canon FF

Domyślnie

Niestety, we współczesnej Europie pojęcie obywatelskiej wolności (także i w USA) odchodzi powoli do lamusa. Pod pozorem "walki z terroryzmem" dochodzi w UK i w USA do prześladowań fotografów z zarzutami jak z Orwella.
    Polska nie jest więc wyjątkiem.
    Żadne to usprawiedliwienie dla brutalności i debilizmu policji oczywiście. Po prostu stwierdzam fakty.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Początki nałogu

Domyślnie

Dołączę się do tego wątku i powiem tak, w sporach pomiędzy ludźmi prawda zawsze leży po środku. W sporach każda ze stron stara się pokazać się w jak najlepszym świetle i jednocześnie winę zwalić na oponenta. Dziennikarze gonią za sensacją, a być może gdyby rzetelnie opisać to zdarzenie to nie byłaby to sensacja tylko pyskówka w której obydwie strony mocno przegięły.
    A swoją drogą to postój czy parkowanie w zatoczce autobusowej jest wykroczeniem jak również odmowa wylegitymowania się z dokumentów uprawniających do kierowania pojazdami jest wykroczeniem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów