Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Zakuli go w kajdanki, bo zrobił zdjęcie policyjnego radiowozu

Dopiero zaczyna Awatar damian.j.

Domyślnie Zakuli go w kajdanki, bo zrobił zdjęcie policyjnego radiowozu

Przejeżdżając przez Dorohuczę zauważyłem policyjny radiowóz w zatoczce autobusowej. Nie miał prawa tam stać, więc zrobiłem mu zdjęcie - opowiada Kamil Kołtun. - Wtedy policjanci potraktowali mnie jak przestępcę.
    reszta artykułu

to po prostu szok jak oni się zachowują wobec wolności publicznej.
    Pozdrawiam serdecznie z Ćwiklic 49.97°N, 18.98°E
    i zapraszam gorąco na:
    djfoto.up.pl - moja galeria
    www.kalendarium.up.pl - Kalendarium Astronomiczno Fizyczne
    www.altair.up.pl - Pszczyński Klub Astronomiczny ALTAIR

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

Z reguły oznakowane radiowozy nie stoja bez powodu miejscach gdzie generalnie stac nie mozna a to z roznych powodow wiec nie ma co z tego robic jakies halo, nie mniej jednak policjant umundurowany jest osoba publiczna i nie ma przepisu zabraniającego go fotografowanie tak jak politykow i inne osoby "publiczne"

W mysl przepisow nikt nam nie moze zabronic fotografowania jednak moze zabronic publikacji takiego zdjecia

W naszym kraju jednak wiele dzialan przybralo skrajne zachowanie i dochodzi do paradoksow

Wielu uzywa aparatow do robienia jaj, szpiegowania czy tez publikacji w jakis sposob naruszajacych godnosc czy tez naruszajacych dobro takich osob.

Zadnen z nas z pewnosci nie czulby sie komfortowo gdyby kazdy lazil za nim z aparatem. Wolnosc wolnoscia ale sa tez sytuacje kiedy totalnie sie przegina z aparatem. Np jest wypadek i zamiast udzielic osobie pomocy kilka osob naparza foto liczac pewnie na digart dnia albo kase z prasy, zenada

Podczas swojego street photo spotykalem sie z agresja gdy wymierzalem gdzie swoj obiektyw, ludzie dopiero oswajaja sie z czyms takim jak fotoreporter

he he czasami dochodzi do zabawnych sytuacji ... gdy robilem foto przy drodze a niedaleko stal radiowoz ludzie w autach zwalniali i bacznie mnie obserwowali pewnie myslac ze robie pomiar predkosci
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

"Nie ma zakazu robienia zdjęć funkcjonariuszom - mówi podinspektor Janusz Wójtowicz, rzecznik lubelskiej policji. - Ale policjant, jak każdy człowiek, chce na zdjęciu wyjść ładnie, więc wypadałoby go o zamiarze fotografowania uprzedzić. Gdy kierowca zachowuje się kulturalnie, policjanci na pewno nie używają środków przymusu. Jeśli jest agresywny, to mają prawo zakuć go w kajdanki."

Chciałbym poznać tego pana i zapytać jak osoba o tak niskiej inteligencji została podinspektorem
    i ciekawe czy to reguła
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    "Nie ma zakazu robienia zdjęć funkcjonariuszom - mówi podinspektor Janusz Wójtowicz, rzecznik lubelskiej policji. - Ale policjant, jak każdy człowiek, chce na zdjęciu wyjść ładnie, więc wypadałoby go o zamiarze fotografowania uprzedzić. Gdy kierowca zachowuje się kulturalnie, policjanci na pewno nie używają środków przymusu. Jeśli jest agresywny, to mają prawo zakuć go w kajdanki."

Chciałbym poznać tego pana i zapytać jak osoba o tak niskiej inteligencji została podinspektorem
    i ciekawe czy to reguła
    rozumiem że agresywnego kierowcę policjanci powinni pogłaskać po główce?

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregohr Zobacz posta
    rozumiem że agresywnego kierowcę policjanci powinni pogłaskać po główce?
    tak, a spokojnego zakuć w kajdany

Początki nałogu

Domyślnie

przeczytałem te artykuł i oczywiście policjanci przegięli
    ale mnie rozwalają tacy goście jak ten biedny poszkodowany
    zrobi se fotkę jak stoją nieprzepisowo powiesi w necie albo wyśle do jakiejś redakcji
    i będzie się cieszył
    co oni tam dla przyjemności stali w tej zatoczce?
    po co mu ta fota ?

głupim policjantom NIE
    ale głupim obywatelom donosicielom z syndromem pieniaczym też NIE

nie można ciągle kogoś podglądać i podpatrywać
    kolesiowi który chciał im zrobić fotkę zadedykowałbym numer Michalea Moora
    jakieś babce Lucy, która uważała że podglądanie ludzi jest ok
    zamontował naprzeciwko okien sypialni kamerkę i obrazek powiesił w necie

biednemu poszkodowanemu życzę aby jego pracodawca powiesił mu kamerkę nad biurkiem
    na stronce któ®ej adres brzmiał mniej więcej "widzę cię Lucy"

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

josif
    policjant w radiowozie jest takim samym użytkownikiem drogi i również musi się stosować do obowiązujących przepisów.
    Traktowany może być inaczej tylko w przypadku włączonego sygnału świetlnego lub dźwiękowego - wtedy ma prawo do niezastosowania się do obowiązujących przepisów. I ma to zastosowanie zarówno do samochodów znajdujących się w ruchu jak i na postoju.
    Chyba że przez ostatnie 6 lat coś się w tym zakresie zmieniło.

"co oni tam dla przyjemności stali w tej zatoczce?" - skąd wiesz że nie?? Może czekali na żonę jednego z nich żeby ją zawieźć do domu?

"po co mu ta fota?" może po to żeby złożyć skargę na niestosowanie się policjantów do przepisu ruchu drogowego. Bo również wśród policjantów są tacy, którzy łamią prawo i dla dobra policji jak i społeczeństwa należy ich z tej służby eliminować.

gregohr
    mi chodziło o pierwszą część wypowiedzi.

Ponadto
    Policjanci to nie są święte krowy a niestety bardzo często się tak zachowują. Ponadto wielu z nich nie tylko zachowuje się niekulturalnie ale również niezgodnie z przepisami. To że uchodzi im to często płazem to niestety wina większości społeczeństwa które boi się zwrócić uwagę policjantowi w mundurze że źle robi.
    Dawno temu miałem scysję z policjantem, który naskoczył na starszego pana bo pan zwrócił mu uwagę, że zaparkował na trawniku. Nie wiem jak by się to skończyło, gdyby nie przyszedł sierżant - dowódca patrolu, który przeprosił i odjechali. (a przecież mógł spuścić pałami wp...)

A tak w ogóle to my sprawy nie znamy bo obiektywnych świadków nie było, więc nie dowiemy się jak było naprawdę.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

bebesky a czy nie uwazasz ze jedna skrajnosc napedza drugą ?! i raczej jestem zdania ze ta osoba fotografujaca to pieniacz szukajacy taniej sensacji lub osoba ukarana mandatem i szukajaca na sile zemsty

pozatym przepisy zabraniaja uzywania pojazdow sluzbowych w celach prywatnych

nastepna sprawa
    policjanci popelniaja wykroczenia i przestepstwa, smutnym jest to kiedy jest to podczas pracy gdyz takie zachowanie pietnuje cala instytucje ale ... sa to sporadyczne wypadki

nikogo tu nie bronie jednak to co sie obecnie dzieje w naszym kochanym kraju to choroba, brak tolerancji, zawisc, zazdrosc i wogole eh
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    po co mu ta fota ?
    Nie nasz ani policjantów zafajdany interes.
    - Może kolekcjonuje zdjęcia wiat autobusowych
    - Może testuje aparat
    - Może fotografuje wszystkie źle zaparkowane auta w okolicy i wiesza w sypialni
    - Może się założył z kolegą, że je zrobi

Nikomu nic do tego. Miał prawo wykonywać takie zdjęcia a policja na służbie powinna stać na straży tego prawa.

PS. Nie cierpię retoryki Moore'a i jego zdolności do "obiektywnego" przedstawiania rzeczywistości.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

co prawda to prawda, w wiekszosci reagujemy na wiekszosc rzeczy nerwowo i impulsywnie co do niczego dobrego nie prowadzi
    Canon FF

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów